Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Tholenaren via whatsapp benaderd door oplichters

Ook Tholenaren via whatsapp benaderd door oplichters

THOLEN - Politieteam Bergen op Zoom waarschuwt inwoners voor het zogenaamde whaling, een vorm van cybercrime. Daarbij krijg je een berichtje van iemand die dichtbij je staat, zoals een zoon of dochter. Oplichters proberen zo geld over te laten maken. En dat lukt ze steeds maker. Uit navraag blijkt dat ook Tholenaren al benaderd zijn.

De politie Zeeland West-Brabant ziet de laatste tijd een toename van Whaling. "Bij whaling krijgt u een alarmerend bericht van iemand uit uw vriendenkring of familie, bijvoorbeeld uw zoon of dochter. Die zit zogenaamd in het buitenland vast en is zijn geld, telefoon en papieren kwijt. Hij vraagt dringend om uw financiële hulp via een sociaal netwerk als Facebook of simpelweg via e-mail en whatsapp", legt de politie uit. Achteraf blijkt dan dat het account op het sociale netwerk van die persoon gekraakt is door een oplichter. Behulpzame vrienden die geld overgemaakt hebben, beseffen pas later dat zij zijn opgelicht. De vriend in kwestie is zich nergens van bewust. Maar ook zonder een gekraakt account kunnen oplichters hun slag zijn. Ze appen dan bijvoorbeeld met een ander nummer, en zeggen dat hun telefoon kapot is. Daarom hebben ze 'tijdelijk een ander nummer'.

Wasmachine

Ook Tholenaren blijken al benaderd te zijn. Een lezeres laat op de Facebookpagina van de Thoolse Bode weten: "Had ik ook vorige week. Whatsapp berichten en telefoontjes. Zogenaamd mijn zus die in de problemen zat, telefoon in de wasmachine enzovoorts. Heb mijn zus zelf gebeld en er was niets aan de hand. Ik heb het telefoonnummer geblokkeerd maar voelt akelig." Een andere lezer reageert: "Ik heb dit ook, die had mijn zoon zogenaamd van mij gehad. Maar die had ook gelijk in de gaten dat ik het niet was." Het advies van de politie luidt dan ook: controleer het verzoek eerst, bijvoorbeeld door te bellen. Maak geen geld over voordat u heeft gebeld. Bent u slachtoffer geworden van deze vorm van oplichting? Meld dit bij de politie. 

Meer uit Tholen

Auto ramt lichtmast omver langs de Postweg, voertuig zwaar beschadigd

POORTVLIET - Een automobilist is dinsdagavond van de weg geraakt op de Postweg bij Poortvliet en tegen een lichtmast gereden. Door het eenzijdig ongeval raakte de personenauto zwaar beschadigd. De man achter het stuur kon zelf zijn voertuig verlaten en raakte niet gewond.

5 uur geleden
Provincie Zeeland zegt 'ja' tegen wolfwerende maatregelen

THOLEN - De wolf hoort niet thuis in Zeeland. Dat is de boodschap van het college van Gedeputeerde Staten. Maar de wolf is Europees beschermd. Daarom zijn er maatregelen nodig om landbouwhuisdieren te beschermen tegen de wolf. Reden voor de Provincie Zeeland om nu een subsidiebedrag van 95.000 euro beschikbaar te stellen. 

9 uur geleden
Vele handen maken licht werk tijdens schoonmaakdag Thoolse zwembaden

THOLEN/SINT-MAARTENSDIJK - Dat vele handen licht werken maken blijkt zaterdagmorgen bij de schoonmaakdag van de twee Thoolse zwembaden. Eigenlijk is de NL-doet actie op 12 maart, maar dit komt voor een zwembad echt te vroeg in het jaar, zo vertelt José van Dalen.

13 uur geleden
Nieuwe landbouwweg naast N286 geopend: 'Vooruitgang voor Tholen'

THOLEN - Gedeputeerde Harry van der Maas en wethouder Corniel van Leeuwen van de gemeente Tholen hebben maandag de nieuwe parallelweg van de rondweg Poortvliet (N286) officieel geopend. Deze nieuwe weg draagt bij aan de verbetering van de verkeersveiligheid en doorstroming op de N286. "Dit is een mooie vooruitgang voor Tholen en de omgeving", aldus Van der Maas.

17 uur geleden
Dakpannen waaien weg door de harde windstoten in Tholen

THOLEN - Bij een woning aan de Gareelmakersdreef zijn maandagmiddag de dakpannen van de woning afgewaaid. De brandweer is ter plaatse gekomen om te helpen.

1 dag geleden
N286 tussen Smerdiek en Stavenisse twee weken op slot voor werkzaamheden

SINT-MAARTENSDIJK - De Provincie Zeeland voert vanaf vandaag werkzaamheden uit aan de N286 tussen Sint-Maartensdijk en Stavenisse. De waterdoorgang onder de provinciale weg moet worden vervangen om verzakkingen aan het wegdek te voorkomen. De weg is tot en met vrijdag 26 april afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via Sint-Annaland met gele borden.

1 dag geleden
Opgelet: Bergse Diepsluis en brug vanaf vandaag afgesloten voor verkeer

THOLEN/BERGEN OP ZOOM - De brug over de Bergse Diepsluis in de Oesterdam (N659) is vanaf vandaag ruim een week dicht voor werkzaamheden. Rijkswaterstaat gaat dan een nieuwe slijtlaag aanbrengen. De werkzaamheden leiden tot hinder voor weg- en scheepvaartverkeer. De extra reistijd bedraagt ongeveer 20 minuten.

1 dag geleden