Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op de werkvloer bij Annemarie Tromp: 'Het zorgen zit altijd al in mij'

Op de werkvloer bij Annemarie Tromp: 'Het zorgen zit altijd al in mij'

Annemarie Tromp-Keij werkte al zestien jaar in de ouderenzorg toen ze toe was aan een nieuwe uitdaging. Sinds augustus werkt ze dan ook als zorgkundig specialist bij Sjaloom Zorg. Binnen locatie Smalstad XL begeleidt zij mensen vanaf achttien jaar met een beperking.

Het zorgen heeft altijd wel in je gezeten?

“Als klein meisje ging ik altijd met een buurjongen spelen. Hij had een beperking, maar die zag ik niet. Ik zag alleen die buurjongen en speelde graag met hem. Toen ik ging studeren wilde ik graag de zorg of het onderwijs in. De keuze was niet makkelijk, maar ik heb gekozen voor de zorg. Toen ik hier terecht kwam bleek diezelfde oude buurjongen hier te wonen. Nu zorg ik voor hem, dus dat is wel bijzonder. Het mooie is dat ik nog steeds naar mensen met een beperking kijk als toen ik een klein meisje was. Ik zie juist de mens zelf. Er zijn voor de ander, dat is echt heel mooi.”

Wat houdt jouw functie precies in?

“De zorgkundig specialist doet naast de handen aan het bed ook bijvoorbeeld beleidstaken. Coachen in het team, stagiaires begeleiden. De cliënten die hier ooit kwamen wonen, waren grotendeels nog relatief jong. Ze zijn door de jaren heen natuurlijk ouder geworden en daardoor hebben ze ook meer zorg nodig. Er waren weinig begeleiders die ervaring hadden met zorghandelingen, dus zijn ze binnen Sjaloom Zorg iedereen gaan scholen, zodat ze de handelingen ook zelf kunnen uitvoeren. Ik heb ook een belangrijke rol in het team daarin ondersteunen.”

Welke opleiding heb je nodig voor jouw functie?

“Ik heb een hbo-opleiding verpleegkunde gedaan. Daarna werkte ik zestien jaar in de psychiatrie, voornamelijk als verpleegkundige in de ouderenzorg. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. In mijn functie in de psychiatrie had ik het gevoel dat ik mijn werk moest afraffelen. Er was steeds minder tijd. Dat vind ik ook het mooie aan Sjaloom Zorg, er is echt aandacht voor de cliënt. De client staat altijd voorop, daar wordt echt voor gevochten en dat is mooi.”

Wat is er zo mooi aan jouw functie?

“Mensen met elkaar verbinden. Niet alleen de cliënten, maar ook het team. En dan bedoel ik niet alleen het samenwerken, maar ook het werkplezier. Zorgen dat de cliënten de juiste zorg krijgen en dat ze hier met veel plezier wonen. Als je dat samen voor elkaar krijgt, ja, dat levert mij veel waardering op. De doelgroep is ook echt heel leuk. Ze zijn enthousiast en betrokken. Ik werk zelf ook mee in de zorg en dat vind ik het fijne aan de functie, dat je meewerkt in het team. Zo kan je zien waar problemen ontstaan. Doordat je het zelf ervaart, kun je beter inschatten wat er aangepast moet worden. Je kent de cliënten ook goed en als er dan een signaleringsplan aangepast moet worden weet je waarop je moet letten.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

“Dat wisselt. We werken met blokjes om de ochtendzorg op te starten. Ik werk dan eerst tot 10.00 uur in de zorg en daarna doe ik mijn overstijgende taken. Ik geef bijvoorbeeld uitleg over handelingen of begeleid stagiaires. Ook doe ik avond- en slaapdiensten. Iedere dienst is dus anders.”

Heb je ambities voor de toekomst?

“Nee, eigenlijk niet. Ik geniet heel erg van deze functie, ik denk dat die goed bij mij past. Ik ben echt een type dat ook graag zorgt en ik vind het jammer dat de zorg zo negatief wordt neergezet in het nieuws. Het is een schitterend vak dat veel voldoening geeft. Zeker zijn er moeilijke momenten, maar dat is in ieder beroep zo.”

Wat maakt Sjaloom Zorg zo een fijne werkgever?

“De warme betrokkenheid. Er is veel mogelijk in goed overleg. Ze gaan echt voor goede zorg, met een christelijke visie, maar iedereen is welkom, ongeacht de geloofsovertuiging. Sjaloom heeft de basisnormen en waarden hoog in het vaandel staan, op een positieve manier. De visie voor de komende jaren, van goed naar goud, vind ik ook mooi, omdat ze de zorg verder willen verbeteren.”

PASPOORT:

Naam: Annemarie Tromp-Keij

Leeftijd: 37

Woonplaats: Tholen

Burgelijke staat: gehuwd

Kinderen: 4

Hobby’s: muziek. “Mijn kinderen zijn heel muzikaal, dus daar gaat behoorlijk wat tijd inzitten. Zelf speel ik een beetje piano. Dat vind ik echt wel leuk. Binnen de kerk bij ons geef ik club voor kinderen van groep vier tot en met zes en sinds de coronatijd ben ik ook gaan hardlopen. Mijn man liep al hard en inspireerde mij om het ook eens te gaan doen. Het beviel zo goed dat ik het ben blijven doen.

Meer uit Beveland

Radioprogramma 'Dijkstra & Evenblij Ter Plekke' zondag live vanuit Goes

GOES - Het NPO Radio 1-programma 'Dijkstra & Evenblij Ter Plekke' zendt zondagavond uit vanuit buurthuis De Pit in Goes. Presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij praten daar onder meer over staalslakken die in de Oosterschelde worden gestort voor de kustverdediging. Vissers en natuurbeschermers vrezen dat de staalslakken sterfte onder kreeften en ander zeeleven veroorzaken.

14 uur geleden
Koningsdag druk en gezellig in Goes

GOES - De weersvoorspellingen waren niet ideaal, maar Goes beleeft een prima Koningsdag.

1 dag geleden
Hotelgast (42) uit Kloetinge mishandelt agenten bij aanhouding

GOES- Een 42-jarige man uit Kloetinge is vrijdagmiddag aangehouden bij een hotel aan de Grote Markt. Hij weigerde het hotel te verlaten nadat hij zich daar niet kon legitimeren. De politie werd gewaarschuwd maar toen zij ter plaatse kwam wilde de man het hotel nog steeds niet verlaten. De politie besloot daarop de man aan te houden maar de verdachte verzette zich hevig. Hij beet een agent in zijn hand en gaf een andere agent een vuistslag. De man is overgebracht naar het politiebureau en zal verder verhoord worden. 

1 dag geleden
Oranje activiteiten en lekkernijen: Koningsdag 2024 van start

GOES - Nederland viert vandaag de 57e verjaardag van koning Willem-Alexander. Ook de gemeenten Goes, Noord-Beveland en Borsele kleuren oranje. 

1 dag geleden
Goes viert Koningsdag zaterdag én zondag

GOES - In Goes is het zaterdag én zondag genieten van feestelijke Koningsdag-activiteiten.

2 dagen geleden
Acht Goesenaren koninklijk onderscheiden bij lintjesregen

GOES - Bij zijn eerste lintjesregen als burgemeester van de gemeente Goes heeft Cees van den Bos vrijdag aan acht inwoners een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Echtpaar De Vos-Dekker en de heren Van den Pol, Nijsse, Remijn, De Kok, De Vries en Lankester zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

2 dagen geleden
Lintjesregen 2024: koninklijke onderscheiding voor 89 Zeeuwen

MIDDELBURG - De lintjesregen heeft vrijdag 89 Zeeuwen een koninklijke onderscheiding opgeleverd.

2 dagen geleden