Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Wall Street omhoog geleid door techsector

Ook Wall Street omhoog geleid door techsector

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York hebben maandag flinke winsten gepakt op de eerste handelsdag van februari. Na de verliezen vorige week, waren beleggers weer wat positiever gestemd. Met name techaandelen boekten de nodige winsten, net als op de Europese beurzen. Ook mijnbouwers deden het goed nadat de prijs van zilver flink was gestegen. Gameswinkel GameStop kon de enorme stijging van afgelopen week, toen Reddit-beleggers massaal instapten, niet voortzetten en maakte een stevige koersval.

De Dow-Jonesindex boekte een winst van 0,8 procent tot 30.211,91 punten. De breed samengestelde S&P 500 deed het met een plus van 1,6 procent beter en kwam uit op een stand van 3773,86 punten. Techbeurs Nasdaq werd tenslotte 2,6 procent hoger gezet op 13.403,40 punten.

Techbedrijven Amazon en Alphabet, het moederbedrijf van Google, deden het maandag uitstekend. Beide bedrijven komen later deze week met cijfers en de verwachting is dat die goed zullen uitvallen. Amazon, dat zowel met zijn webwinkel als zijn clouddiensten profiteert in de coronatijd, dikte 4,3 procent aan. Alphabet, dat naar verwachting net als Facebook kan profiteren van de groei van de markt voor online-advertenties, steeg 3,6 procent.

Apple

Apple kondigde aan voor 14 miljard dollar op te willen halen met obligatieleningen en steeg 1,6 procent. Ford kondigde een samenwerking met Google aan en dat beviel beleggers goed. De aandelen van de automaker werden 2,9 procent meer waard.

GameStop, dat afgelopen week door Reddit-beleggers 4 keer zo hoog werd gezet, raakte maandag zo'n derde van zijn waarde kwijt. Veel zogeheten shortsellers, die speculeerden op koersverlies van het bedrijf, hebben door de plotselinge stijging hun verlies genomen. Bioscoopketen AMC, ook geliefd bij de Reddit-beleggers, stond maandag opnieuw tot 30 procent hoger, maar sloot uiteindelijk met een minimaal plusje van 0,3 procent.

Zilver

De kleine beleggers lijken ondertussen hun aandacht verlegd te hebben naar zilver. De prijs van het edelmetaal ging fors omhoog en mijnbouwbedrijven profiteerden. Hecla Mining, Coeur Mining en Wheaton Precious Metals gingen tot ruim 28 procent omhoog.

Beleggers verwerkten verder de cijfers over het coronavaccin van Johnson & Johnson waarvan de resultaten eind vorige week naar buiten kwamen. Het aandeel van de farmaceut werd 0,2 procent lager gezet.

De euro stond op 1,2058 dollar, tegen 1,2067 dollar bij de slotbel in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 2,8 procent duurder op 53,64 dollar. Brentolie klom 2,6 procent in prijs tot 56,45 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Amerikaanse beurswaakhond klaagt ook cryptobeurs Coinbase aan

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse toezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) heeft cryptoplatform Coinbase aangeklaagd. Dat bedrijf zou de regels voor beurshandel hebben overtreden, door diensten voor effectenhandel aan te bieden zonder de daarvoor benodigde registratie. Het nieuws komt een dag nadat de SEC cryptodienstverlener Binance had aangeklaagd.

10 minuten geleden
Vakbonden tevreden met loonbod nieuwe cao supermarktpersoneel

UTRECHT (ANP) - Als het aan supermarktwerkgevers ligt, krijgen medewerkers vanaf september 10 procent meer salaris. Dat is het loonbod dat werkgeversorganisaties voor de levensmiddelendetailhandel Vakcentrum en de VGL aan vakbonden hebben gedaan. FNV en CNV zijn tevreden en gaan het bod nu voorleggen aan hun leden.

52 minuten geleden
Shell wil af van energieleverancier voor Nederlandse huishoudens

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Shell zoekt een koper voor een onderdeel dat huishoudens in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland van gas en licht voorziet. Nog geen twee jaar geleden kondigde het olie- en gasconcern aan de Nederlandse markt te betreden voor energielevering aan particulieren. Maar nu blijkt het te lastig om voldoende winst te behalen met die activiteiten.

1 uur geleden
Man (53) uit Aerdenhout aangehouden voor dividendstripping

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout is dinsdag aangehouden in een onderzoek van de FIOD. Hij wordt verdacht van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen, waardoor de belastingdienst ruim 4 miljoen euro onterecht zou hebben uitbetaald. Zijn woning en kantoor zijn doorzocht. Ook is er gezocht in het kantoor van zijn belastingadviseur, meldt het Openbaar Ministerie.

1 uur geleden
Sterke afname Duitse export plastic afval in afgelopen 10 jaar

WIESBADEN (ANP/DPA) - De export van plastic afval door Duitsland is in de afgelopen tien jaar sterk gedaald. Dat heeft volgens het Duitse federale statistiekbureau Destatis onder meer te maken met striktere regels in Aziatische landen als het gaat om de import van plastic afval uit andere landen voor verwerking.

1 uur geleden
Ryanair schrapt 400 vluchten om staking Franse luchtverkeersleiders

PARIJS (ANP/RTR) - Ryanair heeft vierhonderd vluchten geannuleerd vanwege stakingen door luchtverkeersleiders in Frankrijk. De meeste van deze vluchten gingen naar of kwamen uit Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italiƫ en Spanje. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij op Twitter.

2 uur geleden
Expert: materialentekort bedreigt waterstofproductie Europa

KARLSRUHE (ANP/DPA) - Een tekort aan grondstoffen en materialen die nodig zijn voor de productie van waterstof moet op korte termijn worden aangepakt. Anders kan het ertoe leiden dat waterstof in Europa te duur wordt om een belangrijke rol te spelen in de energietransitie, zegt onderzoekscentrum ZSW.

2 uur geleden