Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Tweede Kamer schrapt laatste coronamaatregelen

Ook Tweede Kamer schrapt laatste coronamaatregelen

DEN HAAG (ANP) - De laatste coronamaatregelen verdwijnen ook in de Tweede Kamer. Dat betekent dat de debatten en de stemmingen per direct weer op de oude manier plaatsvinden. Niet alle beperkingen worden meteen geschrapt. Zo kan publiek pas na het meireces van de Kamer weer de kleinere vergaderingen bijwonen.

In deze commissiezalen moet de vergaderopstelling eerst worden aangepast. Na het meireces vervalt ook daar de regel om anderhalve meter afstand van elkaar te houden. In de grote zaal hoeft niets te worden verbouwd en vervallen per direct alle beperkingen.

In de grote zaal worden de microfoons en het spreekgestoelte tijdens debatten niet meer na elke spreker schoongemaakt. Bij een hoofdelijke stemming moeten alle 150 Kamerleden in de plenaire zaal hun stem uitbrengen. De afgelopen twee coronajaren gebeurde dat in drie groepen. Sinds 25 februari mogen alle belangstellenden al weer grote debatten vanaf de publieke tribune volgen.

Bergkamp

"Ik ben blij dat we weer terug kunnen naar 'normaal' en alle vergaderingen en andere Kameractiviteiten weer voor iedereen toegankelijk zijn", schrijft Kamervoorzitter Vera Bergkamp namens het dagelijks bestuur van de Kamer. Ze hamert er wel op rekening met elkaar en vooral met mensen met een kwetsbare gezondheid te blijven houden. "Het coronavirus is niet weg."

Woensdag verdwijnen in heel Nederland alle coronaverplichtingen. Die worden omgezet in adviezen, zoals het dragen van mondkapjes in het openbaar vervoer.

Meer uit Politiek

Gelderse politici opnieuw om tafel over commissaris Berends

ARNHEM (ANP) - De fractievoorzitters van de Provinciale Staten in Gelderland praten opnieuw over de beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag aan het adres van commissaris van de Koning John Berends. Vrijdag overhandigden de commissaris en de verantwoordelijk gedeputeerde de Staten meer informatie over de kwestie en de partijen overleggen maandagavond over die vrijgekomen stukken.

1 uur geleden
Nieuwe PvdD-voorzitter is overtuigd dat Ouwehand lijst zal trekken

DEN HAAG (ANP) - De nieuwe voorzitter van de Partij voor de Dieren, Michiel Knol, is ervan overtuigd dat Esther Ouwehand gewoon weer lijsttrekker wordt voor de verkiezingen. "We gaan er natuurlijk nog steeds vanuit dat Esther terugkomt", zegt hij in een toelichting op haar besluit zich tijdelijk terug te trekken. Alleen theoretisch is er wat hem betreft een kans dat zij niet op de eerste plaats van de lijst staat.

11 uur geleden
Ouwehand: ik treed tijdelijk terug als lijsttrekker PvdD

DEN BOSCH (ANP) - Esther Ouwehand trekt zich, ondanks protest van de leden van haar partij, tijdelijk terug als lijsttrekker van de Partij voor de Dieren. Ze doet dit omdat er nog steeds geen duidelijkheid is over de beschuldigingen van integriteitsschendingen tegen haar. "Het goede nieuws is dat ik er heel veel vertrouwen in heb dat het goed gaat komen", zei Ouwehand tegen haar partij op het congres in Den Bosch. Ze hoopt dus nog voor de verkiezingen de lijst weer aan te voeren, nadat het interim-bestuur duidelijkheid heeft verschaft.

11 uur geleden
PvdD-leden zetten Kamerlid Van Raan terug op verkiesbare plek

DEN BOSCH (ANP) - Kamerlid Lammert van Raan komt toch op een verkiesbare plek voor zijn partij, de Partij voor de Dieren. Hij was, op eigen verzoek, op plek 20 gezet, maar deed voor het congres toch een gooi naar plaats 6. Hij kreeg steun van genoeg leden, die eveneens nieuwkomer Ines Kostić op nummer twee zetten. Zij wordt als grote belofte gezien in de partij.

12 uur geleden
PvdD-congres stemt tegen, maar onderzoek naar Ouwehand gaat door

DEN BOSCH (ANP) - Het onderzoek naar integriteitsmeldingen over Esther Ouwehand gaat gewoon door. Dat heeft het nieuwe bestuur van de Partij voor de Dieren zondag bekendgemaakt op het congres van de partij. Leden hadden zich bij een stemming over een motie uitgesproken tegen het onderzoek, maar vooral omdat veel PvdD'ers vinden dat het niet aan een congres is om hierover een oordeel te vellen. De vraag aan het bestuur of de resultaten van het onderzoek er liggen voor de Tweede Kamerverkiezingen, bleef onbeantwoord.

13 uur geleden
Van Gennip: komende weken heel belangrijk voor koopkrachtplannen

DEN HAAG (ANP) - De komende weken worden "heel belangrijk" voor de koopkrachtplannen van de Tweede Kamer, denkt demissionair minister Karien van Gennip (Sociale Zaken). Die weken kunnen namelijk bepalend zijn of bijvoorbeeld de voorgestelde verhoging van het minimumloon per 1 januari of 1 juli volgend jaar ingaat. Volgens Van Gennip wordt het spannend, zegt ze in het programma Buitenhof.

15 uur geleden
Marijnissen (SP): aandeelhouders, dit is nog maar het begin

ARNHEM (ANP) - Aandeelhouders en banken moeten zich zorgen gaan maken in aanloop naar de verkiezingen, zegt SP-leider Lillian Marijnissen. De Tweede Kamer heeft bij de Algemene Politieke Beschouwingen een koopkrachtpakket aangenomen dat grotendeels wordt betaald uit lastenverhogingen voor bedrijven, banken en beleggers. Als de SP groot wordt bij de verkiezingen van 22 november, belooft Marijnissen nog meer rekeningen neer te leggen bij het bedrijfsleven.

1 dag geleden