Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook op alle Waddeneilanden coronatest voor toegang mogelijk

Ook op alle Waddeneilanden coronatest voor toegang mogelijk

DEN HAAG (ANP) - Vanaf zaterdag is het op alle Waddeneilanden mogelijk om een coronatest te laten afnemen voor een coronatoegangsbewijs. Daardoor hoeven mensen niet langer de oversteek te maken naar het vasteland voor een test.

Vanaf zaterdag is het op veel meer plekken verplicht om een coronatoegangsbewijs te laten zien. Er was bij de bedrijven die het testen verzorgen op aangedrongen dat er ook testmogelijkheden zouden komen op Vlieland en Schiermonnikoog.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid en Stichting Open Nederland - de organisatie achter Testen voor Toegang - is vanaf zaterdag voor 90 procent van de mensen een testlocatie binnen 20 minuten autorijden bereikbaar en voor bijna iedereen binnen een halfuur. Op sommige plekken in Zeeuws-Vlaanderen, de Achterhoek en de Veluwe moeten mensen soms langer dan een halfuur rijden.

De openingstijden van de testlocaties zijn landelijk verruimd. Op donderdagen kunnen mensen van 07.00 uur tot 21.00 uur terecht voor een coronatest, op vrijdagen en zaterdagen van 07.00 tot 23.00 uur. Op alle andere dagen blijven de testlocaties geopend op de oude tijden: van 08.00 tot 18.00 uur.

Mensen die niet (volledig) zijn gevaccineerd en niet kunnen aantonen dat ze recent een coronabesmetting hebben doorgemaakt moeten een test laten doen. De negatieve uitslag is dan 24 uur lang geldig als coronatoegangsbewijs.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Aantal nieuwe coronagevallen voor eerst sinds juli boven 6000

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft zondag, voor het eerst sinds 23 juli, meer dan 6000 nieuwe coronabesmettingen in een etmaal genoteerd. Tussen zaterdag en zondag registreerde het instituut 6350 positieve tests.

5 minuten geleden
Opnieuw meer coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Het totale aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen bedraagt zondag 748, dat zijn er 45 meer dan zaterdag. Daarvan liggen er 185 patiënten op de intensive care, 6 meer dan zaterdag.

7 minuten geleden
Toegangswegen naar Lage Vuursche afgesloten wegens drukte

BAARN (ANP) - Het is zondagmiddag te druk in de bossen rond Lage Vuursche. De gemeente Baarn heeft besloten tijdelijk de toegangswegen naar het dorp af te sluiten.

32 minuten geleden
Hengelo verleent noodopvang aan 100 vluchtelingen

HENGELO (ANP) - In Hengelo worden vanaf zondag met spoed zo'n honderd vluchtelingen opgevangen, meldt de Overijsselse gemeente. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft toestemming gekregen om het Hazemeijer-complex, waar tot voor kort een vaccinatielocatie van de GGD zat, in te richten voor noodopvang.

1 uur geleden
Dodelijk steekincident in Den Bosch mogelijk live gestreamd

DEN BOSCH (ANP) - Het steekincident in een woning aan de Slagendreef in Den Bosch waarbij zaterdagavond een 20-jarige vrouw om het leven is gekomen, is mogelijk live via sociale media uitgezonden, meldt de politie. De 21-jarige verdachte zit nog vast. Het gaat om de halfzus van het slachtoffer.

4 uur geleden
Derde repatriëringsvlucht uit Marokko geland op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - De derde repatriëringsvlucht van Transavia met in Marokko gestrande reizigers is zondagmiddag iets na 13.30 uur geland op Schiphol. Er konden in totaal 189 mensen mee met de vlucht vanuit Marrakesh. Volgens een woordvoerster waren er uiteindelijk 160 zitplaatsen bezet.

5 uur geleden
Woningen in Den Haag ontruimd door brand

DEN HAAG (ANP) - Vanwege een brand in een portiekwoning in De Moucheronstraat in Den Haag zijn in de nacht van zaterdag op zondag enkele omliggende woningen ontruimd. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio worden de geëvacueerde mensen ter plekke opgevangen. Een persoon is door ambulancepersoneel nakeken vanwege rookinhalatie.

10 uur geleden