Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook komende dagen nog regen- en onweersbuien

Ook komende dagen nog regen- en onweersbuien

Er wordt voor donderdagmorgen veel regen voorspeld en daarom waarschuwt weerbureau Weeronline voor delen van het land voor een zware ochtendspits. Al verwacht ze voor Zeeland relatief minder neerslag. 

In het zuiden van het land is het donderdag op een paar buien na droog en schijnt af en toe de zon, aldus Weeronline.

Een gebied met regen trekt komende nacht vanuit het zuiden het land in. ‘Deze regenzone trekt morgenochtend over het land naar het noorden en op veel plaatsen start de dag dan ook kletsnat. Het plenst flink en lokaal komt ook onweer voor. Daardoor kan op de weg vertraging optreden. Op wegen met spoorvorming kan gemakkelijk aquaplanning optreden. Ook moet rekening worden gehouden met slecht zicht door opspattend water.’ Door stakingen in het openbaar vervoer rijden er donderdag in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg geen bussen in het streekvervoer. Daardoor is het nog drukker op de weg dan normaal op een donderdag.

De wind waait uit het zuidwesten en is meest matig. In de middag verdwijnt de regen in het noorden en is het op veel plaatsen een tijdlang droog. Wel neemt geleidelijk de kans op buien en onweer toe. Ook afgelopen avond en nacht trokken er zware onweersbuien over Zeeland (foto). 

De temperatuur loopt donderdag op naar maximaal 19 graden in het noordoosten tot 22 in het zuiden. Vrijdag en zaterdag komt het ook regelmatig tot buien met mogelijk onweer. Vanaf zondag neemt de kans op droger weer toe.

Meer uit Reimerswaal

Songs of Grace houdt zondagmiddag sing inn in Kapelle

KAPELLE - De band Songs of Grace houdt vanmiddag (zondag) vanaf 16.00 uur een gratis toegankelijke sing inn in de hervormde kerk in Kapelle.

18 uur geleden
Knalfeest op Koningsdag bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle

KAPELLE - Bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle is het altijd gezellig. Ze hebben een mix van oud en nieuw, dus het voelt vertrouwd én modern.

1 dag geleden
Bizar ongeval: 15-jarige crasht auto en eindigt ondersteboven in Yerseke

YERSEKE - De auto die gisteren over de kop vloog in Yerseke werd door een 15-jarige jongen bestuurd. De puber raakte niet gewond bij het ongeval.

1 dag geleden
Boomgaarden staan in bloei; tijd voor wandel- en fietstochten

KRABBENDIJKE/KAPELLE - Zaterdag (13 april) vindt de derde editie plaats van de Bloesemwandeltocht vanuit Krabbendijke. Vanuit het Fruitteeltmuseum in Kapelle is er zaterdag een bloesemfietstocht. Een week later is dit museum het startpunt van een bloesemwandeltocht door boomgaarden in bloei.

2 dagen geleden
Maaltijdvoorziening gaat door in Kapelle, alleen op andere manier

KAPELLE - Zorgorganisatie Cederhof stopt per 1 juli met de maaltijdvoorziening Tafeltje Dekje. 'We begrijpen dat dit bij de klanten van Tafeltje Dekje vragen en eventuele zorgen oproept', laat de gemeente Kapelle weten. 'Als gemeente vinden we het belangrijk een waardig alternatief te kunnen bieden aan onze inwoners. Daarvoor zijn diverse aanbieders in beeld.' 

3 dagen geleden
Open avond bij gemeentewerken in Kruiningen

KRUININGEN - Inwoners van Kruiningen en Hansweert zijn dinsdagavond (9 april) welkom bij de open avond van gemeentewerken in het gemeentehuis van Reimerswaal in Kruiningen. 

5 dagen geleden
Buurtbewoners maken Wemeldinge groener

WEMELDINGE - Bewoners van een deel van de Oosterscheldestraat in Wemeldinge hebben hard gewerkt om hun straat groener te maken.

1 week geleden