Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook leiders gewapende tak Hamas onder doden aanval Beiroet

Ook leiders gewapende tak Hamas onder doden aanval Beiroet

BEIROET (ANP/RTR) - Onder de doden die vielen door een Israëlische droneaanval op een kantoor van Hamas in de Libanese hoofdstad Beiroet, zijn ook twee leiders van de Al Qassam-brigades, de gewapende tak van de Palestijnse organisatie. Dat meldt de televisiezender van Hamas op Telegram. Eerder was al bekend dat een politiek kopstuk van Hamas was omgekomen, Saleh Al Arouri.

Volgens Al Jazeera was in het appartement in de buitenwijk Dahiyeh een vergadering van Hamas aan de gang, toen de drone aan het begin van de avond insloeg. De explosie richtte veel schade aan. Op videobeelden is te zien dat de straat bezaaid is met puin en stof en dat een auto voor het getroffen gebouw in brand staat.

Israël heeft de aanval niet opgeëist en het Israëlische leger en politici onthouden zich van commentaar.

Meer uit Buitenland

Nederland en andere landen doen in brief oproep aan Israël

DEN HAAG (ANP/RTR) - Een groep Westerse landen, waaronder Nederland, heeft een brief geschreven aan de Israëlische regering. Die wordt opgeroepen om zich aan het internationaal recht te houden. Persbureau Reuters heeft de brief ingezien en meldt dat de landen zich ook uitspreken tegen het offensief in Rafah en voor humanitaire steun.

19 minuten geleden
Zitting over Gaza in Den Haag korte tijd onderbroken om protest

DEN HAAG (ANP/AFP/RTR) - De zaak voor het Internationaal Gerechtshof (ICJ) rond de Israëlische operatie in Rafah is korte tijd onderbroken geweest door een protest. Dat gebeurde tijdens een slotwoord van het verdedigingsteam van Israël. De zaak in het Vredespaleis in Den Haag is aangespannen door Zuid-Afrika.

30 minuten geleden
AfD-politicus loopt hoofdwond op bij aanval met asbak

SCHWERIN (ANP) - Een regionale parlementariër van Alternative für Deutschland (AfD) is in de nacht van donderdag op vrijdag aangevallen met een asbak. De politicus heeft daarbij een hoofdwond opgelopen.

35 minuten geleden
Zuid-Korea veroordeelt Noord-Koreaanse raketlanceringen

SEOUL (ANP/AFP) - Seoul veroordeelt de lancering van meerdere ballistische korteafstandsraketten door Pyongyang. Ze werden vrijdag afgevuurd vanaf de Noord-Koreaanse oostkust en legden een afstand van ongeveer 300 kilometer af voordat ze in de Japanse Zee neerkwamen, melden de Zuid-Koreaanse strijdkrachten.

59 minuten geleden
Israël tegen VN-hof: tragische oorlog maar geen genocide in Gaza

DEN HAAG (ANP/AFP) - Israël stelt dat de Zuid-Afrikaanse zaak tegen het land bij het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag "totaal losgezongen is van de feiten en omstandigheden". "Er is een tragische oorlog gaande, maar er is geen genocide", aldus de advocaat van het land over de Gazastrook. Zuid-Afrika eist dat Israël zijn offensief in Rafah beëindigt.

1 uur geleden
Arrestatie na dodelijk ongeval met reclamebord in Mumbai

MUMBAI (ANP/AFP) - De Indiase politie heeft de eigenaar opgepakt van het bedrijf waarvan een groot reclamebord in Mumbai omviel, melden Indiase media. Zestien mensen kwamen om het leven. Tientallen anderen werden onder het enorme bord vandaan gehaald.

3 uur geleden
Eerste trucks rijden over Amerikaanse drijvende weg naar Gaza

GAZA-STAD (ANP) - De eerste vrachtwagens met hulpgoederen zijn vrijdagochtend rond 09.00 (08.00 uur Nederlandse tijd) via de tijdelijke drijvende haven aangekomen in Gaza. De trucks hebben humanitaire hulpmiddelen aan boord, meldt de Amerikaanse krijgsmacht.

3 uur geleden