Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oostende en Moeskroen krijgen toch proflicentie

Oostende en Moeskroen krijgen toch proflicentie

BRUSSEL (ANP) - KV Oostende speelt ook volgend seizoen in de hoogste Belgische klasse. De Belgische voetbalclub kreeg maandag van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) de proflicentie.

Eerder kende het BAS die licentie niet toe aan Oostende wegens onduidelijkheden en onvolledigheden in hun aanvraag. Terugzetting naar de tweede amateurklasse dreigde. Nu Oostende de zaken wel op orde heeft, blijft de club op het hoogste niveau voetballen en zelfs een ticket voor de nieuwe Conference League zit er nog in. Oostende staat er in de play-offs goed voor.

Ook Moeskroen kreeg de proflicentie maandag alsnog toegekend. Ook hun aanvraag was onvolledig en onduidelijk. Moeskroen degradeerde dit seizoen uit de hoogste klasse en gaat dus in de Belgische eerste divisie spelen. Als de club de licentie niet had gekregen, had Moeskroen verder gemoeten in de tweede klasse.

Meer uit Voetbal

Scheidsrechter Dieperink al vroeg in actie op Spelen Parijs

PARIJS (ANP) - Voor voetbalscheidsrechter Rob Dieperink beginnen de Olympische Spelen woensdag al, twee dagen voor de openingsceremonie in Parijs.

44 minuten geleden
Van der Laan in raad van commissarissen voetbalclub Sparta

ROTTERDAM (ANP) - Jeanet van der Laan is benoemd als lid van de raad van commissarissen van voetbalclub Sparta. De oud-voetbalinternational en voormalig lid van de Tweede Kamer slaagde er twee maanden geleden niet in om voorzitter van de KNVB te worden.

2 uur geleden
Beveiliger: voetbalclubs gesponsord door cybercriminelen

SANTA CLARA (ANP) - Voetbalclubs als Manchester United, Bayern München en AC Milan laten zich sponsoren door cybercriminelen uit China, zegt de Amerikaanse cyberbeveiliger Infoblox. Ook Ajax zou zaken met ze hebben gedaan. Volgens het bedrijf gebruiken de bendes de naamsbekendheid van de clubs en de competities om nietsvermoedende mensen uit China, Macau, Hongkong en Taiwan naar hun goksites te lokken.

4 uur geleden
Clubs krijgen na WK 3 miljoen dollar meer voor afstaan speelsters

ZÜRICH (ANP) - Clubs die speelsters hebben afgestaan voor het WK voetbal van vorig jaar in Australië en Nieuw-Zeeland krijgen bijna 3 miljoen dollar (circa 2,8 miljoen euro) meer dan tijdens het WK van 2019. Dat meldt de FIFA.

4 uur geleden
Bordeaux trekt beroep in en degradeert naar derde Franse niveau

BORDEAUX (ANP/AFP) - Girondins Bordeaux voetbalt dit seizoen op het derde Franse niveau. De voormalige topclub, die in 2009 de zesde landstitel in de Ligue 1 behaalde, heeft het beroep tegen degradatie ingetrokken.

6 uur geleden
Europese competities en FIFPro dienen bij EC klacht in over FIFA

BRUSSEL (ANP) - De organisatoren van Europese voetbalcompetities en de internationale spelersvakbond FIFPro dienen bij de Europese Commissie (EC) een klacht in over de FIFA over het samenstellen van de internationale wedstrijdkalender. Dat melden de European Leagues en de FIFPro in een persbericht.

6 uur geleden
UEFA opent kandidatuur voor EK voetbal voor vrouwen van 2029

NYON (ANP) - Landen die in 2029 het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen willen organiseren, kunnen zich melden bij de UEFA. De Europese voetbalbond meldt dat geïnteresseerden tot 24 september de tijd hebben dat te laten weten.

8 uur geleden