Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook ‘s-Heer Abtskerke pakt (boeken) uit tijdens Cultuur uit de Zak

Ook ‘s-Heer Abtskerke pakt (boeken) uit tijdens Cultuur uit de Zak

‘s-HEER ABTSKERKE - In ‘s-Heer Abtskerke begint Cultuur uit de Zak zaterdag met van 10.00 tot 11.00 uur kinderactiviteiten. De jeugd kan genieten van een voorleesverhaal en creatief aan de slag gaan met boekenleggers maken.

Tussen 10.00 en 15.00 uur exposeren lokale kunstenaars hun werk in de Johannes De Doper Kerk en zijn daar ook aanwezig. Bezoekers zien keramiek van Ali van der Klis en schilderijen en tekeningen van Martine Bauer, Jolanda Mateeuwsen, Noor Rubens, Rob van de Voorde en Marian Weijsters. “Zij komen allemaal uit het dorp en uit Sinoutskerke”, vertelt Bart van Hasselt, die de activiteiten in ‘s-Heer Abtskerke coördineert. “Het aantal kunstzinnige inwoners valt niet tegen, hè!”

In de kerk is er ook tot 15.00 uur een boekenmarkt met zo’n duizend tweedehands boeken van mensen uit de buurt, gesorteerd op categorieën als romans, Zeeuwse boeken en boeken over geschiedenis, kunst en zelfhulp. De organisatie vraagt potentiële kopers met kleingeld te betalen. De, ook uit het dorp afkomstige, organist Hans van Baalen verzorgt tussen 11.00 en 15.00 uur elke 45 minuten korte orgelconcerten met werken van onder meer Bach, Händel en Buxtehude. “We hebben normaal gesproken eens in de twee jaar een rommelmarkt met boekenmarkt en daar is altijd veel belangstelling voor. Door corona kon dat niet doorgaan. We doen nu graag mee aan deze dag, want we zijn blij dat er eindelijk weer gelegenheid is om elkaar te ontmoeten. Iedereen vindt het leuk dat er weer wat te beleven valt.”

Meer uit Beveland

Sawasdee zamelt geld in voor goed doel op kerstmarkt Goes

GOES – Op de kerstmarkt in de Grote Kerk in Goes is zaterdag en zondag, 10 en 11 december, stichting Sawasdee present met een informatiekraam. Sawasdee heeft door de coronapandemie zware jaren achter de rug met geld inzamelen voor het welzijn van kinderen in zuidoost-Azië, maar dat komt nu weer op gang.

14 minuten geleden
Froukje laat bezoekers Klomppop 2023 dansen

OVEZANDE - Froukje sluit op 27 mei 2023 de festivalzaterdag van Klomppop in Ovezande af. De popkoningin van de nieuwe generatie is een van de namen die het driedaagse festival heeft weten vast te leggen. De 41e editie van Klomppop vindt plaats van vrijdag 26 tot en met zondag 28 mei op sportpark De Fazant in Ovezande.

26 minuten geleden
Weerbericht: Koud en grijs decemberweekeinde

Dit weekeinde ligt de maximumtemperatuur veelal tussen 0 en 3 graden en ’s nachts en ‘s ochtends vriest het op uitgebreide schaal. Dat is de weersverwachting van weerbureau Weeronline. ‘De zon is niet vaak te zien. Het is op veel plaatsen droog, maar lokaal kan wat winterse neerslag vallen.’

44 minuten geleden
Goes trots op 10e plaats in landelijke lijst economisch beste gemeenten

GOES - Goes is in de landelijke lijst van economisch best presterende gemeenten van Elsevier Weekblad gestegen van de elfde naar de tiende plaats. “Hier zijn we hartstikke trots op”, zegt Stan Meulblok, wethouder ecenomische zaken van de gemeente Goes. Goes is de hoogst genoteerde gemeente van Zeeland in de donderdag gepubliceerde lijst.

19 uur geleden
Inge Sportfonds ondersteunt vier sportactiviteiten in 2023

GOES -  Het Inge Sportfonds ondersteunt volgend jaar een golfclinic, voetbaltoernooi en twee competitiedagen rolstoelhockey in Goes en Sint-Annaland. Dit fonds is opgericht om mensen met een beperking zo volwaardig mogelijk te kunnen laten sporten. 

22 uur geleden
Botsing tussen motor en auto bij Europaweg-Oost

NIEUWDORP - Op de kruising van de Europaweg-Oost met de Borsselsedijk bij Nieuwdorp zijn woensdagavond een motor en een auto met elkaar in botsing gekomen. De schade was aanzienlijk.

1 dag geleden
Kerstmiddag in Geerteshuis Kloetinge brengt mensen samen

KLOETINGE - ‘Samen met kerst’ is waar Ciska van Boven, Wilma Scholten en Linda Daalman zich hard voor maken op Eerste Kerstdag. Iedereen die, om welke reden dan ook, alleen is met kerst, is dan ‘s middags van harte welkom in het Geerteshuis in Kloetinge.

1 dag geleden