Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Lokaal Brabant houdt het voor gezien met FVD

Ook Lokaal Brabant houdt het voor gezien met FVD

DEN BOSCH (ANP) - Ook de fractie Lokaal Brabant stapt uit de coalitie met Forum voor Democratie (FVD). In navolging van de VVD en het CDA zegde ook de eenmansfractie de samenwerking op. Lokaal Brabant maakte deel uit van de coalitie om die aan een meerderheid te helpen.

Net als VVD en CDA wijst Lokaal Brabant, die één gedeputeerde levert, op wat genoemd wordt "diverse incidenten rond FVD, de afsplitsing met Groep Rutjens en het vertrek van een aantal FVD-Statenleden". Volgens de fractie is er daardoor geen bestuurlijke stabiliteit meer. Net als voor VVD en CDA vormde het vertrek van Hans Smolders uit de Brabantse statenfractie van de FVD de druppel die de emmer deed overlopen. Volgens de fractie is nu de weg vrij voor een andere, meer stabiele samenstelling van het provinciale bestuur.

Gedeputeerde Wil van Pinxteren van Lokaal Brabant blijft nog aan om de provincie in de crisis te blijven besturen, net als zijn vier collega's van CDA en VVD. Beide gedeputeerden van FVD laten vrijdag tijdens de Statenvergadering in Den Bosch weten wat ze gaan doen. FVD-gedeputeerde Eric de Bie noemde het opzeggen van de samenwerking met zijn fractie eerder op donderdag "onverantwoordelijk en niet in het belang van Brabant".

Meer uit Binnenland

ProRail: geen treinen van en naar Leiden door defect

LEIDEN (ANP) - Van en naar station Leiden rijden donderdagochtend geen treinen, meldt ProRail. Reden is een defecte bovenleiding.

4 minuten geleden
Marechaussee onderschept meer valse documenten

DEN HAAG (ANP) - De Koninklijke Marechaussee heeft vorig jaar aan de Nederlandse grenzen 1710 identiteits-, reis- en verblijfsdocumenten onderschept waarmee werd gefraudeerd. Dat is het hoogste aantal in vijf jaar, meldt de organisatie.

14 minuten geleden
Basisscholieren kregen minder vaak vwo-advies na doorstroomtoets

DEN HAAG (ANP) - Kinderen in groep acht van de basisschool hebben na de doorstroomtoets minder vaak een advies gekregen om naar het vwo te gaan dan achtstegroepers in vorige jaren. Het ministerie van Onderwijs heeft een rapport daarover vrijgegeven na een verzoek van de Volkskrant.

22 minuten geleden
Ook buiten grote steden worden woningen getroffen door explosies

DEN HAAG (ANP) - Van de 496 incidenten met explosies die dit jaar plaatsvonden, was twee derde gericht op woningen, meldt de politie donderdag. Hoewel de aanslagen verhoudingsgewijs het vaakst gebeuren in Amsterdam en Rotterdam, zijn ook huizen in kleinere gemeenten steeds vaker doelwit van explosies.

1 uur geleden
Kabinet wil zaken doen met Israëlische wapenfabrikant

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Defensie wil zaken doen met de Israëlische wapenfabrikant Elbit. Dat blijkt uit een brief die demissionair staatssecretaris Christophe van der Maat (Defensie) eerder deze week naar de Tweede Kamer stuurde en waar het FD donderdag over schrijft.

1 uur geleden
Ali B hoort strafeis in zedenzaak

HAARLEM (ANP) - Ali B hoort donderdag in de rechtbank van Haarlem welke straf het Openbaar Ministerie in de zedenzaak tegen hem eist. De 42-jarige rapper wordt verdacht van vier zedenfeiten met drie vrouwen. Het gaat om twee verkrachtingen en twee aanrandingen.

3 uur geleden
PBL: coalitie kijkt vooral naar 'hier en nu', minder naar toekomst

DEN HAAG (ANP) - In het hoofdlijnenakkoord van de nieuwe coalitie wordt veel naar het "hier en nu" gekeken en minder naar de toekomst en de rest van de wereld. Dat zegt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een reflectie op het door de PVV, VVD, NSC en BBB gesloten akkoord.

7 uur geleden