Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Maartenshof wordt ingezet voor vluchtelingen uit Oekraïne

Ook Maartenshof wordt ingezet voor vluchtelingen uit Oekraïne

THOLEN - De gemeente Tholen, Stadlander en enkele maatschappelijke organisaties zijn de afgelopen week druk bezig geweest om een nieuwe opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in gereedheid te brengen: Maartenshof in Sint-Maartensdijk.

Het Rijk heeft via de veiligheidsregio’s een noodoproep gedaan aan alle gemeenten om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Gemeente Tholen wil daar graag gehoor aan geven en is op zoek gegaan naar mogelijke locaties die hiervoor kunnen worden ingezet. Deze week brengt Stadlander lege ruimtes op de begane grond van Maartenshof in gereedheid als slaap- en woonvertrekken.

Maartenshof is de derde grotere opvanglocatie die binnen de gemeente in gebruik wordt genomen; momenteel verblijven ook vluchtelingen in de Annewas, Sint-Annaland en het Raedthuys, Sint-Maartensdijk. Verwacht wordt dat de locatie Maartenshof eind volgende week instapklaar is. Wanneer deze exact in gebruik wordt genomen is nog niet bekend.

Meer uit Tholen

Boer Bart uit Sint Philipsland schittert op sexyboerenkalender

SINT PHILIPSLAND - Boer Bart uit Sint Philipsland is een van de gelukkige boeren die is geselecteerd voor de 6e editie van De Boeren Kalender. Deze bijzondere kalender staat bekend om zijn ondeugende foto’s van boeren en boerinnen. Bart is een van de dertig gelukkigen.

4 uur geleden
Historische wandeltochten door Tholen trekken meer dan 200 deelnemers

THOLEN - Hoe zijn de vestingmuren van Tholen-stad ontstaan? Wat weten we over de verdronken stad Reymerswael? En waarom was de langste en oudste waterlinie van Nederland zo belangrijk? Deze vragen werden afgelopen zondag beantwoord tijdens de laatste etappe van Expeditie Zuidwaterlinie in Tholen. Meer dan tweehonderd mensen reisden terug in de tijd om achter deze antwoorden te komen.

6 uur geleden
Aan de keukentafel met Jurgen: 'Dit vak leer je niet op de middelbare school' [AAN DE KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Jurgen van Keulen.

1 dag geleden
Motorrijder ernstig gewond na ongeluk op Marconiweg in Tholen

THOLEN - Een motorrijder is zaterdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk in Tholen. Een traumahelikopter van het MMT (Mobiel Medisch Team) is ter plaatse geland.

2 dagen geleden
Tholenaar gewond bij eenzijdig ongeval met opgevoerde Fatbike

THOLEN - Bij een eenzijdig ongeval in Tholen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 42-jarige Tholenaar gewond geraakt. De man is volgens de politie hoogstwaarschijnlijk met een opgevoerde Fatbike tegen een geparkeerde auto gereden.

2 dagen geleden
Bestuurder raakt gewond bij eenzijdig ongeluk op de N658 bij Sint-Annaland

SINT ANNALAND – Bij een eenzijdig ongeval op de N658 bij Sint Annaland is vrijdagavond een persoon gewond geraakt. Door een onbekende reden was de auto waarin de persoon zat van de weg geraakt en in een sloot terechtgekomen.

2 dagen geleden
Expeditie Zuidwaterlinie eindigt vandaag in Tholen

THOLEN - In Tholen gaat vandaag de vierde en laatste etappe van Expeditie Zuidwaterlinie van start. Deelnemers verkennen de rijke geschiedenis van de langste en oudste verdedigingslinie van Nederland. Bij de vestingstad zijn drie wandelroutes uitgestippeld.

2 dagen geleden