Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook ‘s-Heer Abtskerke pakt (boeken) uit tijdens Cultuur uit de Zak

Ook ‘s-Heer Abtskerke pakt (boeken) uit tijdens Cultuur uit de Zak

‘s-HEER ABTSKERKE - In ‘s-Heer Abtskerke begint Cultuur uit de Zak zaterdag met van 10.00 tot 11.00 uur kinderactiviteiten. De jeugd kan genieten van een voorleesverhaal en creatief aan de slag gaan met boekenleggers maken.

Tussen 10.00 en 15.00 uur exposeren lokale kunstenaars hun werk in de Johannes De Doper Kerk en zijn daar ook aanwezig. Bezoekers zien keramiek van Ali van der Klis en schilderijen en tekeningen van Martine Bauer, Jolanda Mateeuwsen, Noor Rubens, Rob van de Voorde en Marian Weijsters. “Zij komen allemaal uit het dorp en uit Sinoutskerke”, vertelt Bart van Hasselt, die de activiteiten in ‘s-Heer Abtskerke coördineert. “Het aantal kunstzinnige inwoners valt niet tegen, hè!”

In de kerk is er ook tot 15.00 uur een boekenmarkt met zo’n duizend tweedehands boeken van mensen uit de buurt, gesorteerd op categorieën als romans, Zeeuwse boeken en boeken over geschiedenis, kunst en zelfhulp. De organisatie vraagt potentiële kopers met kleingeld te betalen. De, ook uit het dorp afkomstige, organist Hans van Baalen verzorgt tussen 11.00 en 15.00 uur elke 45 minuten korte orgelconcerten met werken van onder meer Bach, Händel en Buxtehude. “We hebben normaal gesproken eens in de twee jaar een rommelmarkt met boekenmarkt en daar is altijd veel belangstelling voor. Door corona kon dat niet doorgaan. We doen nu graag mee aan deze dag, want we zijn blij dat er eindelijk weer gelegenheid is om elkaar te ontmoeten. Iedereen vindt het leuk dat er weer wat te beleven valt.”

Meer uit Beveland

Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

7 uur geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

12 uur geleden
Ambachtenmarkt in Gasthuis Goes

GOES - Zaterdag 2 maart organiseert het activiteiten bureau van Zorggroep Ter Weel een ambachtenmarkt in het Gasthuis aan de Kievitlaan in Goes.

14 uur geleden
Zaterdag is het open dag bij gemeente Goes

GOES - De gemeente Goes opent haar deuren tijdens een open dag op zaterdag (2 maart) van 13.00 tot 16.00 uur. Op deze dag kunnen inwoners en andere geïnteresseerden een kijkje achter de schermen nemen en meer ontdekken over de activiteiten en diensten van de gemeente.

1 dag geleden
John Taks is de nieuwe bestuursvoorzitter van Adrz

GOES - Per 1 juni wordt John Taks voorzitter raad van bestuur van Adrz in Zeeland. Sinds december 2015 is hij voorzitter raad van bestuur van het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn. Taks vertrekt met warme en gemengde gevoelens uit Utrecht, maar verheugt zich erg op zijn nieuwe uitdaging.

1 dag geleden
Defensie lonkt naar havengebied Vlissingen-Oost

VLISSINGEN-OOST - Het Ministerie van Defensie onderzoekt de mogelijkheden om een vaste plek in Vlissingen-Oost te krijgen voor de overslag van wapen- en troepentransporten. Het ministerie is daarover in overleg met de gemeente Vlissingen en Borsele en havenbedrijf North Sea Port.

1 dag geleden
Ploegenpresentatie ZRTC Theo Middelkamp in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Op vrijdag 23 februari houdt ZRTC Theo Middelkamp haar jaarlijkse ploegenpresentatie in De Stenge in Heinkenszand. Ook het afgelopen jaar is er flink aan de weg getimmerd door de Zeeuwse wielerclub.

1 dag geleden