Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op de fiets naar Santiago de Compostela voor het goede doel

Op de fiets naar Santiago de Compostela voor het goede doel

KAMPERLAND - Walter Kleine-Piening uit Kamperland en zijn zwager René van der Est beginnen - als het kan - op 18 september aan een fietstocht naar bedevaartsoord Santiago de Compostela in Spanje. Ze willen met de tocht geld inzamelen voor Goesenaar Michiel den Engelsman, die na een val van de trap met een complete hoge dwarslaesie moet leven.

Michiel den Engelsman viel vorig jaar thuis, na een epileptische aanval, van de trap. Daarbij brak hij zijn nek op drie plaatsen.

Het zette het leven van de Goesenaar, die werkzaam was in de civiele techniek en zeer sportief was, totaal op zijn kop.

Operaties

Hij is 39 jaar en heeft samen met zijn vriendin Larissa twee jonge kinderen. Na een aantal zware operaties en vijftien maanden revalideren is het hem gelukt naar huis te komen. "Hij is een echte familieman en ontzettend dankbaar dat hij weer thuis bij zijn gezin is. Samen zijn ze ontzettend sterk. Het zijn doorzetters en ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan. Maar ze lopen tegen heel veel dingen aan”, legt Sandra de Kam uit.

Vervoer

Sandra is de schoonzus van Larissa en Michiel en dochter van Walter Kleine-Piening. Met Ronnie den Engelsman, broer van Michiel, coördineert ze de actie. Volgens hen is het vervoer een groot probleem voor de familie. Michiel mag reizen met het aangepast vervoer, maar als hij met zijn gezin ergens naartoe zou willen, is dat vrijwel onmogelijk.

Aangepast

Zeker in deze tijd. “Het zou fijn zijn als ze bijvoorbeeld een aangepaste bus hebben waarin ze met zijn allen kunnen reizen, zodat ze ‘gewoon’ als een familie op stap kunnen. Dat is een grote wens. Het zou hun leven een stuk fijner maken. Het hoeft heus niet nieuw te zijn, als ze er maar met zijn allen in kunnen.”

Reisadvies

Walter en zijn zwager René van der Est hebben de handschoen opgepakt. De twee droomden al langer van een avontuurlijke reis en hebben het verwezenlijken van die droom gekoppeld aan dit doel.

Ze wilden in april al beginnen met hun tocht van ongeveer 2500 kilometer naar het Spaanse Santiago de Compostela, maar de coronacrisis gooide ook voor hen roet in het eten.

Ook nu is het nog niet helemaal zeker of het tweetal op 18 september van start kan gaan in Vlissingen. “Als niet alle landen op hun weg opeens een rood reisadvies krijgen of er sprake is van lockdowns, gaan ze gewoon”, zegt Sandra, die met Ronnie alles rondom de reis regelt. “Anders wordt de reis opnieuw uitgesteld tot een later te bepalen datum.”

Volgens haar en Ronnie is het moeilijk om in deze lastige tijden bedrijven over te halen om te sponsoren. “Daarom hopen we dat iedereen wat bij wil dragen. Elke euro is welkom.”

Website

De website van de actie is deze week de lucht ingegaan: www.fietsenvoorchiel.nl. Op de site staat een button waarmee mensen een bedrag kunnen storten.

Meer uit Reimerswaal

Kinderen skeeleren zaterdag tussen de Scheldes

KRABBENDIJKE - Zaterdag vindt voor de 19e keer de kidstour 'Tussen de Scheldes' plaats van IJs- en skeelervereniging Krabbendijke. 

9 uur geleden
Forse schade bij botsing Vierwegen Kapelle

KAPELLE - Bij een ongeval op de Vierwegen bij Kapelle zijn maandagavond twee personenauto's fors beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond.

12 uur geleden
Ons Genoegen uit Wemeldinge houdt demonstratie ringrijden in Borssele

BORSSELE - Zaterdag 18 mei organiseert Ringrijderijvereniging 'Ons Genoegen' uit Wemeldinge een demonstratie ringrijden in Borssele tijdens de 27e editie van de jaarmarkt.

1 dag geleden
Cheque uit Krabbendijke voor stichting Zeeuwse Wensambulance

KRABBENDIJKE - Bloesemtocht Krabbendijke, die plaatsvond op zaterdag 13 april, heeft vijfhonderd euro opgeleverd voor stichting Zeeuwse Wensambulance.

1 dag geleden
Motorrijder komt ten val aan de Inkeldijk in Kruiningen

KRUININGEN- Een motorrijder is zondag aan het einde van de ochtend gewond geraakt bij een val op de Inkeldijk. Ambulancemedewerkers ontfermden zich over de het slachtoffer en brachten hem met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis. De oorzaak van de val is onbekend. 

2 dagen geleden
Rubriek Albert Kort: Amerika bleek niet voor alle Bevelanders het 'beloofde land'

In de vaak paginagrote advertenties van rederijen die dik verdienden aan de overtocht van landverhuizers, was Amerika het aardse paradijs. Een land waar je aan je armoede kon ontsnappen en in een mum van tijd miljonair kon worden. Dat was echter slechts voor weinigen weggelegd en gold allerminst voor wie naar Zuid-Amerika trok. Migranten uit Yerseke hielden het in Argentinië al snel voor gezien, nadat daar een paar gezinnen waren vermoord en enkele kinderen gekidnapt. In allerijl besloten ze naar Noord-Amerika te vluchten om daar een veilig plekje te vinden. Ze kwamen terecht op Long Island bij New York, waar ze samen met landverhuizers uit Bruinisse oesterkwekerijen begonnen.

2 dagen geleden
Avondvierdaagse Hansweert begint op maandag 13 mei

HANSWEERT - De Hansweertse Avondvierdaagse gaat van start op maandag 13 mei. 

4 dagen geleden