Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook senator en oud-partijbestuurder Van der Linden weg bij FVD

Ook senator en oud-partijbestuurder Van der Linden weg bij FVD

DEN HAAG (ANP) - Eerste Kamerlid Lennart van der Linden heeft zijn Forum voor Democratie-lidmaatschap opgezegd. Hij stapt uit de partij en de senaatsfractie, maar blijft wel aan als Eerste Kamerlid. Dat zegt Van der Linden, die tot vorige week plaatsvervangend voorzitter was van FVD.

Van der Linden nam het voorzitterschap van FVD-leider Thierry Baudet de afgelopen weken over, omdat de partij in crisis verkeerde. Dit weekeinde heeft hij zijn mede-bestuurders een brief geschreven met daarin zijn "grieven" over de gang van zaken. Hierin kondigde hij ook aan zijn lidmaatschap op te zeggen.

Wel wil Van der Linden in de Eerste Kamer blijven, omdat hij nog steeds achter het partijprogramma van FVD staat. Daarnaast is het door alle verschuivingen allerminst zeker of er wel een opvolger voor hem zou zijn, omdat er mogelijk niemand meer op de FVD-lijst staat die in de senaat wil. Die kwestie heeft ook bijgedragen aan het besluit van Van der Linden om in de senaat te blijven. "Anders krijgen we straks de situatie dat een zetel in de senaat leeg blijft."

Of Van der Linden zich aansluit bij de afgesplitste FVD'ers in de senaat, die samen de fractie-Van Pareren vormen, moet nog blijken. De groep van oud-FVD'er Henk Otten zegt niet met Van der Linden in zee te willen gaan.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Politiek

Ministers: open onderwijs volledig direct na meivakantie

DEN HAAG (ANP) - Leerlingen in het voortgezet onderwijs zouden na de meivakantie weer volledig naar school moeten kunnen. Dat hebben de ministers Wouter Koolmees (Sociale Zaken), Wopke Hoekstra (Financiën) en Bas van 't Wout (Economische Zaken) zondag ingebracht in het Catshuisoverleg, zo blijkt uit vrijgegeven vergaderstukken.

18 uur geleden
Segers: geen rol voor CU in formatie, wil wel meepraten

DEN HAAG (ANP) - ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers blijft erbij dat hij voor zijn partij geen rol ziet in de vorming van een nieuwe coalitie, zo gaf hij dinsdag aan na zijn gesprek met informateur Herman Tjeenk Willink. Maar Segers zegt dat hij wel altijd "op de inhoud wil meepraten". Vertrouwen in samenwerking begint volgens hem met de inhoud.

22 uur geleden
Dassen: Rutte moet beter reflecteren op rol in bestuurscultuur

DEN HAAG (ANP) - Informateur Herman Tjeenk Willink heeft met Volt-leider Laurens Dassen uitgebreid gesproken over "vertrouwen in bredere zin". Het ging over het vertrouwen in instituties, de Tweede Kamer en de regering, maar ook over het vertrouwen dat Dassen zelf heeft in VVD-leider Mark Rutte. Die zal beter moeten "reflecteren" op zijn rol in de huidige Nederlandse bestuurscultuur, waar het parlement graag vanaf wil, vindt Dassen. Maar de demissionair premier is wat hem betreft nog niet afgeschreven.

1 dag geleden
Van der Staaij: kans pakken om politieke cultuur te verbeteren

DEN HAAG (ANP) - SGP-leider Kees van der Staaij denkt dat dit een goed moment is om de bestuurscultuur te vernieuwen. Veel partijen willen de geklapte verkenning aangrijpen om die cultuuromslag te maken. "Ik geloof dat er wel momentum is, dat er wel kansen liggen om verbeteringen te krijgen", zegt Van der Staaij, die het langstzittende Tweede Kamerlid is.

1 dag geleden
Azarkan (DENK) zet vraagtekens bij 'spel' van de informateur

DEN HAAG (ANP) - DENK-leider Farid Azarkan heeft vraagtekens bij het "spel" van informateur Herman Tjeenk Willink en de manier waarop die het formatieproces aanvliegt. "Ik heb het gevoel dat ik ergens in getrokken ben waarvan ik denk: welke kant gaat dit op", zei Azarkan voorafgaand aan zijn gesprek met de informateur. Die zorgen werden na afloop deels weggenomen, maar DENK wil wel duidelijkheid van Tjeenk Willink en van de andere fractievoorzitters over hoe het nu verder moet in de formatie.

1 dag geleden
D66 dient wet in om bedenktijd bij abortus te schrappen

DEN HAAG (ANP) - D66 wil snel werk maken van een wetsvoorstel om de verplichte bedenktijd van vijf dagen voordat een vrouw een abortus mag ondergaan, te schrappen. Tweede Kamerlid Rob Jetten, de nieuwe woordvoerder van de partij over medisch-ethische kwesties, rekent op steun van een ruime Kamermeerderheid.

1 dag geleden
Fractieleiders kleine partijen opnieuw langs bij informateur

DEN HAAG (ANP) - Informateur Herman Tjeenk Willink ontvangt vanaf dinsdagochtend opnieuw de fractievoorzitters van alle partijen in de Tweede Kamer. Het is de tweede keer dat hij alle partijleiders uitnodigt voor een gesprek. Net als in de eerste ronde komen eerst de kleine partijen aan bod.

1 dag geleden