Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook VMBO leerlingen weten of ze geslaagd zijn

Ook VMBO leerlingen weten of ze geslaagd zijn

OOST-SOUBURG - Met een zes, een acht en een heleboel zevens is Senna ten Bruggencate (16) geslaagd voor haar VMBO Foodlab diploma aan SSG Nehalennia in Middelburg. De praktijkexamens heeft ze al een tijdje achter de rug. “We moesten een driegangenmenu koken en in het restaurant onze eigen familie serveren. Ik vond het spannend, maar het is allemaal goed gegaan.”

Ze begon de middelbare school op de havo. “Dat paste niet zo goed bij me, dus ben ik twee jaar geleden naar het VMBO gegaan en koos ik voor Foodlab. Daarmee kreeg ik theorievakken en praktijklessen in de keuken, de bakkerij en het restaurant.” Als klein meisje wist ze al dat ze kok of bakker wilde worden.

Gordon Ramsey
Ze gaf op de basisschool een spreekbeurt over patisserie en kijkt al jaren het ene na het andere filmpje over koken en bakken, vooral Masterchef met Gordan Ramsay is favoriet. “Ik vind het leuk om mooie en lekkere dingen te maken met eten. In de winter moest ik stage lopen en dat mocht bij De Herberg. Ik kreeg verschillende opdrachten, waaronder het opzoeken van een recept voor een bananenbrood en hoe ik dat zou presenteren aan de klanten. Dat vond ik heel leuk om te doen. Na mijn stage mocht ik blijven en nu werk ik sinds een half jaar in de keuken, twee of drie avonden in de week. Het is er gezellig en ik heb al veel geleerd.” Na de zomer begint Senna met de opleiding Zelfstandig werkend bakker aan Scalda.

Meer uit Vlissingen

Vlissingse turn vereniging brengt 25e dansvoorstelling

VLISSINGEN - Al jarenlang verzorgt de dansafdeling van de Vlissingse Turn Vereniging een dansvoorstelling, meestal in de Stadsschouwburg in Middelburg.

6 uur geleden
‘Bijen zijn heel vernuftig en hebben een ingewikkelde samenleving’

VLISSINGEN - “Vijftien jaar geleden landde er een bijenzwerm in mijn tuin. Die heb ik toen zelf proberen te vangen. Het was niet slim, maar het is wel gelukt,” vertelt Christiaan Bouwman. Sinds drie jaar is hij imker, want bijen blijven hem fascineren.

1 dag geleden
‘Wespen zijn de reinigingsdienst van de natuur’

VLISSINGEN - Wespen hebben te kampen met een slecht imago. Ze steken, vliegen rond je hoofd en gaan op je bord of in je glas zitten. “Mensen vinden wespen lastig, maar ze zijn de reinigingsdienst van de natuur,” vertelt Eric Mahieu, bestuurslid van de Wespenstichting en Imkersvereniging Walcheren.

1 dag geleden
‘Een feest van en voor het dorp’

OOST-SOUBURG - De spanning stijgt voor de leden van muziekvereniging Vlijt & Volharding uit Oost-Souburg. Hun driedaagse festival, met als hoogtepunt het muziekspektakel ‘De Slag om Subburgh’, laat op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juli oude tijden herleven op de Karolingische Burg in het dorpshart. “We willen er een feest van en voor het dorp van maken”, vertelt trompettiste Willemijn Ruissen, die het verhaal voor het muziekstuk bedacht.

2 dagen geleden
Na twee jaar weer traditionele haringparty Lionsclub

VLISSINGEN - Na twee jaar organiseert de Lionsclub Vlissingen weer de traditionele Vlissingse haringparty. De netwerkbijeenkomst wordt donderdag 30 juni gehouden in de loods van de Stichting Behoud Hoogaars.

2 dagen geleden
‘Voel me er thuis. Alles is er. Hoe mooi wil je het hebben’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

3 dagen geleden
Inwoner Vlissingen (26) rijdt onder invloed en wordt aangehouden

VLISSINGEN - Een 26-jarige inwoner van Vlissingen is gistermiddag aangehouden. Hij reed in de Van de Spiegelstraat vermoedelijk onder invloed van drugs met zijn auto tegen een geparkeerd staande auto.

5 dagen geleden