Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oorlogsherinneringen uit Baarland in voorstelling ‘De Landing voorbij’

Oorlogsherinneringen uit Baarland in voorstelling ‘De Landing voorbij’

BAARLAND - Stichting Valreep houdt van 4 tot en met 7 november het festival ‘Na de strijd’, op meerdere locaties in Zeeland. ‘Na de strijd’ toont het gevecht als de vrede al getekend is, laat de stichting weten. Het biedt een gevarieerd programma voor iedereen die is geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog en de opbouwperiode erna.

Na de Bevrijding werd later - en soms heel veel later - duidelijk dat de oorlog dan wel voorbij mocht zijn, maar dat die periode van bezetting bij velen pijnlijke littekens had nagelaten, aldus stichting Valreep. Zo toont de voorstelling ‘De Erfenis’, die wordt opgevoerd in Vlissingen, Axel en Yerseke, het krampachtige leven van de schoondochter van een fanatiek nsb-burgemeester.

Baarland

‘In “De Landing voorbij” horen we hoe ook in de relatief rustige Zak van Zuid Beveland de emoties na de bevrijding doorwerken. Ook hier gaat de oorlog natuurlijk niet ongemerkt voorbij. De gevechten worden voelbaar als de geallieerde troepen vanuit Zeeuws-Vlaanderen operatie ‘Vitality’ uitvoeren, op weg naar de Sloedam.’ In ‘De landing voorbij’, onder meer op donderdag 4 en vrijdag 5 november te zien in de Sint Maartenskerk in Baarland, vertellen vier personen over hun ervaringen tijdens, maar vooral na de Bezetting. De tekst van de voorstelling is mede gebaseerd op gesprekken met bewoners van Baarland die zich de oorlogsjaren nog goed konden herinneren. De acteurs - Jos Broeke, Madelief van Ham, Bram van Belzen en Cees Droste - vertellen afwisselend hun eigen verhaal. 

Kijk voor reserveringen op www.zeeuwsekomedie.nl.

Meer uit Beveland

Reizende expo nu te zien in 's-Heer Arendskerke

's-HEER ARENDSKERKE - In alle dorpen van de gemeente Goes komt de komende twee jaar tijdelijk een fototentoonstelling. Dit is een nieuw cultuurproject van de gemeente, in samenwerking met de dorpsverenigingen. De aftrap is in 's-Heer Arendskerke, waar de expo tot 30 juni te bekijken is.

21 uur geleden
Muziekfeest op het plein op woensdag 12 juni in Goes

GOES - Op de Grote Markt in Goes wordt woensdagavond 12 juni een feestje gebouwd tijdens Muziekfeest op het Plein. De toegang is gratis.

1 dag geleden
Bennet Passenier en Pieter Corbijn: 'Marinus en Jacob laten ons ons eigen gang gaan'

SEROOSKERKE - Na een aantal jaar een goede basis te hebben gelegd, werd het een half jaar geleden officieel: Bennet Passenier en Pieter Corbijn namen de Hubo in Serooskerke over van Jacob en Marinus Passenier. Zij deden een stap terug en Bennet en Pieter staan nu aan het roer. Hoe kijken ze terug op het eerste half jaar als eigenaren van hun Hubo? Bennet: ,,We zijn precies verschillend en daardoor past het zo goed."

1 dag geleden
Meisje op fiets aangereden door bedrijfsbus in Goes, bestuurder aangehouden

GOES -  De bestuurder van een bedrijfsbusje is vrijdagmiddag aangehouden nadat hij betrokken was bij een aanrijding met een fietsster. Het slachtoffer hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

2 dagen geleden
Openstelling subsidie Gebiedsgerichte Aanpak Wonen

MIDDELBURG - Vanaf 11 april 2024 kunnen gemeenten subsidie aanvragen voor het toekomstbestendig maken van bestaande woningen of nieuwsbouw, in combinatie met het verbeteren van de openbare ruimte.

2 dagen geleden
Kennisevent voor Zeeuwse ondernemers bij De Mythe in Goes

Op dinsdag 16 april organiseren de Bevelandse gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal in samenwerking met Zeeland Business een gratis kennisevent voor (startende) ondernemers in Goes. Het event wordt gehouden bij Theater De Mythe en bestaat uit een ondernemersmarkt, meerdere workshops en diverse interactieve presentaties. Toegang voor dit event is kosteloos.

2 dagen geleden
Vriendinnendagen met heerlijk lenteweer in Goes

GOES - Het weerbericht belooft een heerlijke voorjaarseditie van de Vriendinnendagen in Goes. Vrijdag en zaterdag is er veel te doen in en om de binnenstad.

3 dagen geleden