Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook komende dagen nog regen- en onweersbuien

Ook komende dagen nog regen- en onweersbuien

Er wordt voor donderdagmorgen veel regen voorspeld en daarom waarschuwt weerbureau Weeronline voor delen van het land voor een zware ochtendspits. Al verwacht ze voor Zeeland relatief minder neerslag. 

In het zuiden van het land is het donderdag op een paar buien na droog en schijnt af en toe de zon, aldus Weeronline.

Een gebied met regen trekt komende nacht vanuit het zuiden het land in. ‘Deze regenzone trekt morgenochtend over het land naar het noorden en op veel plaatsen start de dag dan ook kletsnat. Het plenst flink en lokaal komt ook onweer voor. Daardoor kan op de weg vertraging optreden. Op wegen met spoorvorming kan gemakkelijk aquaplanning optreden. Ook moet rekening worden gehouden met slecht zicht door opspattend water.’ Door stakingen in het openbaar vervoer rijden er donderdag in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg geen bussen in het streekvervoer. Daardoor is het nog drukker op de weg dan normaal op een donderdag.

De wind waait uit het zuidwesten en is meest matig. In de middag verdwijnt de regen in het noorden en is het op veel plaatsen een tijdlang droog. Wel neemt geleidelijk de kans op buien en onweer toe. Ook afgelopen avond en nacht trokken er zware onweersbuien over Zeeland (foto). 

De temperatuur loopt donderdag op naar maximaal 19 graden in het noordoosten tot 22 in het zuiden. Vrijdag en zaterdag komt het ook regelmatig tot buien met mogelijk onweer. Vanaf zondag neemt de kans op droger weer toe.

Meer uit Reimerswaal

Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

6 uur geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

7 uur geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

1 dag geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

1 dag geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

3 dagen geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

3 dagen geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

4 dagen geleden