Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oosterscheldemuseum kijkt in deze coronatijd naar wat er wél kan

Oosterscheldemuseum kijkt in deze coronatijd naar wat er wél kan

YERSEKE - Maar liefst zo’n 43 procent minder bezoekers hadden musea in 2021 vergeleken met een normaal jaar. Hoe gaat het met de musea in Reimerswaal en Kapelle? Hoe kijken zij naar de toekomst? Voor het Oosterscheldemuseum in Yerseke draaide de afgelopen tijd niet om wat er niet kon, maar werd er druk gewerkt aan wat er wel kon. Zoals aan verschillende projecten en het plannen van nieuwe activiteiten. 

In de zes maanden vorig jaar dat het museum open was, ontving het 2250 bezoekers. “Ten opzichte van 2020, toen we 1000 bezoekers hadden, was het dus een mooi jaar”, vertelt museumvrijwilligster Rianne Nieuwenhuize. “We hebben de nodige maatregelen getroffen. Zo zijn er looprichtingen, plexiglas bij de receptie, maar ook hebben we een online reserveringssysteem opgezet. Op die manier kunnen we het aantal bezoekers makkelijker reguleren en zorgen dat we niet te veel bezoekers binnen hebben.” 

Tevens heeft het museum in samenwerking met verschillende organisaties bijvoorbeeld de recente VR-experience geopend. “We zijn blij met de samenwerking met onder andere het NIOZ, Geopark Scheldedelta en de toeristische informatiepunten. Het contact verloopt soepel en achter de schermen zijn we samen nog met vele projecten bezig”, zegt voorzitter Adri Boone. Ook is het aangelegen pand van het museum in gebruik genomen door Kunstkring Reimerswaal. “We zijn met de gemeente in overleg om ons pand binnenkort uit te breiden en te renoveren, in de tussentijd stelt de kunstkring er ten toon.” De vrijwilligers hebben veel zin om binnenkort weer vele activiteiten te organiseren.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Reimerswaal

Gastles over oorlog in Wemeldinge: ‘Je beseft hoeveel mensen er zijn overleden’

KAPELLE - In het kader van Toujours Kapelle bezocht OBS Wemeldinge museum Memorial 40-45 in Kapelle. Ook was groep acht dit jaar aan de beurt om tijdens de Franse herdenking bloemen te leggen bij de Franse graven. 

1 dag geleden
Leerlingen De Welle exposeren kunst in de bieb

KRUININGEN - In de bibliotheek van Kruiningen is de expositie ‘Verwondering’ geopend. De kunst die er hangt is gemaakt door leerlingen van basisschool De Welle in Kruiningen. Samen met voormalig leraar op de school, Wim Wouterse, en kunstcollectief ‘De Nieuwkomers’ maakten ze cyanotypie en lino afdrukken. Maar in plaats van de kunstwerken in het klaslokaal te hangen, zijn ze nu voor iedereen te zien.  

3 dagen geleden
Re-enactor Laurent Cecillon: ‘Jeugd heeft geromantiseerd beeld van oorlog’

KAPELLE - De re-enactors die te zien waren bij Toujours Kapelle speelden een grote rol in het tonen van het leven van een militair in de oorlog. 

3 dagen geleden
Terugblik op Toujours Kapelle: ‘Belangrijk om de oorlogsverhalen te blijven vertellen’

KAPELLE - Afgelopen week vond Toujours Kapelle weer als vanouds plaats. De hele week stond in het teken van de Franse herdenking in Kapelle. Vooral bij oorlogsmuseum Memorial 40-45 was er veel te doen. 

3 dagen geleden
Ridderorde voor jonkvrouw Zonnevylle-Reigersman uit Wemeldinge

DEN HAAG/WEMELDINGE - In museum Panorama Mesdag in Den Haag is jonkvrouw Zonnevylle-Reigersman uit Wemeldinge zaterdag verrast met een koninklijke onderscheiding. Tijdens haar afscheid van de Raad van Bestuur van dit museum is zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

5 dagen geleden
Weerbericht: droge Hemelvaartsdag in aantocht

Op de meeste plaatsen in Nederland blijft het donderdag, Hemelvaartsdag, droog. ‘Met behoorlijk wat zon wordt het 16 graden op de Wadden tot 22 graden in Limburg’, laat weerbureau Weeronline weten. ‘De dagen daarna is het koeler met een stevige wind van zee, regelmatig zon en een enkele bui.’ 

5 dagen geleden
Demonstratiewedstrijd ringrijden Borssele uitslagen

WEMELDINGE - Tijdens de Jaarmarkt Borssele heeft ringrijderij vereniging ‘Ons Genoegen’ haar eerste wedstrijd van 2022 gereden. 

5 dagen geleden