Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook in en om Goes schrijfactie ‘Write for Rights’ tegen onrecht

Ook in en om Goes schrijfactie ‘Write for Rights’ tegen onrecht

GOES - Rond 10 december, de Internationale dag van de Rechten van de Mens, organiseert Amnesty International wereldwijd de jaarlijkse schrijfactie ‘Write for Rights’. In Goes zijn gratis schrijfpakketten op te halen om thuis mee te doen.

‘We schrijven naar autoriteiten om te vragen om vrijlating, bescherming van mensen of aanpassing van een discriminerende wet’, legt de organisatie uit. ‘Ook sturen we kaarten aan de personen zelf, om hen een hart onder de riem te steken.’

Dit jaar komt Amnesty onder andere in actie voor de 16-jarige Mikita Zalatarou uit Wit-Rusland. ‘Hij stond op een vriend te wachten toen hij verzeild raakte in een demonstratie waarmee hij niets te maken had. De volgende dag werd hij gearresteerd, de politie beschuldigde hem van het gooien van een molotovcocktail. In gevangenschap werd hij geslagen en kreeg hij elektrische schokken toegediend, terwijl hij epilepsie heeft. Ondanks gebrek aan bewijs werd Mikita veroordeeld tot 5 jaar jeugdgevangenkamp. We vragen om vrijlating van Mikita.’

Schrijfbijeenkomsten gaan niet door

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen kunnen de eerder aangekondigde schrijfbijeenkomsten in de bibliotheek en boekhandel de Koperen Tuin in Goes niet doorgaan. ‘Gelukkig is er wel de mogelijkheid om thuis, op een voor jou geschikt moment, te schrijven.’ Amnesty heeft hiervoor persoonlijke schrijfpakketten gemaakt, met informatie over de 10 mensen voor wie de deelnemers schrijven, voorbeeldbrieven en schrijfmateriaal. Deze gratis schrijfpakketten zijn op te halen bij Bibliotheek Goes, de Koperen Tuin, de Wereldwinkel in Goes en de werkgroep Amnesty Goes aan Ravelijn de Grenadier 5 in Goes. De brieven kunnen tot en met vrijdag 24 december gefrankeerd opgestuurd worden naar de adressen in de voorbeeldbrieven of ongefrankeerd afgegeven/in de brievenbus gestopt worden bij de werkgroep aan Ravelijn de Grenadier 5.

Meer informatie over (thuisbezorging van) de schrijfpakketten is op te vragen bij Lenny Tiber, contactpersoon Amnesty werkgroep Goes; [email protected].

Meer uit Beveland

Eerste Dodenherdenking bij monument in 's-Gravenpolder

's-GRAVENPOLDER - Dit jaar wordt voor het eerst op 4 mei de dodenherdenking gehouden in 's-Gravenpolder bij het eind vorig jaar onthulde herdenkingsmonument voor het dorpshuis Ons Dorpsleven.

2 uur geleden
Reparatiecafé zaterdag geopend in Ruilwinkel Goes

GOES - De Ruilwinkel Goes, aan de Couwervestraat 2, is zaterdag open. Dan is er ook een reparatiecafé, van 13.00 tot 16.00 uur, in wijkgebouw de Westkant, Evertsenstraat 15 in Goes.

3 uur geleden
Bouw brandweerkazerne Goes is begonnen

GOES - De bouw van de nieuwe brandweerkazerne Goese Poort, aan de 's-Heer Hendrikskinderendijk in Goes, is begonnen. Woensdag gaven wethouder Joan Veldhuizen van de gemeente Goes en directeur Joke Gaemers van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) het startsein door symbolisch de eerste paal van de kazerne de grond in te slaan.

12 uur geleden
Jaarlijkse Dodenherdenking en kranslegging Colijnsplaat

COLIJNSPLAAT - Programma Dodenherdenking Colijnsplaat 4 mei 2024

1 dag geleden
Hertenkamp 's-Heerenhoek in handen van dorpsbewoners

's-HEERENHOEK - "We hebben er een paar huisdieren bijgekregen", vertelt Elina Janse uit 's-Heerenhoek. Met haar buurman René Ars heeft ze het beheer van het hertenkamp, bij hen om de hoek, overgenomen van de gemeente Borsele. Bij het ondertekenen van het contract dinsdag deden ze ook nieuwe plannen uit de doeken. "We willen het hertenkamp uitbreiden met extra dieren en meer ruimte en een natuurlijke drinkpoel aanleggen."

1 dag geleden
Hoedekenskerke herdenkt op 4 mei

HOEDEKENSKERKE - Op zaterdag 4 mei zullen ook in Hoedekenskerke de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en militaire handelingen nadien worden herdacht. 

1 dag geleden
Afsluitingen N57 Oosterscheldekering uitgesteld

KAMPERLAND - Op donderdag 2, maandag 6 en woensdag 8 mei is de N57 van De Banjaard (Kamperland) tot de Kraaijensteinweg (Westenschouwen) tussen 9.00 en 15.00 uur een half uur afgesloten, vanwege werkzaamheden aan de Oosterscheldekering.

1 dag geleden