Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook op Tholen wordt er steeds meer vlees gegeten

Ook op Tholen wordt er steeds meer vlees gegeten

Theo Slager is eigenaar van familiebedrijf Slagerij Slager in Sint-Annaland. Het bedrijf is bestaat 150 jaar. De zaak wordt momenteel gerund door de vierde generatie. Theo merkt als geen ander dat er meer vlees wordt gegeten.

“De verkoop is behoorlijk gestegen”, zo vertelt de Stallandse slager. “De grotere stukken vlees zijn erg populair momenteel. Je kunt dan denken aan T-Bonesteak, Thoolse Chateaubriand, Ribeye, Pulled Pork etn ga zo maar door. Maar eigenlijk loopt alles wel goed: van varkenspootje tot varkenshaas.” Je zou het misschien niet verwachten, maar in de slagerswinkel zijn ook producten voor vegetariërs en veganisten te vinden. “Wij verkopen zeker ook vega-producten”, zegt Theo. “We laten iedereen graag vrij in wat ze eten. Als dat iemands keuze is respecteren we dat en zorgen ook voor hen voor een lekker aanbod.” Slager merkt dat ook onder de vleeseters meer aandacht is voor dierenwelzijn. “Mensen worden zich meer bewust van wat ze eten. Wij slachten en verwerken vee dat een goed leven en genoeg ruimte heeft gehad.” Slager weet waarover hij praat. “Wij kopen ons vee zelf in, transporteren het zelf, slachten en benen het zelf uit. We bewerken het tot ‘n superstukje vlees waar je de volledige keten van in de hand hebt. Daar zijn we trots op!”, zegt hij. Theo kan zelf dan ook zeker genieten van een goed stuk vlees. “Mijn favoriet? Een lekkere entrecote met een klein beetje vet van onder de grill. Heerlijk!”, besluit hij.

Meer uit Tholen

Dit is er allemaal te doen met Koningsdag in Sint Philipsland en Anna Jacobapolder

ANNA JACOBAPOLDER/SINT PHILIPSLAND - De Oranjevereniging van Anna Jacobapolder en het Oranjecomité van Sint Philipsland hebben voor zaterdag 26 april weer een uitgebreid programma samengesteld met Koningsdag. Bekijk hier de activiteiten per kern en tijdstip.

1 uur geleden
Stadswandelingen door historisch centrum van Tholen op Koningsdag

THOLEN - Stichting Tholen Beter Bekend organiseert op zaterdag 26 april twee stadswandelingen door het centrum van Tholen. Tijdens de tochten krijgen deelnemers verhalen te horen over de geschiedenis van de stad en bijzondere locaties te zien onder begeleiding van een gids. 

18 uur geleden
Voorjaarsnota: Zeeland investeert fors in wegen, water, natuur en innovatie

ZEELAND - Zeeland trekt de portemonnee open voor de toekomst. Het dagelijks bestuur van de provincie presenteerde deze week de Voorjaarsnota 2025, waarin miljoeneninvesteringen worden aangekondigd voor onder meer infrastructuur, natuurherstel en innovatieve ondernemers. Rode draad in de plannen: bouwen aan het Zeeland van 2050.

21 uur geleden
Tholenaren kunnen zich aanmelden voor kranslegging op Dodenherdenking

THOLEN - Op zondag 4 mei vindt in het wandelpark nabij de Vossemeersepoort in Tholen de jaarlijkse Dodenherdenking plaats. Om precies 20.00 uur is het in heel Nederland twee minuten stil, ook in Tholen. Tijdens de plechtigheid worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog én van oorlogssituaties en vredesoperaties herdacht.

1 dag geleden
‘Nu al niet te handhaven’: Thoolse college terughoudend over vuurwerkverbod

THOLEN - Het college van burgemeester en wethouders van Tholen staat terughoudend tegenover een landelijk vuurwerkverbod. Volgens het college zijn er twijfels over de uitvoerbaarheid en vraagt een verbod om meer capaciteit, middelen en duidelijke communicatie.

1 dag geleden
Twee buitenbranden op één dag aan dezelfde weg in Sint Philipsland

SINT PHILIPSLAND - Er hebben op zaterdag twee bermbranden gewoed in dezelfde straat in Sint Philipsland. Eén brand was 's morgens, de andere in de namiddag. Allebei de branden zijn geblust door de brandweer van Sint Philipsland.

1 dag geleden
Op de werkvloer bij verzorgende Nancy: ‘Een praatje kan het verschil maken’ [OP DE WERKVLOER]

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Nancy de Crom, verzorgende IG bij tanteLouise

1 dag geleden