Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Op de Offshore Service Base is service ons motto’

‘Op de Offshore Service Base is service ons motto’

VLISSINGEN - Moederbedrijf Gould Services heeft haar dienstverlening uitgebreid met een Offshore Service Base aan de eerste binnenhaven van Vlissingen. De windparken liggen met slechts een uurtje varen voor de spreekwoordelijke deur en aan de 180 meter lange kadezijde wordt een breed scala aan logistieke diensten aangeboden. 

Projectmanager Richard Santbergen (51): “De Offshore Service Base was er nog niet. We ondersteunen de markt in de uitvoering van hun diensten. Op deze plek komt alles samen: we hebben onze historie in de wind, logistiek, loodsen en opslag en hopen in de toekomst ook ons inhuurpersoneel op het terrein te mogen accommoderen. Het onderhoud aan de kade zal in mei voltooid zijn en dan hebben we voldoende ruimte om de CTV’s (Crew Transfer Vessel, redactie) en de kleinere SOV’s (Service Operation Vessel) een aanlegplaats te bieden. Het personeel werkt veelal in 12 uurs diensten, ze stappen hier ’s morgens op en varen naar het park toe en worden afgezet op de windmolens. Aan het eind van dag worden ze weer opgehaald en teruggebracht. Dan gaan ze naar huis of naar hotel of pension. Er ligt een plan om behalve het kantoor, de loods-ruimte en buitenopslag ook slaapaccommodatie te bieden voor werkpersoneel.”

Hurricane International

Naast een klein team eigen medewerkers werkt Gould Services met een pool van flexibel personeel. Het is een permanente uitdaging om personeel beschikbaar te hebben. Gould Services mededirecteur Arjen Pattenier kwam via zijn sport kickboksen bij Zeeuws-Fit in contact met hoofdtrainer Job-Joris Erentreich. Daar gaf hij aan moeite te hebben om gemotiveerd personeel in te huren voor werkzaamheden in Europa. In de sportschool zag Job-Joris toch echt vaak dat regionaal volk moeite heeft om aan een baan te komen. Die twee uitgangspunten hebben geleid tot een samenwerkingsverband tussen Gould Services en Zeeuws-Fit onder de merknaam Hurricane International.

Anna van der Tol (20) - als vierdejaars student Communicatie aan de HZ University of Applied Sciences na een eerdere werkperiode bij Gould Services teruggekeerd voor haar afstudeerstage – kent de sport en de cultuur goed. “Na jaren in de turnwereld zocht ik een nieuwe sport-zonder-bal. Vanaf het eerste moment werd ik verliefd op kickboksen.” Anna traint er zelf, maar traint ook anderen. Ze ervaart dat deze sport een prachtige voorselectiemethode is voor de doelgroep. “Jongeren die regelmatig sporten, hebben al een vorm van motivatie en discipline en dat geeft structuur in hun leven. Ze laten de bereidheid zien om ergens voor te gaan. Wij kunnen die structuur uitbreiden met een opleiding en perspectief op een vaste baan. Dat kan bij Gould Services zijn, maar ook bij andere bedrijven die hen de kans bieden om de opleiding met praktijkervaring te combineren. Daarna worden ze uitgezet bij ons of bij de klant waar ze gewerkt hebben. Het is een win-win: we bieden werkgelegenheid en perspectief.”

Geen dag hetzelfde

Bij de Offshore Service Base is geen dag gelijk aan de vorige. Richard: “Gisteren kwam er een CTV aan de kade waaraan werkzaamheden moesten gebeuren om hem klaar te maken voor het windpark. Het begint dan met de vraag ‘Heb je een plaatsje voor de boot?’ Gevolgd door ‘Heb je ook een kraantje voor me?’ ‘Kan er ook iemand komen helpen?’ ‘Heb je nog gereedschap?’. Alle vragen beantwoorden we met ja. Tegen het eind van de dag krijgen we van een andere CTV de vraag: ‘Kan er vanavond om 20.20 uur nog een container van het schip worden gelost?’ Natuurlijk, ook dat organiseren we. We zitten kort op de bal en proberen altijd iedereen te helpen. Service is ons motto.” 

Meer uit Vlissingen

Sixties pop met eigen smoel van The Tambles

VLISSINGEN - The Tambles zijn een perfecte kruising tussen sixties rammelpop en hedendaagse virtuositeit. Anderhalf jaar geleden speelden ze al eens in de Piek en op 18 mei komen ze weer, samen met Jerry Hormone Ego Trip.

1 uur geleden
Tinkebell exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - Kunstenares Tinkebell exposeert momenteel in het raam aan de Koudekerkseweg 8, het woonhuis van Sylvia Hubrouck. Hubrouck stelt sinds eind 2022 het raam van haar woning beschikbaar aan kunstenaars om er te exposeren onder de titel 'Ik geef je mijn raam'. Hubrouck maakt daarmee een statement tegen het verschraalde kunstklimaat in de gemeente Vlissingen.

21 uur geleden
Gewonde bij steekpartij Vlissingen, één aanhouding

VLISSINGEN - Een man is vannacht gewond geraakt bij een steekpartij aan de Winkelmanstraat in Vlissingen. De politie heeft één verdachte aangehouden.

23 uur geleden
Vlissingen wil kampioen tegelwippen worden

VLISSINGEN - Vlissingen doet mee aan het Zeeuws Kampioenschap en het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen 2024. De bewoners die hun steentje bijdragen door tegels te verwijderen, kunnen deze aanmelden op de nationale website www.nk-tegelwippen.nl om de gemeente te helpen naar de overwinning te leiden. 

1 dag geleden
Ruilkastje in de aula van de Branding

VLISSINGEN - In de aula van Archipelschool de Branding is, in samenwerking met Ruilwinkel Walcheren, een Buurt Ruilkastje geopend. In dit mooie strandhuisje, kan klein speelgoed, kleding en andere spullen voor kinderen worden gedeeld en geruild. 

1 dag geleden
Extra toezicht in gemeente Vlissingen na schietincidenten

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen gaat het gesprek aan met inwoners over de drie schietincidenten die de voorbije vierentwintig uur in de stad hebben plaatsgevonden. Daarnaast heeft het stadsbestuur aan de politie en boa's gevraagd extra toezicht te houden in de stad. Verder worden er nog geen extra maatregelen genomen. Gisteravond is er geschoten op het Pablo Picassoplein, vannacht in de Hercules Segherslaan en naar vanmorgen bleek is er ook in de Scheldestraat geschoten. Alle Zeeuwse rechercheurs zijn inmiddels op de zaak gezet.

2 dagen geleden
Scheldestraat weer vrijgegeven na schietincident

VLISSINGEN - De Scheldestraat in Vlissingen is weer vrijgegeven nadat hier vanochtend en vanmiddag onderzoek werd gedaan naar aanleiding van de derde schietpartij in de stad in 24 uur tijd.Volgens de politie werd rond 10.00 uur een kogelinslag gemeld bij een pand aan de Scheldestraat. Er zou niemand gewond zijn geraakt. In een ruit was een gat te zien. De omgeving werd door agenten en handhavers afgezet in afwachting van het onderzoek door de Forensische Opsporing.Rechercheurs hebben ter plekke sporen veilig gesteld en de situatie vastgelegd. Nadat deze klus erop zat, kon de straat rond 12.40 uur weer worden vrijgegeven.

2 dagen geleden