Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook openbaar vervoer op de schop door coronavirus

Ook openbaar vervoer op de schop door coronavirus

GOES - Connexxion past ook in Zeeland haar dienstregeling aan in verband met het coronavirus.

Een groot aantal lijnen rijdt minder dan normaal en een nog groter aantal lijnen rijdt helemaal niet meer van maandag tot en met vrijdag. Sommige bussen zie je dan weer wel op zaterdag. De nieuwe, tijdelijke dienstregeling gaan donderdag (19 maart) in. De regeling, die is te vergelijken met een dienst op zondag, is te zien op deze website.

Kaartjes

Connexxion waarschuwt dat er geen kaartjes bij de chauffeur kunnen worden gekocht. Mensen moeten vooraf hun vervoersbewijs aanschaffen.

De servicebus in Middelburg rijdt voorlopig ook niet meer en alle buurtbussen, die worden bemand door vrijwilligers, staan al sinds maandag aan de kant. Bussen die normaal de grens met België overgaan stoppen nu bij de grens.

Treinen

Ook de NS en Prorail nemen maatregelen. Vanaf elk station in Nederland rijden er vanaf zaterdag slechts twee treinen per uur. Ook rijden er geen nachttreinen meer.

Volgens de NS-leiding houdt het bedrijf met de basisdienstregeling rekening met het stijgende aantal ziekmeldingen in vitale functies. “Tegelijkertijd zijn we zuinig op onze mensen door ze alleen in te zetten waar ze nu nodig zijn”, zegt het spoorbedrijf. 


 

Meer uit Vlissingen

Gemeente biedt plaats aan 75 extra asielzoekers in Marinekazerne

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft 75 extra plaatsen voor asielzoekers in de voormalige Marinekazerne aan de Buitenhaven beschikbaar gesteld. De asielzoekers zijn al geregistreerd en blijven in Vlissingen voor een periode van vier weken. De gemeente voldoet hiermee aan het verzoek van staatssecretaris Van der Burg aan de Nederlandse gemeenten om meer asielzoekers op te vangen.

8 uur geleden
Voormalige basisschool wordt verbouwd tot opvang Oekraïense vluchtelingen

VLISSINGEN - Voormalige basisschool De Startbaan in Westerzicht wordt de komende maanden verbouwd en geschikt gemaakt voor de opvang van 49 Oekraïense vluchtelingen. De vluchtelingen verblijven nu nog in een appartementencomplex van l’Escaut op de hoek van de Van Dishoeckstraat en de Verkuijl Quakkelaarstraat. 

9 uur geleden
Jacky Dunnes over zijn kijkje in de keuken van Jackie Chan

OOST-SOUBURG - Stuntman en vechtkunstenaar Jacky Dunnes beleefde de zomer van zijn leven. Allereerst mocht hij een week naar het trainingscentrum van acteur en stuntman Jackie Chan in het Chinese Beijing. Hetgeen hij daar geleerd heeft kon hij meteen in de praktijk brengen want na Beijing vloog de Souburger door naar Kreta om mee te spelen in een nieuwe Nederlandse speelfilm.

1 dag geleden
Politie treft vuurwapen en drugs aan in woning aan de Vincent van Goghlaan

VLISSINGEN- De politie heeft vrijdagochtend 22 september in een huis aan de Vincent van Goghlaan in alle vroegte een 28-jarige man aangehouden. De man bleek in het bezit te zijn van een vuurwapen. Tevens had hij drugs en geld in huis.

3 dagen geleden
Letsel bij botsing taxibusje-scooter Vlissingen

VLISSINGEN - Bij een botsing met een taxibusje is vrijdagmiddag in Vlissingen de bestuurder van een snorscooter gewond geraakt. De persoon hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

4 dagen geleden
House of Reggae in De Piek

VLISSINGEN - Zaterdag 23 september staat De Piek in het teken van reggae tijdens House of Reggae 2023. Vanaf 20 uur treden achtereenvolgens JR Kenna, Uwe Banton met de Rude Cut Band en High Tide Sounds op.

5 dagen geleden
Speelgoedbank Zeeland kan weer beregoed verder

VLISSINGEN - Op 18 september heeft de Speelgoedbank Zeeland een waardevolle beer cadeau gekregen. De knuffelbeer symboliseert de opbrengst van 12.500 euro, bijeen gefietst tijdens de Benefiet Tour Walcheren op 26 augustus 2023.  

6 dagen geleden