Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Liesbeth Romeijn doet mee aan de Open Atelierroute

Ook Liesbeth Romeijn doet mee aan de Open Atelierroute

THOLEN - Er is zoveel kunst van Thoolse bodem te ontdekken. Verscholen in de fijne straatjes, verdeeld over het hele eiland. Van aquarellen tot vilten kunstwerken en van schelpenkunst tot beeldhouwwerken. Vijftien kunstenaars openen de deuren van hun atelier tijdens een van de dagen van de Open Atelierroute. Liesbeth Romeijn uit Sint Maartensdijk heeft een textielatelier in de Kunstkamer in Scherpenisse. Aan de editie van aanstaand weekend doet ze niet mee, maar haar atelier is regelmatig te bezoeken. 

“Ik vilt, quilt, sew, haak en brei. Soms is een werk met één techniek gemaakt, maar meestal combineer ik meerdere technieken”, vertelt ze. “Kunstenaar zijn is niet iets waar je voor kiest, maar wat in je zit. Een manier van leven. Via textiel kan ik me uiten, het geeft me rust. In mijn hoofd groeien de beelden en in mijn atelier maak ik die zichtbaar voor anderen. De Kunstkamer en daarmee mijn atelier wordt altijd goed bezocht tijdens de Open Atelier Route, maar ook daarbuiten. We zijn namelijk iedere zaterdag open in verband met Kamerkunst. We verkopen in deze winkel kunst van kunstenaars die op Tholen wonen en/of werken en kunstenaar die een verbintenis hebben met Tholen. Er wordt in en rondom Tholen prachtig werk gemaakt en het is niet de bedoeling dat dit werk in ateliers blijft staan. Het is ontzettend leuk om mensen in je atelier te ontvangen. Ik ben altijd aan het bedenken hoe ik mijn werk kan laten zien aan een breder publiek. De Open Atelier Route is dan perfect! Ik vind het leuk om mensen op zo’n dag daadwerkelijk te laten zien hoe ik te werk ga. Vilten is nog relatief onbekend en mensen zijn daar oprecht nieuwsgierig naar. De Open Atelier Route en textiel kunst is voor mij beslist niet gericht op verkopen. Ik heb er een baan naast en die voorziet prima en ook daar heb ik erg veel plezier in. Maar ik vind het een eer als mensen mijn werk willen kopen.” 

Meer uit Tholen

Thoolse brandweer ingezet voor 'zeer grote brand' in drie woningen [UPDATE]

BRUINISSE/THOLEN - De brandweer uit Sint-Annaland en Sint Philipsland zijn zondagmiddag uitgerukt voor een uitslaande brand in een tussenwoning in Bruinisse. De brand begon op de bovenverdieping en heeft zich verspreid naar twee andere woningen. Volgens de brandweer gaat het om een 'zeer grote brand'.

11 uur geleden
Militaire oefening op Tholen voor offensieve aanval vanuit het water

THOLEN - Tholen wordt op 4 en 5 december gebruikt als oefenterrein voor de militairen in opleiding van de Koninklijke Marine. Ze gaan een offensieve aanval vanuit het water simuleren. Dus als je een militair tegenkomt, geen paniek. De oefening zal geen invloed hebben op het normale (vaar)verkeer.

13 uur geleden
Op de werkvloer bij Marie-Louise: 'Je kunt niets vergelijken met de thuiszorg' [OP DE WERKVLOER]

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Marie-Louise Moerland van Schutse Zorg Tholen.

16 uur geleden
Let op: Morgenmiddag komt er een NL-Alert testbericht

THOLEN - Op maandag 4 december rond 12.00 uur zal de overheid een NL-Alert testbericht uitzenden. Zo kun je ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Als je het bericht ontvangt, hoef je niets te doen. Inmiddels ontvangen bijna alle Nederlanders van 12 jaar en ouder (92%) het NL-Alert testbericht.

19 uur geleden
Breda morgen mogelijk bedekt met laagje sneeuw

BREDA - De eerste sneeuwbuien van de herfst zijn onderweg naar Breda. Morgen rond 13:00 uur zullen de buien Noord-Brabant bereiken en kan er een klein laagje sneeuw ontstaan. ''Wil jij van de sneeuw genieten? Kleed je dan warm aan. We verwachten een gevoelstemperatuur van -6 graden'', meldt Weeronline.

1 dag geleden
Deurloo en Lindhout twijfelen aan budget na uitstel van renovatie basisscholen

THOLEN - Het budget voor de vernieuwing van drie basisscholen wordt in twijfel getrokken door Arjan Deurloo en Jeroen Lindhoud van VVD Tholen. Deze week werd de renovatie van de Fluplandse scholen uitgesteld vanwege kostenstijgingen. De heren vragen zich af hoe de gemeente ervoor zorgt dat de kosten niet de pan uit rijzen bij de vernieuwbouw van deze scholen. 

1 dag geleden
Auto te water bij afrit Tholen A4: Bestuurder wacht op dak op hulpdiensten

HALSTEREN - Een auto belandde in de nacht van donderdag op vrijdag in het water naast de afrit Tholen van de A4. De bestuurder zat in afwachting van de brandweer op het dak van zijn voertuig. Ambulancepersoneel heeft de bestuurder onderzocht.Het ongeval gebeurde omstreeks 01:00 uur bij afrit 26 van de A4. De bestuurder kwam met zijn voertuig in het water van de binnenbocht tot stilstand. Omdat onduidelijk was of de bestuurder nog in zijn voertuig aanwezig was werd de brandweer met diverse eenheden, waaronder een duikploeg, ter plaatse gevraagd. Al snel bleek de bestuurder zijn voertuig zelfstandig te hebben verlaten en in afwachting van de hulpdiensten op het dak was geklommen. Hierop konden de meeste brandweervoertuigen al direct terugkeren.Vanwege de berging van het voertuig was de afrit enige tijd afgesloten.

1 dag geleden