Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oosterscheldemuseum kijkt in deze coronatijd naar wat er wél kan

Oosterscheldemuseum kijkt in deze coronatijd naar wat er wél kan

YERSEKE - Maar liefst zo’n 43 procent minder bezoekers hadden musea in 2021 vergeleken met een normaal jaar. Hoe gaat het met de musea in Reimerswaal en Kapelle? Hoe kijken zij naar de toekomst? Voor het Oosterscheldemuseum in Yerseke draaide de afgelopen tijd niet om wat er niet kon, maar werd er druk gewerkt aan wat er wel kon. Zoals aan verschillende projecten en het plannen van nieuwe activiteiten. 

In de zes maanden vorig jaar dat het museum open was, ontving het 2250 bezoekers. “Ten opzichte van 2020, toen we 1000 bezoekers hadden, was het dus een mooi jaar”, vertelt museumvrijwilligster Rianne Nieuwenhuize. “We hebben de nodige maatregelen getroffen. Zo zijn er looprichtingen, plexiglas bij de receptie, maar ook hebben we een online reserveringssysteem opgezet. Op die manier kunnen we het aantal bezoekers makkelijker reguleren en zorgen dat we niet te veel bezoekers binnen hebben.” 

Tevens heeft het museum in samenwerking met verschillende organisaties bijvoorbeeld de recente VR-experience geopend. “We zijn blij met de samenwerking met onder andere het NIOZ, Geopark Scheldedelta en de toeristische informatiepunten. Het contact verloopt soepel en achter de schermen zijn we samen nog met vele projecten bezig”, zegt voorzitter Adri Boone. Ook is het aangelegen pand van het museum in gebruik genomen door Kunstkring Reimerswaal. “We zijn met de gemeente in overleg om ons pand binnenkort uit te breiden en te renoveren, in de tussentijd stelt de kunstkring er ten toon.” De vrijwilligers hebben veel zin om binnenkort weer vele activiteiten te organiseren.

Meer uit Reimerswaal

Multifunctionaliteit is sleutel voor toekomst Johanneskerk in Kruiningen

KRUININGEN - Sommige gemeenten in Zeeland hebben 'm inmiddels ontvangen en Reimerswaal is binnenkort aan de beurt voor de overhandiging van de kerkenvisie. Hierin wordt onder meer de staat van de kerkgebouwen beschreven en de kansen en bedreigingen voor de toekomst. De Johanneskerk in Kruiningen is een rijksmonument uit de vijftiende eeuw en vernoemd naar profeet Johannes de Doper. “Het is een oude kerk, maar op zich in goede staat", vertelt voorzitter Wim Huissen van de kerkenraad van de Protestantse gemeente Kruiningen, die iedere zondag samenkomt in de Johanneskerk. “In 2015 was de laatste, gedeeltelijke restauratie." 

2 uur geleden
Fakkelactiviteit bij BASF door technische storing

KRUININGEN - Door een technische storing maandagavond bij BASF Antwerpen is er momenteel sprake van fakkelactiviteit. Het fakkelen kan mogelijk licht- en geluidhinder veroorzaken bij de buurgemeenten, waaronder de gemeente Reimerswaal. Dat meldt BASF. 

4 uur geleden
UPDATE: Slachtoffer steekpartij A58 bij Kapelle is man (50) uit Frankrijk

KAPELLE – De man die zondagmiddag gewond raakte bij een steekincident op de snelweg A58 bij Kapelle is een 50-jarige man uit Frankrijk. De politie heeft nog geen verdachte aangehouden.

1 dag geleden
Gewonde bij mogelijke steekpartij aan het Jufferswegje in Kapelle

KAPELLE- Aan het Jufferswegje is zondagmiddag iemand gewond geraakt. De politie kreeg een melding dat er zou zijn gestoken. Of dit ook daadwerkelijk het geval is wordt nog onderzocht. De politie is met meerdere eenheden aanwezig. 

1 dag geleden
Auto over de kop bij eenzijdig ongeval aan de Oude Rijksweg in Kruiningen

KRUININGEN- Op de rotonde op de kruising van de Oude Rijksweg met de Sluisweg is zaterdagavond bij een eenzijdig ongeval een auto op de kop in de berm beland. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De bestuurder verloor vermoedelijk de macht over het stuur door de slechte weersomstandigheden. 

2 dagen geleden
Kapelse middenstand steunt speel-o-theek

KAPELLE - Na een mailing aan de Kapelse ondernemers heeft speel-o-theek De Schatkist in Kapelle een prachtig bedrag gedoneerd gekregen. 

4 dagen geleden
Tweehonderd jaar KNRM: van roeireddingboten naar hypermoderne schepen

HANSWEERT - In 2024 bestaat de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) tweehonderd jaar. Het jubileumjaar staat in het teken van terugkijken op twee eeuwen reddingtraditie en vooruitkijken. Wat zijn de innovaties en uitdagingen in de komende tweehonderd jaar? Het hoofddoel van de KNRM blijft het redden en voorkomen van slachtoffers op het water.

5 dagen geleden