Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Oost, west, Zeeland best’ voor Yvonne en Dico

‘Oost, west, Zeeland best’ voor Yvonne en Dico

GOES – Na ruim veertien jaar in de Middellandse Zee en de Caribbean te hebben gezeild zijn Yvonne Verschure en Dico van Ooijen met hun zeilboot ‘PUFF the magic dragon’ terug in de haven van Goes. Na vele leuke ontmoetingen en prachtige ervaringen vinden zij het tijd voor verandering. Ze stoppen met zeilen en zijn op zoek naar een woning. Van de havenmeester mogen zij deze winter in Goes blijven, maar het stel hoopt voor die tijd hun boot voor een thuis aan de wal te kunnen verruilen.

Yvonne komt oorspronkelijk uit Rotterdam, maar haar moeder is een geboren Zeeuwse. “Voordat we met de boot weg gingen woonden we hier vlak achter de haven”, vertelt Yvonne. “Yvonne had meer ervaring dan ik en zij is de zeiler van ons twee”, vult Dico aan. “Ik ben meer de techneut, die alles kan maken. Toen we allebei nog werkten maakten we in de vakanties tochten naar Engeland, Schotland, de Kanaaleilanden en Scandinavië”.

Na de pensionering van Dico nam Yvonne een sabbatical op van vijf maanden en gingen zij voor het eerst samen de oceaan op richting de Azoren. Het jaar daarop nam Yvonne ontslag, werd de huur opgezegd en gaven ze bij het Loze Vissertje bij het Goese Sas op 1 juli 2007 een afscheidsfeest voor familie en vrienden. “Toen zijn we via het Main-Donaukanaal de Donau afgevaren en kwamen we uit in de Zwarte Zee. De Donau is geweldig; je komt langs zo veel landen en steden als Wenen en Budapest. Grappig is dat in elk land waar je komt je wordt gewaarschuwd voor het volgende land. Na vier jaar in Turkije en Griekenland gezeild te hebben, hebben we in 2011 ons huidige schip in Barcelona gekocht. Er kwam een kink in de kabel toen we voor de refit terug waren in Nederland en Yvonne ziek werd en we een winter in Nederland moesten blijven. Toen zij weer beter was zijn we via Gibraltar naar Mallorca gevaren en vandaar is de boot verscheept naar de Caribbean. Na één seizoen zijn we teruggegaan naar de Middellandse zee”.

Yvonne en Dico hebben de afgelopen jaren ontzettend veel gezien. “In de zomer vaar je, in de winter lig je in een haven waar je met de andere boten samen dingen doet, feestjes, excursies, concerten, barbecues en reizen in het land. We hadden als regel om elk jaar in een andere haven te liggen en een nieuw achterland te ontdekken.” 

Na veertien jaar wordt het tijd voor andere dingen, vindt het stel. “We hebben hele mooie dingen gezien, echt geweldig, maar we willen de stap naar een vaste verblijfplaats zetten nu we allebei nog gezond zijn”. “En ik wil mijn familie en vriendinnen weer meer kunnen zien”, stelt Yvonne. “We willen wel het liefst een huis met een beetje uitzicht, want anders gaat het niet werken, maar voor de rest hebben we weinig eisen, dus we gaan ervan uit dat het wel goed zal komen”.

Meer uit Beveland

Kerstmiddag in Geerteshuis Kloetinge brengt mensen samen

KLOETINGE - ‘Samen met kerst’ is waar Ciska van Boven, Wilma Scholten en Linda Daalman zich hard voor maken op Eerste Kerstdag. Iedereen die, om welke reden dan ook, alleen is met kerst, is dan ‘s middags van harte welkom in het Geerteshuis in Kloetinge.

12 uur geleden
Zeeland krijgt tweede expat center voor buitenlandse werknemers

GOES - Zeeland heeft al een expat center in Terneuzen en volgend jaar komt er een locatie in Goes bij voor het noordelijk deel van de provincie. Het centrum biedt, in strijd tegen de personeelstekorten, service aan buitenlandse werknemers in Zeeland en Zeeuwse bedrijven die internationale krachten inhuren.

15 uur geleden
Toenemende kans op winterse neerslag en gladheid

Het wordt de komende dagen kouder en de kans op winterse neerslag neemt toe, voorspelt weerbureau Weeronline woensdag. ‘Door een fellere bui kan het zelfs tijdelijk wit worden. Tijdens de nachten gaat het licht vriezen en ontstaat er kans op gladheid.’

20 uur geleden
Ovenbrand in woning binnenstad Goes

GOES - In een woning in het centrum van Goes heeft dinsdagavond een korte tijd een brand gewoed. Bij de brand kwam flink wat rook vrij.

22 uur geleden
Den Inkelcross voert lopers door afwisselend natuurgebied

KRUININGEN - In het Den Inkelbos bij Kruiningen wordt op zaterdagmiddag 10 december de Den Inkelcross gehouden. 

1 dag geleden
Meidenavond in buurthuis De Pit in Goes

GOES - In buurthuis De Pit in Goes vindt vrijdag een gratis toegankelijke avond voor meiden van 12 tot en met 16 jaar plaats.

1 dag geleden
Auto flink beschadigd door botsing met fietsers in Goes

GOES – Bij een ongeval op de Westwal in Goes is een auto flink beschadigd geraakt aan de ruit. Er raakte niemand gewond.

1 dag geleden