Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Liesbeth Romeijn doet mee aan de Open Atelierroute

Ook Liesbeth Romeijn doet mee aan de Open Atelierroute

THOLEN - Er is zoveel kunst van Thoolse bodem te ontdekken. Verscholen in de fijne straatjes, verdeeld over het hele eiland. Van aquarellen tot vilten kunstwerken en van schelpenkunst tot beeldhouwwerken. Vijftien kunstenaars openen de deuren van hun atelier tijdens een van de dagen van de Open Atelierroute. Liesbeth Romeijn uit Sint Maartensdijk heeft een textielatelier in de Kunstkamer in Scherpenisse. Aan de editie van aanstaand weekend doet ze niet mee, maar haar atelier is regelmatig te bezoeken. 

“Ik vilt, quilt, sew, haak en brei. Soms is een werk met één techniek gemaakt, maar meestal combineer ik meerdere technieken”, vertelt ze. “Kunstenaar zijn is niet iets waar je voor kiest, maar wat in je zit. Een manier van leven. Via textiel kan ik me uiten, het geeft me rust. In mijn hoofd groeien de beelden en in mijn atelier maak ik die zichtbaar voor anderen. De Kunstkamer en daarmee mijn atelier wordt altijd goed bezocht tijdens de Open Atelier Route, maar ook daarbuiten. We zijn namelijk iedere zaterdag open in verband met Kamerkunst. We verkopen in deze winkel kunst van kunstenaars die op Tholen wonen en/of werken en kunstenaar die een verbintenis hebben met Tholen. Er wordt in en rondom Tholen prachtig werk gemaakt en het is niet de bedoeling dat dit werk in ateliers blijft staan. Het is ontzettend leuk om mensen in je atelier te ontvangen. Ik ben altijd aan het bedenken hoe ik mijn werk kan laten zien aan een breder publiek. De Open Atelier Route is dan perfect! Ik vind het leuk om mensen op zo’n dag daadwerkelijk te laten zien hoe ik te werk ga. Vilten is nog relatief onbekend en mensen zijn daar oprecht nieuwsgierig naar. De Open Atelier Route en textiel kunst is voor mij beslist niet gericht op verkopen. Ik heb er een baan naast en die voorziet prima en ook daar heb ik erg veel plezier in. Maar ik vind het een eer als mensen mijn werk willen kopen.” 

Meer uit Tholen

Oplichter met babbeltruc actief in Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Afgelopen week is er een poging gedaan tot een babbeltruc bij een woning in Sint Annaland. 

7 uur geleden
Zomers weer slaat om: Vanavond code geel vanwege onweer en hagel

ZEELAND - Donderdag gaat rustig en zonnig van start, maar vanavond geldt code geel in Zeeland. Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien en hagel. De waarschuwing geldt in Zeeland vanaf 21.00 uur. 

11 uur geleden
Woning in Poortvliet gesloten na vondst enorme hoeveelheid drugs

POORTVLIET - Een woning aan het Kerkplein in Poortvliet moet vanwege een drugsvondst zes maanden lang gesloten blijven. Zo heeft burgemeester Marleen Sijbers vandaag besloten. In de woning werd op 22 maart een grote hoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen na een inval van de politie.

1 dag geleden
Programma dodenherdenkingen in Sint Philipsland en Tholen

SINT PHILIPSLAND/THOLEN - Op zaterdag 4 mei worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogs- of vredesoperaties herdacht in Sint Philipsland en Tholen. Alle inwoners van de gemeente Tholen worden uitgenodigd voor deze herdenkingsbijeenkomsten.

1 dag geleden
Nagenieten van Koningsdag in Poortvliet, Smerdiek en Stavenisse met foto's [FOTOALBUM]

POORTVLIET/SINT-MAARTENSDIJK/STAVENISSE - Het is elk jaar weer spannend of Koningsdag droog blijft, maar gelukkig brak na een grijze ochtendlucht in de loop van de dag de zon door. De inwoners van Poortvliet, Smerdiek en Stavenisse genoten afgelopen zaterdag van een gezellig feest, waarbij ze elkaar begroetten met een lach en complimenten geven over elkaars oranje outfits.

1 dag geleden
Hoezo vrij? Nederland gewoon aan het werk tijdens Dag van de Arbeid

THOLEN - Bijna overal ter wereld wordt vandaag de Dag van de Arbeid gevierd en kunnen werknemers genieten van een betaalde feestdag. Nederland vormt hierop een uitzondering: waar bijvoorbeeld onze Belgische en Duitse buren vrij zijn, wordt in Nederland door vrijwel iedereen 'gewoon' gewerkt. Daar is een reden voor.

1 dag geleden
Brandweer blust afvalbrand naast de weg aan rand Stavenisse

STAVENISSE - De brandweer is gisteravond zonder spoed uitgerukt naar een brandje langs de Molendijk in Stavenisse. Een stapel afval stond in de fik. De brandweerlieden hebben het vuur gedoofd. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

2 dagen geleden