Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook tennisbond betreurt verplichte coronapas

Ook tennisbond betreurt verplichte coronapas

AMSTELVEEN (ANP) - Net als veel andere sportbonden heeft ook de tennisbond KNLTB zich uitgesproken tegen de verplichting een coronatoegangsbewijs te tonen bij het betreden van een sportcomplex. De maatregel, die zaterdag moet ingaan, geldt voor iedereen boven de 18 jaar.

De KNLTB zegt teleurgesteld te zijn in de dinsdag door het kabinet aangekondigde maatregel. "Tennissen en padellen blijven mogelijk, zowel binnen als buiten. Maar wel met een coronatoegangsbewijs (CTB). Sporten moet toegankelijk blijven voor iedereen. We zijn overtuigd dat sporten veilig kan en nodig is voor een gezonde en weerbare samenleving", stelt de tennisbond op de website.

Volgens de bond is de afgelopen anderhalf jaar aangetoond dat sporten geen extra risico tot besmetting met zich meebrengt. De KNLTB hoopt, net als sportkoepel NOC*NSF en andere sportbonden, dat het debat woensdagmiddag in de Tweede Kamer tot een aanpassing leidt. "We blijven ons inzetten om tennis en padel voor iedereen mogelijk te maken."

Meer uit Binnenland

Kamer zet 130 op snelweg op losse schroeven: eerst boeren helpen

DEN HAAG (ANP) - Het verhogen van de maximumsnelheid naar 130 kilometer per uur op de snelweg is verder op losse schroeven komen te staan. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat eerst alle boeren die onterecht geen natuurvergunning hebben worden gelegaliseerd. Ook moeten eerst garnalenvissers een natuurvergunning krijgen. Coalitiepartijen VVD en NSC steunden de motie, die werd ingediend door de ChristenUnie en het CDA.

10 minuten geleden
Lang applaus in Kamer om verblijfsregeling voor Surinamers

DEN HAAG (ANP) - In de Tweede Kamer heeft vanaf de publieke tribune lang applaus geklonken na het aannemen van een motie om een verblijfsregeling voor Surinamers in te stellen. Een ruime Kamermeerderheid wil zo'n regeling voor honderden Surinamers die al jaren ongedocumenteerd in Nederland wonen.

21 minuten geleden
Kamermeerderheid wil geen 'omvolking' meer horen in debatten

DEN HAAG (ANP) - Tijdens debatten moet niet meer worden toegestaan om "racistische omvolkingstheorieën" te verspreiden, vindt een meerderheid in de Tweede Kamer. Deze oproep van DENK aan het adres van Kamervoorzitter Martin Bosma kreeg ook de steun van de PVV. De motie is pikant omdat PVV'er Bosma zelf meermaals over omvolking heeft gesproken in Kamerdebatten. Zijn partijgenoot en aspirant-minister Marjolein Faber (Asiel en Migratie) nam maandag "volledig afstand" van uitspraken die ze hierover heeft gedaan in de Eerste Kamer.

28 minuten geleden
Slavernijherdenking is laatste publieke optreden premier Rutte

DEN HAAG (ANP) - De herdenking van het Nederlandse slavernijverleden aanstaande maandag wordt het laatste publieke optreden van Mark Rutte als minister-president, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. De dag daarna, op 2 juli, staat het nieuwe kabinet op het bordes.

41 minuten geleden
Moties van wantrouwen en van afkeuring tegen Yeşilgöz verworpen

DEN HAAG (ANP) - De moties van wantrouwen en van afkeuring die oppositiepartijen hadden ingediend tegen demissionair justitieminister Dilan Yeşilgöz zijn verworpen. De indieners verwijten haar dat ze via de media veel te hoge aantallen heeft verspreid over erkende vluchtelingen die (verre) familieleden laten overkomen. Bovendien heeft ze dat onjuiste beeld maandenlang laten bestaan. Tijdens het debat vorige week gaf de minister toe dat ze een fout had gemaakt, maar ze weigerde hiervoor excuses te maken.

49 minuten geleden
Wilders over wethouder Amsterdam: met weglopen schiet je niets op

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders vindt het jammer dat de Amsterdamse wethouder Rutger Groot Wassink per direct stopt als voorzitter van de asielcommissie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), omdat hij niet wil samenwerken met de PVV. Die commissie houdt zich bezig met het vinden van noodopvangplekken voor asielzoekers en huisvesting voor statushouders.

53 minuten geleden
Verzekeraars zeggen contract huisartsenketen Co-Med definitief op

TILBURG (ANP) - Zorgverzekeraars hebben hun contract met de commerciële huisartsenketen Co-Med definitief beëindigd. Dat zat er al aan te komen: vorige week werd de overeenkomst al opgeschort omdat de verzekeraars hadden vastgesteld dat Co-Med "de continuïteit van goede zorg niet kan garanderen" en verplichtingen niet nakwam, stellen CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis.

1 uur geleden