Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook VMBO leerlingen weten of ze geslaagd zijn

Ook VMBO leerlingen weten of ze geslaagd zijn

OOST-SOUBURG - Met een zes, een acht en een heleboel zevens is Senna ten Bruggencate (16) geslaagd voor haar VMBO Foodlab diploma aan SSG Nehalennia in Middelburg. De praktijkexamens heeft ze al een tijdje achter de rug. “We moesten een driegangenmenu koken en in het restaurant onze eigen familie serveren. Ik vond het spannend, maar het is allemaal goed gegaan.”

Ze begon de middelbare school op de havo. “Dat paste niet zo goed bij me, dus ben ik twee jaar geleden naar het VMBO gegaan en koos ik voor Foodlab. Daarmee kreeg ik theorievakken en praktijklessen in de keuken, de bakkerij en het restaurant.” Als klein meisje wist ze al dat ze kok of bakker wilde worden.

Gordon Ramsey
Ze gaf op de basisschool een spreekbeurt over patisserie en kijkt al jaren het ene na het andere filmpje over koken en bakken, vooral Masterchef met Gordan Ramsay is favoriet. “Ik vind het leuk om mooie en lekkere dingen te maken met eten. In de winter moest ik stage lopen en dat mocht bij De Herberg. Ik kreeg verschillende opdrachten, waaronder het opzoeken van een recept voor een bananenbrood en hoe ik dat zou presenteren aan de klanten. Dat vond ik heel leuk om te doen. Na mijn stage mocht ik blijven en nu werk ik sinds een half jaar in de keuken, twee of drie avonden in de week. Het is er gezellig en ik heb al veel geleerd.” Na de zomer begint Senna met de opleiding Zelfstandig werkend bakker aan Scalda.

Meer uit Vlissingen

Vlissinger Jean-Louis Pisuisse wordt geëerd in Schevenings Kurhaus

SCHEVENINGEN - De in Vlissingen geboren cabaretier en zanger wordt vanaf morgen geëerd in het Kurhaus in Scheveningen waar hij vaak optrad. Er wordt een meer dan levensgroot verloren gewaand schilderij van Pissuise door schilder Han van Meegeren onthuld. Pisuisse, vooral bekend van het lied 'Mensch, durf te leven', werd in 1927 doodgeschoten op het Rembrandtplein in Amsterdam als gevolg van een noodlottig liefdesdrama.

2 uur geleden
Hardloper gereanimeerd in duingebied Vlissingen

VLISSINGEN – Meerdere hulpdiensten zijn maandagmorgen ingezet voor een noodsituatie in de duinen van Vlissingen. De Rotterdamse traumahelikopter werd ingezet.

4 uur geleden
VTV-meiden scoren bij voorwedstrijd

VLISSINGEN - Bij de eerste voorwedstrijd halen VTV-turnsters podiumplaatsen als groep en individueel. Zaterdag 9 december deden een aantal turnsters van de Vlissingse Turn Vereniging mee aan één van de voorwedstrijden, die in dit geval in Breda werd gehouden. 

5 uur geleden
Betrokkene ongeval Ritthem aangehouden na positieve speekseltest

RITTHEM – Eén van de betrokkenen van het ongeval bij Ritthem vanmorgen is aangehouden voor het mogelijk rijden onder invloed van drugs.

9 uur geleden
Schade bij ongeval Europaweg Noord in Ritthem

RITTHEM – Bij een botsing op de Europaweg Noord in Ritthem zijn twee personenauto's beschadigd geraakt. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

10 uur geleden
Bedrijventerrein Vrijburg krijgt glasvezel

VLISSINGEN - Bedrijventerrein Vrijburg krijgt een glasvezelnetwerk. In totaal wordt 3 kilometer gegraven en wordt ruim 18 kilometer aan glasvezel uitgerold om bedrijven te voorzien van een aansluiting. Dit meldt Glaspoort, een samenwerking van KPN en pensioenfonds ABP.

1 dag geleden
Molukse graven krijgen beschermde status

VLISSINGEN - De graven van Molukse KNIL-militairen op de begraafplaatsen in Oost-Souburg en Vlissingen krijgen een beschermde status. De gemeente Vlissingen neemt daarmee ook de grafrechten over.

2 dagen geleden