Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook met kerst stakingen in Frankrijk

Ook met kerst stakingen in Frankrijk

PARIJS (ANP) - Ook met kerst wordt er gestaakt in Frankrijk. Dat heeft de Franse vakbond CGT bekendgemaakt. Bij France Info TV zegt de directeur van de vakbond Laurent Brun dat de stakingen alleen stoppen "als de regering bij zinnen komt".

De Franse regering maakte woensdag de nieuwe pensioenplannen bekend. De pensioenleeftijd wordt verhoogd van 62 naar 64 en er komt een universeel pensioensysteem. De uitzonderingen worden in de loop der tijd afgeschaft. De vakbonden hebben dit voorstel afgewezen.

"De staking gaat lang duren, omdat de regering denkt dat ze gelijk heeft", aldus Brun. "Wij zijn enorm vastberaden om door te gaan tot het einde. Liever een paar zware weken dan een leven vol misère."

Ook donderdag staat het verkeer in en rond Parijs weer helemaal vast door stakingen in het openbaar vervoer. De stakingen begonnen op 5 december.

Meer uit Buitenland

Explosies op militair vliegveld van de Russen op de Krim

NOVOFEDORIVKA (ANP/RTR/AFP) - Op een militair vliegveld op het door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim hebben dinsdag meerdere explosies plaatsgevonden. De lokale Russische autoriteiten bevestigen de ontploffingen en ook zijn er filmpjes online geplaatst die grote rookpluimen tonen.

13 minuten geleden
EU gaf in 2021 record aantal verblijfsvergunningen wegens werk af

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen hebben vorig jaar gezamenlijk 2,95 miljoen eerste verblijfsvergunningen afgegeven aan burgers van buiten de EU. Dat is volgens het Europese statistiekbureau Eurostat een stijging van 693.700, oftewel 31 procent, ten opzichte van 2020. Het aantal verblijfsvergunningen vanwege werk bereikte een recordhoogte van 1,3 miljoen, ofwel bijna de helft (45 procent) van alle toegekende verblijfsvergunningen.

53 minuten geleden
Dodental loopt op na recordhoeveelheid regen in Zuid-Korea

SEOUL (ANP/RTR) - De recordhoeveelheid regen in Seoul en omgeving heeft zeker negen mensen het leven gekost, bericht het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. Het noodweer gaat gepaard met overstromingen, aardverschuivingen en stroomstoringen.

1 uur geleden
Turkije gaat voor kust weer naar olie en gas boren

ANKARA (ANP/AFP) - Turkije stuurt een nieuw onderzoeksschip bij Antalya de zee op om 55 kilometer voor de kust proefboringen naar olie en gas te doen. President Erdogan stelt dat zijn land voor boringen van niemand toestemming nodig heeft. Volgens algemene internationale regels heeft een land vanaf de kust een eigen kuststrook van maximaal 22,2 kilometer. Dit is de territoriale zone. De zee en de bodem behoren tot de kuststaat.

2 uur geleden
Keulse Dom komt in het donker te staan om energie te sparen

KEULEN (ANP/DPA) - De beroemde kathedraal van Keulen, de Dom, komt 's nachts voortaan in het donker te staan om elektriciteit te besparen. Het stadsbestuur heeft besloten de schijnwerpers uit te zetten omdat Duitsland minder Russisch gas krijgt sinds de Russische invasie in Oekraïne.

2 uur geleden
Motown-songwriter Lamont Dozier (81) overleden

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse songwriter Lamont Dozier is overleden. Hij is 81 jaar geworden, heeft zijn zoon dinsdag bekendgemaakt. De doodsoorzaak is niet bekend.

4 uur geleden
Premier Estland: geen Russische toeristen meer in Europese Unie

TALLINN (ANP/RTR) - De premier van Estland wil geen Russische toeristen meer in de Europese Unie als straf voor de bloedige Russische invasie in Oekraïne. Regeringsleidster Kaja Kallas roept op de afgifte van toeristenvisa aan Russen te stoppen.

4 uur geleden