Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Tholenaren via whatsapp benaderd door oplichters

Ook Tholenaren via whatsapp benaderd door oplichters

THOLEN - Politieteam Bergen op Zoom waarschuwt inwoners voor het zogenaamde whaling, een vorm van cybercrime. Daarbij krijg je een berichtje van iemand die dichtbij je staat, zoals een zoon of dochter. Oplichters proberen zo geld over te laten maken. En dat lukt ze steeds maker. Uit navraag blijkt dat ook Tholenaren al benaderd zijn.

De politie Zeeland West-Brabant ziet de laatste tijd een toename van Whaling. "Bij whaling krijgt u een alarmerend bericht van iemand uit uw vriendenkring of familie, bijvoorbeeld uw zoon of dochter. Die zit zogenaamd in het buitenland vast en is zijn geld, telefoon en papieren kwijt. Hij vraagt dringend om uw financiële hulp via een sociaal netwerk als Facebook of simpelweg via e-mail en whatsapp", legt de politie uit. Achteraf blijkt dan dat het account op het sociale netwerk van die persoon gekraakt is door een oplichter. Behulpzame vrienden die geld overgemaakt hebben, beseffen pas later dat zij zijn opgelicht. De vriend in kwestie is zich nergens van bewust. Maar ook zonder een gekraakt account kunnen oplichters hun slag zijn. Ze appen dan bijvoorbeeld met een ander nummer, en zeggen dat hun telefoon kapot is. Daarom hebben ze 'tijdelijk een ander nummer'.

Wasmachine

Ook Tholenaren blijken al benaderd te zijn. Een lezeres laat op de Facebookpagina van de Thoolse Bode weten: "Had ik ook vorige week. Whatsapp berichten en telefoontjes. Zogenaamd mijn zus die in de problemen zat, telefoon in de wasmachine enzovoorts. Heb mijn zus zelf gebeld en er was niets aan de hand. Ik heb het telefoonnummer geblokkeerd maar voelt akelig." Een andere lezer reageert: "Ik heb dit ook, die had mijn zoon zogenaamd van mij gehad. Maar die had ook gelijk in de gaten dat ik het niet was." Het advies van de politie luidt dan ook: controleer het verzoek eerst, bijvoorbeeld door te bellen. Maak geen geld over voordat u heeft gebeld. Bent u slachtoffer geworden van deze vorm van oplichting? Meld dit bij de politie. 

Meer uit Tholen

Paviljoen speeltuin Buutvrij nadert voltooiing

THOLEN - Wie langs de Brede School Tholen komt, kan er niet meer omheen. Het paviljoen van speeltuin Buutvrij. Al bij de eerste plannen in 2015 voor een grote speeltuin kwam het idee voor een ontmoetingsruimte ter sprake. En inmiddels vordert de bouw van het paviljoen gestaag. De buitenafwerking van het gebouw is zo goed als gereed en er wordt al flink gewerkt aan de afwerking in het gebouw.

15 uur geleden
Voorzitter Ronde van Oud-Vossemeer: 'Wielrennen is rode draad in mijn leven'

OUD-VOSSEMEER - Afgelopen zaterdag werd de 74ste Ronde van Oud-Vossemeer gereden. 370 deelnemers stonden aan de start om het parcours af te leggen. Door het wisselvallige weer, was het een behoorlijk spannende rit. Er werden stevige tijden gereden. 

19 uur geleden
Wie houdt z'n achterpad het schoonst?: Gemeente Tholen organiseert wedstrijd

THOLEN - Gemeente Tholen organiseert samen met Sinke Onkruidbeheersing & Groenzorg B.V. de wedstrijd ‘Het Schoonste Achterpad’. Inwoners die samen met hun buren de paden achter of tussen woningen of tuinen netjes (gaan) houden, kunnen zich aanmelden voor deze wedstrijd Aanmelden kan tot en met 30 april. 

1 dag geleden
Nagenieten: bekijk hier de foto's van de Ronde van Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Afgelopen weekend racete voor de 74e keer wielrenners door de straten van Oud-Vossemeer. Ondanks het wisselvallige weer, was het een mooie editie. Tim Bierkens sleepte in Oud-Vossemeer zijn eerste overwinning van het seizoen binnen. 

1 dag geleden
Vossemeersebrug vanaf morgen dicht vanwege werkzaamheden

OUD-VOSSEMEER - De Vossemeersebrug is vanaf maandag tot en met vrijdag 7 april afgesloten voor autoverkeer vanwege werkzaamheden. De werkzaamheden zijn nodig om de hangeraansluitingen van de brug vrij te maken van corrosie. Autoverkeer wordt omgeleid via de Slaakbrug. 

2 dagen geleden
Aan de keukentafel met Maarten Grosfeld: 'Ik heb inmiddels wel een groot netwerk'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Maarten Grosfeld. 

2 dagen geleden
Woningen Frank van Borselenstraat 12, 14, 16 en 18 Sint-Maartensdijk gesloten

THOLEN - Op 1 februari 2023 heeft de politie een grote hoeveelheid hennepplanten en henneptoppen aangetroffen in woningen aan de Frank van Borselenstraat in Sint-Maartensdijk. De woningen staan gepland om begin juli 2023 te worden gesloopt.    

3 dagen geleden