Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook peuterspeelzalen zijn afgelopen week weer gestart: ‘Staat genoeg op de planning’

Ook peuterspeelzalen zijn afgelopen week weer gestart: ‘Staat genoeg op de planning’

POORTVLIET - Ook de peuterspeelzalen op het eiland Tholen startten vorige week weer op. Hanneke Smits en Karin van Haaften, beiden leidsters van peuterspeelzaal Zo op Klein Duimpje in Poortvliet, vonden het fijn de peuters weer te kunnen begroeten.“Het afgelopen jaar moesten wij afscheid nemen van een aantal peuters die doorstroomde naar de basisschool. Die missen we nu wel in de groep, maar gelukkig zijn er al weer nieuwe peuters gestart en inmiddels staat er ook al een wachtlijst voor onze peuteropvang. Wij raden dan ook ouders aan om tijdig hun peuter in te schrijven, dit kan al vanaf 1 jaar”, leggen de dames uit. Voor het nieuwe jaar staat er genoeg op de planning. De peuterspeelzaal doet mee met de kraanwaterdag, juf Annemieke van de bibliotheek komt weer langs om voor te lezen. En ook de kinderen van de basisscholen de Eevliet en Jenaplanschool komen langs om de peuters voor te lezen. “Dit noemen we leesvriendjes. Het is goed voor de lees- en taalontwikkeling van de peuters. We gaan ook weer verder werken aan de gezonde kindervang in samenwerking met het bewegend kind en buursportcoach Jurgen Nuijten”, aldus de dames. De kinderen bleken hun peuterspeelzaalleidsters wel gemist te hebben en waren blij hen weer te zien. Wij vinden het ook weer heerlijk om spelenderwijs kinderen wat te leren en te luisteren naar hun enthousiaste vakantieverhalen. Het is ook enorm leuk om te zien hoe ze zijn gegroeid en ontwikkelingssprongen hebben gemaakt in de afgelopen zes weken”, vertellen de leidsters trots.

Meer uit Tholen

Meerdere straten Sint-Maartensdijk zonder water door lekkage

SINT-MAARTENSDIJK - Vijf straten in Sint-Maartensdijk zitten momenteel zonder water. Dat komt doordat er tijdens werkzaamheden een brandkraan werd geraakt. 

14 uur geleden
UWV: 'Arbeidsmarkt Zeeland blijft zeer krap, ondanks eerste lichte afname'

ZEELAND - In het vierde kwartaal van 2022 is de spanning op de arbeidsmarkt in Zeeland voor het eerst sinds eind 2021 licht afgenomen. De arbeidsmarkt blijft echter zeer krap: voor elke direct inzetbare werkzoekende waren er aan het einde van afgelopen jaar gemiddeld 6,5 openstaande vacatures. Dat blijkt uit cijfers van UWV. Door de aanhoudende krapte blijft het voor werkgevers moeilijk om nieuw personeel te werven. In het vierde kwartaal van 2022 daalde het aantal openstaande vacatures in Zeeland van zo’n 11.600 naar 10.000 (-14 procent). Tegelijkertijd nam het aantal personen met een verstreken WW-duur van maximaal een half jaar juist iets toe, van ongeveer 1.300 naar 1.500 (+18,5 procent). Samen zorgt dat voor de eerste voorzichtige afname van de spanning sinds eind 2021. Jaar op jaar is echter nog altijd een flinke stijging zichtbaar.

16 uur geleden
Politie houdt vier verdachten aan voor woninginbraken en Toyota-diefstallen

BREDA - Bij een grootschalig onderzoek naar autodiefstallen en inbraken in de regio heeft de politie de afgelopen weken vier verdachten aangehouden. Het gaat om 35 inbraken en diefstallen in bijna heel West-Brabant en Zeeland.

17 uur geleden
112 automobilisten op de bon geslingerd tijdens MONO-controle rondom Zeeland

ZEELAND - Bij een grootschalige politiecontrole op de snelwegen in én rondom Zeeland, zijn 112 automobilisten op de bon geslingerd. De meeste van hen kregen een boete voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. 

1 dag geleden
Popkoor Voix houdt jubileumconcert ter ere van 12,5 jarig bestaan

OUD-VOSSEMEER - Op zaterdag 1 april (geen grapje) houdt popkoor Voix uit Oud-Vossemeer hun jubileumconcert. Het popkoor, dat 12,5 jaar geleden is opgericht, brengt met regelmaat een breed repertoire aan de man: van ABBA tot U2 en van de top 2000 tot Proud Mary.

1 dag geleden
Bingo voor het goede doel: Ruim 5000 euro naar Stavoord6 en Klimmen voor Ria en Denise

OUD-VOSSEMEER - Fanatieke bingo-spelers hebben afgelopen zaterdag in De Vossenkuil ruim 5000 euro bij elkaar gespeeld voor het goede doel. De opbrengst gaat naar Stavoord6 en Klimmen voor Ria en Denise

2 dagen geleden
12 bedrijven openen de deuren tijdens tweede editie Thoolse Open Banen Dag

THOLEN - Twaalf bedrijven openen op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april de deuren tijdens de tweede editie van de Thoolse Open Banen Dag. Het aanbod is breed: van techniek tot logistiek en van sales & marketing tot productie. Ook sectoren als ICT, onderwijs en administratie doen mee. 

2 dagen geleden