Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Perry Sport ontvangt faillissementsaanvraag van verhuurder

Ook Perry Sport ontvangt faillissementsaanvraag van verhuurder

DORDRECHT (ANP) - Een winkelverhuurder die begin deze maand faillissement heeft aangevraagd voor de eigenaar van ICI Paris, doet nu hetzelfde bij Perry Sport. De Dordtse ondernemer Pieter van Loon is boos dat die sportkledingketen besloot tot nader order geen huur te betalen voor een gehuurd pand.

Perry Sport, dat in handen is van het Britse JD Sports, heeft evenals veel andere winkels de deuren gesloten als maatregel tegen besmettingen met het nieuwe coronavirus. Verhuurders van winkelpanden kregen per mail meegedeeld dat de winkelketen tot nader order geen huur kan betalen.

Het steekt vastgoedinvesteerder Van Loon, die een winkelpand in Dordrecht verhuurt aan de sportkledingketen, dat de eigenaar van Perry Sport eenzijdig meedeelde geen huur te betalen. Pogingen om samen tot een overeenkomst te komen over huurbetalingen haalden volgens hem niets uit.

Bankroet

"Daarom heb ik het zware middel van een aanvraag van faillissement ingezet", laat hij weten. "Ik heb ook verplichtingen bij banken. Die lopen gewoon door." Hij wijst erop dat met andere winkeliers in problemen wel oplossingen zijn gevonden.

Als ondernemers een bankroet aanvragen voor een ander bedrijf, betekent niet automatisch dat er ook echt faillissement wordt uitgesproken. Het gaat Van Loon er dan ook vooral om het bedrijf te dwingen tot een gesprek over een tijdelijk oplossing voor de huur.

Reactie Steven Preston

Steven Preston, directeur van Perry Sport en Aktie Sport in Nederland, spreekt in een reactie tegen dat er van een "eenzijdige" mededeling sprake was. "Je zou ook kunnen zeggen dat wij de moeite namen te schrijven om onze situatie uit te leggen."

Hij benadrukt verder dat de sluiting van winkels een grote klap financiële klap betekent, waardoor miljoenen euro's verloren gaan. In die situatie is het amper mogelijk om met iedere verhuurder het gesprek te gaan over maatregelen, betoogt Preston. Dat er nu met juridische middelen wordt geschermd zet de onderlinge verhoudingen volgens hem onnodig onder druk.

Van Loon diende eerder deze maand een faillissementsaanvraag in tegen AS Watson, de Chinese eigenaar van Kruidvat en parfumerieketen ICI Paris. Die laatste keten kwam onlangs terug op de eerdere mededeling geen huur te betalen. ICI Paris heeft Nederlandse verhuurders van winkelruimte voorgesteld over april de helft van de verschuldigde huur te betalen. De andere helft wordt opgeschort.

Meer uit Financieel

Onderzoek: dividend Duitse DAX-bedrijven naar record

FRANKFURT (ANP/DPA) - De veertig grootste bedrijven van Duitsland, genoteerd in de DAX-index op de aandelenbeurs in Frankfurt, keren dit jaar voor een recordbedrag aan dividend aan de aandeelhouders uit. Dat meldt onderzoeks- en accountantskantoor EY. In totaal gaat het om een bedrag van 53,8 miljard euro. Dat is het hoogste niveau sinds EY in 2012 begon met de metingen en 2,4 procent meer dan een jaar eerder.

1 minuut geleden
Recordstijging aluminiumprijs na nieuwe sancties tegen Rusland

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van aluminium liet maandag een recordstijging zien. De opmars volgde op nieuwe sancties van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk voor de handel in Russische metalen. Veel in Rusland geproduceerd aluminium, koper en nikkel mag daardoor niet meer worden verhandeld aan de twee grootste beurzen voor metalen ter wereld, die in Londen (LME) en Chicago (CME).

59 minuten geleden
Douglas-eigenaar CVC gaat naar aandelenbeurs Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Investeringsmaatschappij CVC Capital Partners, eigenaar van onder meer cosmetica- en parfumerieketen Douglas, gaat naar de aandelenbeurs in Amsterdam. Het Europese beleggingsbedrijf heeft hierover een intentieverklaring naar buiten gebracht. De beursgang vindt naar verwachting in de komende weken plaats, afhankelijk van marktomstandigheden, aldus CVC.

1 uur geleden
Gasunie sluit voor miljarden aan deals, onder meer met Heijmans

GRONINGEN (ANP) - Gasunie tekent voor miljarden aan langjarige contracten met aannemers voor onderhoudswerk aan bestaande gasleidingen en de aanleg van nieuwe leidingen voor bijvoorbeeld waterstof, groen gas en CO2. Onder meer het beursgenoteerde bouwconcern Heijmans gaat aan de slag voor de gasnetbeheerder, evenals A. Hak Leidingbouw en Visser & Smit Hanab.

1 uur geleden
Beleggers op Damrak blijven kalm na Iraanse aanval op Israël

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs werd maandag kalm gereageerd op de Iraanse aanval op Israël afgelopen weekend. Iran lanceerde in de nacht van zaterdag op zondag honderden drones en raketten op Israël, die vrijwel allemaal werden onderschept met hulp van bondgenoten als de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De Iraanse aanval was een vergeldingsactie op een Israëlische aanval op de Iraanse ambassade in Syrië begin april.

1 uur geleden
Beleggers hopen op uitblijven escalatie conflict Midden-Oosten

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak koerst maandag af op een licht lager begin van de nieuwe beursweek. Beleggers reageren vooral op de Iraanse aanval op Israël afgelopen weekeinde. Iran lanceerde in de nacht van zaterdag op zondag honderden drones en raketten op Israël, die vrijwel allemaal werden onderschept met hulp van bondgenoten als de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De Iraanse aanval was een vergeldingsactie op een Israëlische aanval op de Iraanse ambassade in Syrië begin april.

2 uur geleden
Nieuwssite: geruchten over groot banenverlies bij Tesla

AUSTIN (ANP) - Tesla gaat mogelijk een groot deel van zijn personeel ontslaan. De Amerikaanse site Electrek, die doorgaans goed ingevoerd is over Tesla, meldt dat op de werkvloer van de fabrikant van elektrische auto's geruchten rondgaan over een grote reorganisatie waarbij tot 20 procent van de banen verloren zou gaan. Dat zou neerkomen op tienduizenden ontslagen.

2 uur geleden