Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook op alle Waddeneilanden coronatest voor toegang mogelijk

Ook op alle Waddeneilanden coronatest voor toegang mogelijk

DEN HAAG (ANP) - Vanaf zaterdag is het op alle Waddeneilanden mogelijk om een coronatest te laten afnemen voor een coronatoegangsbewijs. Daardoor hoeven mensen niet langer de oversteek te maken naar het vasteland voor een test.

Vanaf zaterdag is het op veel meer plekken verplicht om een coronatoegangsbewijs te laten zien. Er was bij de bedrijven die het testen verzorgen op aangedrongen dat er ook testmogelijkheden zouden komen op Vlieland en Schiermonnikoog.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid en Stichting Open Nederland - de organisatie achter Testen voor Toegang - is vanaf zaterdag voor 90 procent van de mensen een testlocatie binnen 20 minuten autorijden bereikbaar en voor bijna iedereen binnen een halfuur. Op sommige plekken in Zeeuws-Vlaanderen, de Achterhoek en de Veluwe moeten mensen soms langer dan een halfuur rijden.

De openingstijden van de testlocaties zijn landelijk verruimd. Op donderdagen kunnen mensen van 07.00 uur tot 21.00 uur terecht voor een coronatest, op vrijdagen en zaterdagen van 07.00 tot 23.00 uur. Op alle andere dagen blijven de testlocaties geopend op de oude tijden: van 08.00 tot 18.00 uur.

Mensen die niet (volledig) zijn gevaccineerd en niet kunnen aantonen dat ze recent een coronabesmetting hebben doorgemaakt moeten een test laten doen. De negatieve uitslag is dan 24 uur lang geldig als coronatoegangsbewijs.

Meer uit Binnenland

500.000 belletjes naar BelastingTelefoon geweigerd

DEN HAAG (ANP) - De BelastingTelefoon, het nummer van de fiscus waar mensen naar kunnen bellen met belastingvragen, is de afgelopen maanden soms nauwelijks bereikbaar geweest. 500.000 telefoontjes naar het speciale nummer zijn geweigerd: de verbinding werd verbroken omdat de wachtrij te lang was. Een woordvoerder bevestigt dit na een bericht van het NRC. In 400.000 gevallen hingen mensen in de wachtrij zelf op, mogelijk omdat ze het te lang vonden duren.

9 minuten geleden
Feest barst los in grote steden na winst Marokko

AMSTERDAM/DEN HAAG (ANP) - Rond het Mercatorplein in Amsterdam-West vieren supporters van het Marokkaanse voetbalelftal feest na de overwinning op Spanje op het WK voetbal in Qatar. Marokko won de wedstrijd na strafschoppen en bereikte daarmee de kwartfinale. Ook in Den Haag verzamelen feestvierders zich in de Schilderswijk. In Rotterdam zijn eveneens supporters op de been voor de Marokkaanse nationale ploeg.

14 minuten geleden
Duizenden Amsterdammers met laag inkomen krijgen extra toeslag

AMSTERDAM (ANP) - Ongeveer 28.000 Amsterdammers met een langdurig laag inkomen krijgen deze week een extra toeslag van de gemeente. Volgens de hoofdstad staat de bestaanszekerheid van veel Amsterdammers onder druk vanwege de hogere prijzen van boodschappen, energie en andere basisbehoeftes.

2 uur geleden
Amsterdam wil tijdelijk korte wapenstok voor boa's

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam wil dat boa's tijdelijk een korte wapenstok kunnen gebruiken in het centrum van de hoofdstad, meldt de gemeente. Daarvoor dient de gemeente een aanvraag in bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. De stok zal naar verwachting in het najaar van 2023 in gebruik worden genomen.

2 uur geleden
Tbs voor bedreiger Amalia met twee jaar verlengd

ZWOLLE (ANP) - De tbs-opname van Wouter G., die prinses Amalia bedreigde, wordt met twee jaar verlengd, heeft de rechtbank Overijssel dinsdag besloten. De rechtbank stelt dat de 34-jarige man nog steeds een stoornis heeft en acht de kans op herhaling groot.

3 uur geleden
Hof: huwelijk tussen zelfde sekse Aruba en Curaçao toegestaan

WILLEMSTAD (ANP) - Partners van hetzelfde geslacht op Aruba en Curaçao moeten met elkaar kunnen trouwen. Dat heeft het gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint-Maarten en van Bonaire, Sint-Eustatius en Saba geoordeeld. In de landen is dat momenteel niet mogelijk.

5 uur geleden
Rechtbank Kenia ziet af van vervolging in moordzaak Tob Cohen

NAIROBI (ANP) - Een Keniaanse rechtbank ziet af van vervolging in de zaak over de moord op Tob Cohen, melden media in het land. De Nederlander verdween drie jaar geleden en werd later dood gevonden. De aanklacht tegen twee verdachten, onder wie Cohens weduwe, is nu ingetrokken.

6 uur geleden