Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Vlissingen kampt met woningtekort

Ook Vlissingen kampt met woningtekort

VLISSINGEN - Hoewel er enorm veel wordt gebouwd is er ook in Vlissingen druk op de woningmarkt. Vooral voor starters is het moeilijk om een betaalbare woning te vinden.

“Ook in Vlissingen is een woningtekort. Dat heeft verschillende oorzaken,” weet wethouder Sem Stroosnijder. “Enerzijds is er verdringing. Er worden woningen aan de markt onttrokken die worden gebruikt voor andere doeleinden: tweede woning of bijvoorbeeld als kamerverhuur voor arbeidsmigranten.” De gemeente voert beleid om deze ontwikkeling tegen te gaan. “Zo mag een woning die minder dan 260.000 kost niet worden gebruikt als recreatiewoning, met uitzondering van bijvoorbeeld de boulevard. Zo’n woning mag ook niet worden gebruikt voor kamerverhuur of worden opgesplitst in meerdere woningen.”

Middensegment
Een ander probleem is volgens Stroosnijder dat er te weinig woningen in het middensegment beschikbaar zijn. “We hebben een onderzoek laten doen naar de economische opbouw van de inwoners van Vlissingen en welk type woning daarbij hoort. De middeninkomens zijn de afgelopen twintig, dertig jaar behoorlijk toegenomen. Op zich goed nieuws natuurlijk. Maar het woningaanbod is sluit daar niet bij aan. Dat is ook de reden waarom er veel Vlissingers naar Middelburg verhuizen.”

Starters
Doordat er te weinig woningen in het middensegment zijn blijven huizenbezitters die zich weliswaar een grotere woning kunnen veroorloven in een huis wonen dat eigenlijk ideaal is voor starters. De de starters moeten eigenlijk concurreren met mensen met grotere portemonnees.” Er wordt door de gemeente wel degelijk aangestuurd om juist extra woningen in het middensegment te bouwen. “Maar dat is een druppel op een gloeiende plaat,” vertelt Stroosnijder. “Er zijn vorig jaar 200 woningen gebouwd in Vlissingen, maar er staan er al 22.000. Dus dat is 1% in een heel jaar, dus om de scheve verhouding recht te trekken heb je een serieuze inhaalslag nodig die gewoon tijd kost.”

Meer uit Vlissingen

Gewijzigde afvalinzameling in Vlissingen door hitte

VLISSINGEN - Deze week worden er tropische temperaturen verwacht. Daarom past de gemeente Vlissingen tijdelijk het schema voor de afvalinzameling aan.

5 uur geleden
Auto’s uitgebrand in Kasteelstraat, politie vermoedt brandstichting

VLISSINGEN - In de Kasteelstraat in Vlissingen zijn van zaterdag op zondag twee auto’s volledig verwoest door brand. Een derde voertuig heeft brandschade aan de voorkant. De politie vermoedt dat het vuur is aangestoken.

1 dag geleden
Auto’s total loss na brand

VLISSINGEN - Verschillende personenwagens zijn afgelopen nacht in vlammen opgegaan. Twee auto’s waren niet meer te redden, een derde heeft flinke schade opgelopen.

2 dagen geleden
Wielrenner botst op auto in Ritthem

RITTHEM - Een wielrenner is vanmiddag gewond geraakt nadat hij op de Marie Curieweg in Ritthem op een geparkeerde auto was gebotst.

3 dagen geleden
Man aangehouden voor bedreiging horecamedewerker aan de Nieuwendijk

VLISSINGEN - Een 31-jarige inwoner van Vlissingen aangehouden is gisteren aangehouden. Hij zou deze week een medewerker van een horecagelegenheid aan de Nieuwendijk met een op een vuurwapen lijkend voorwerp hebben bedreigd.Een 31-jarige inwoner van Vlissingen aangehouden is gisteren aangehouden. Hij zou in de nacht van woensdag op donderdag een medewerker van een horecagelegenheid aan de Nieuwendijk hebben bedreigd. Dit deed hij met een op een vuurwapen lijkend voorwerp.

3 dagen geleden
Twee verdachten uit Vlissingen aangehouden na schietincident

VLISSINGEN - Agenten hielden gistermorgen twee verdachten aan voor mogelijke betrokkenheid bij een mogelijk schietincident. Het gaat om twee heren uit Vlissingen.

3 dagen geleden
Wat doet Vlissingen voor eenzame jongeren?

VLISSINGEN - De mentale gezondheid van de jeugd staat ernstig onder druk. Voor de helft van de jongeren is eenzaamheid een probleem en voor 18 procent zelfs een zeer ernstig probleem! Werk je op professionele basis met jongeren? En wil je deze jongeren een sociale boost geven in de Week tegen Eenzaamheid? Sluit je dan aan bij de landelijke beweging Social Friday. Je maakt met weinig moeite, enorme impact voor jongeren in Vlissingen!

3 dagen geleden