Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook op Tholen is het tijd voor De Maand van de Taal

Ook op Tholen is het tijd voor De Maand van de Taal

THOLEN - Spraak, taal en bewegen zijn belangrijke aspecten in de ontwikkeling van het jonge kind. En het geeft het kind zelfvertrouwen.I n het kader van het belang van taal bij kinderen begint 4 oktober 2021 De Maand van de Taal in de gemeente Tholen. 

Ouders worden gevraagd hierbij te helpen en krijgen hiervoor vanaf 4 oktober een informatief werkboekje van de leerkracht/pedagogisch medewerker. Hiermee kunnen ouders zelf aan de slag. Het werkboek staat vol tips en tricks om er samen een gezellige taal-dag van te maken. “Het zou leuk zijn als het kind het boekje in week 44 ingevuld mee kan nemen naar school of opvang, zodat de leerkrachten/pedagogisch medewerkers het boekje met de kinderen kunnen bespreken en er nog een extra leuk taalmoment van kunnen maken! Wij hopen dat u al net zo enthousiast bent als wij en dat we met zijn allen (ouders, leerkrachten en pedagogisch medewerkers) in de maand van de taal, de kinderen van heel veel extra taal kunnen voorzien!” 

De ‘maand van de taal’ is tot stand gekomen in samenwerking met gemeente Tholen, de sportcoaches, bibliotheek Oosterschelde,
het consultatiebureau, de basisscholen, kinderopvanglocaties en peuteropvanglocaties.
Het werkboek is bedacht door Thea van de Velde en Colette van den Donker.

Meer uit Tholen

Vrijmibotho steunt dit jaar niet één, maar twee goede doelen

THOLEN - Ook dit jaar vindt er op Tholen in juni weer een Vrijmibotho plaats. En dit jaar steunt het evenement niet één, maar twee lokale goede doelen.

19 uur geleden
Weerbericht Tholen: 'Hoge zonkracht tijdens lang pinksterweekend'

THOLEN - De dagen worden langer en dit betekent dat de zon steeds feller kan gaan schijnen. Komende dagen wordt op uitgebreide schaal zonkracht 7 bereikt. Dat meldt Weeronline.Vergeet dus niet zonnebrandcrème te gebruiken als je midden op de dag naar buiten gaat!

1 dag geleden
Sarah maakte de afgelopen vijf jaar 150 duiken: 'Tholen heeft iets wat België niet heeft'

In vijf jaar tijd maakte Sarah zo’n 150 duiken. Afgelopen weekend was zij ook aanwezig bij het duikkamp op Tholen. Haar twee kinderen (13 en 16 jaar) duiken ook. Zij zijn ooit uit verveling op vakantie begonnen met duiken. 

2 dagen geleden
Bruno heeft al 45 jaar duikervaring: 'Op plaatsen zoals Tholen doen wij 40 duiken per jaar'

Met zijn 45 jaar duikervaring noemt Bruno Goyvaerts zichzelf ‘een ouwe rakker’. Hij geeft aan zo’n beetje de hele wereld al verkend te hebben. Maar op plaatsen als de Oosterschelde komt hij toch nog wel het meest. “Op dit soort plaatsen doen wij zo’n 30 tot 40 duiken per jaar.”

3 dagen geleden
Proef met wasbare luiers vanaf morgen van start

THOLEN - In Tholen en Reimerswaal start vanaf morgen een proef met wasbare luiers. In beide gemeenten begint een groep jonge ouders met het gebruiken van de herbruikbare luiers. Met de proef willen de gemeenten jonge ouders stimuleren de enorme hoeveelheid luierafval te beperken.

4 dagen geleden
Diederik organiseerde het duikkamp op Tholen: 'Blij met de Zeeuwse gastvrijheid'

Diederik van Noten duikt al 32 jaar. Hij heeft bij verschillende clubs gezeten, maar heeft zo’n 20 jaar geleden een eigen duikschool opgericht met een familiaal karakter. Dat zie je ook terug; er zijn veel gezinnen aanwezig.

4 dagen geleden
Traumahelikopter geland voor ongeval met heftruck in Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Bij een incident met een heftruck aan de Molendijk in Sint-Maartensdijk is een persoon bekneld komen te zitten. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. 

5 dagen geleden