Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook ‘Hosternokke’ uit Wemeldinge dweilt erop los in Hansweert

Ook ‘Hosternokke’ uit Wemeldinge dweilt erop los in Hansweert

HANSWEERT/WEMELDINGE - Een van de vaste namen op het dweilbandfestival in Hansweert, dat zondag plaatsvond, is ‘Hosternokke’ uit Wemeldinge. Al sinds de tiende editie van het festival in 2010 (zie foto) speelt de band met veel plezier op het Hansweertse festival. Met een divers repertoire van ‘Oh, Oh, Den Haag’ tot ‘Suzanne’ en ‘Radar Love’ verassen ze het publiek en maken ze er bovenal graag een goed feestje van. 

De Wemeldingse muziekvereniging OKK had lange tijd een dweilband die langzaam maar zeker verdween, tot Wouter Everse een aantal jaar geleden begon met de dweilband nieuw leven in te blazen. Met een nieuwe naam, ‘HosternOKKe’ ontstond een nieuwe band. ‘’We houden wel van de Zeeuwse inslag bij OKK en tevens komt de naam van de vereniging er natuurlijk in terug’’, lacht Everse. 

Verrassingsfeestjes 

De eerste aanvragen voor verrassingsfeestjes en andere optredens stroomden binnen en de dweilers konden al snel aan de slag. Zo speelt de band vaak tijdens de Kapelse en Wemeldingse avondvierdaagse en speelden ze al eens bij Ride for the Roses. ‘’We vinden vooral die verrassingsfeestjes erg leuk om te doen. Dat je om de hoek moet wachten en afspreken wanneer je iemand, die jarig is of iets anders viert, gaat verrassen.’’ Naast dat is ook het jaarlijkse dweilbandfestival een favoriet. ‘’Het is een heel gezellige dag en de finale, waarbij we met alle dweilbands samen spelen, is altijd fantastisch!’’

Meer uit Reimerswaal

Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

12 uur geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

13 uur geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

2 dagen geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

3 dagen geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

3 dagen geleden
De Trappers in Krabbendijke houdt promotierit

KRABBENDIJKE - Bij fietsvereniging T.C. De Trappers uit Krabbendijke start zaterdag 1 april het zomerseizoen. ‘De openingsrit heeft een speciaal karakter, want ook niet-leden zijn welkom’, laat de club weten.

5 dagen geleden
Zumba Kids Krabbendijke verwelkomen nieuwe leden

KRABBENDIJKE - Allerlei verenigingen in Reimerswaal, zoals de Zumba Kids in Krabbendijke, zetten deze weken hun deuren open voor belangstellenden, zodat zij gratis de sfeer kunnen proeven. Zo hopen de clubs op nieuwe leden en kunnen kinderen laagdrempelig een nieuwe hobby uitproberen.

5 dagen geleden