Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook eerste septemberweekend zomers

Ook eerste septemberweekend zomers

GOES - Zaterdag wordt het in het zuiden zo’n 24 graden en is het vanwege een hoge luchtvochtigheid benauwd. Ook komen er in de middag buien voor, lokaal met onweer. In het midden en noorden is het zonniger en met 25 tot 27 graden ook warmer. Zondag wordt het op veel plaatsen zomers warm met maxima van 24 tot 28 graden. De buienkans is dan erg klein.

Vandaag komen de maxima uit op 24 tot 28 graden. Ook op de standen van de Noordzee is het vanmiddag zomers warm. Dit is te danken aan de oostelijk wind. Wel zijn er vandaag aanmerkelijk meer wolken dan gisteren. De zon weet vaak wel door de wolken heen te schijnen.

Zaterdag: benauwd, grootste buienkans voor Zuid-Nederland
Op de eerste dag van het weekend stroomt over het zuiden vochtigere lucht over het land. Het is bewolkt en wat drukkend met in de middag in de zuidelijke provincies kans op een bui. Daarbij wordt het 23 tot 26 graden. In het midden en noorden blijft het droog met flinke zonnige perioden en in het noorden kan het wel eens een stralende dag worden. Daarbij is het warm voor september met maxima van 25 tot 27 graden.

Zondag: zomers en waarschijnlijk droog
Op de tweede weekenddag is de buienkans in het hele land klein. De kans op een bui in Zandvoort tijdens de Formule-1 GP is slechts zo’n 10%.
Het weerbeeld bestaat verder uit wolkenvelden en zon. De zon schijnt in Brabant en Limburg waarschijnlijk het meest en heeft het in Noord-Nederland het moeilijkst om door te breken. Ondanks vrij veel wolken wordt het behoorlijk warm. De maximumtemperatuur varieert van zo’n 24 graden in het noordwesten tot 28 graden in Brabant en Limburg. De luchtvochtigheid is nog altijd hoog, waardoor het nog steeds benauwd kan aanvoelen.

Aanhoudend zomers met enkele buien
Ondanks dat het al september is komen de maxima ook de eerste dagen van volgende week op veel plaatsen boven de 25 graden uit. Het weerbeeld is vaak zonnig, maar er is ook elke dag kans op een (onweers)bui. Deze buien zullen doorgaans een plaatselijk karakter hebben en de heersende droogte niet beëindigen. Regionaal kan het wel enige verlichting brengen.

Meer uit Beveland

Wereldlichtjesdag herdenkt overleden kinderen, samenkomst in Geerteskerk Kloetinge

KLOETINGE - Op zondag 10 december is het Wereldlichtjesdag. Om 19.00 uur worden er overal ter wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. 'Zo slingert in 24 uur een golf van licht over de hele wereld', aldus de organisatie. In de Geerteskerk in Kloetinge kunnen mensen samenkomen.

8 uur geleden
Flinke brand in sauna van vakantiewoning aan de Veerweg in Wolphaartsdijk

WOLPHAARTSDIJK- In de sauna van een vakantiewoning op een vakantiepark aan de Veerweg is zondagmorgen een flinke brand ontstaan. Twee blusvoertuigen zijn momenteel actief bezig met het blussen van de brand. Een voertuig blust vanaf de buitenkant, het andere voertuig is ingezet om binnen te blussen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

15 uur geleden
COV Goes is in beweging en geeft zaterdag 9 december concert

WOLPHAARTSDIJK - Op zaterdag 9 december wordt door het COV Goes een adventsconcert gegeven in Wolphaartsdijk. Het concert bestrijkt drie verschillende muziekstijlperiodes, de klassieke, romantische en barokperiode met werken van drie componisten.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Wie was Mattheus Smalleganges eigenlijk?

In een Goessche Courant uit 1921 kwam ik toevallig tegen dat het raadslid Constandse in een gemeenteraadsvergadering vroeg om 'meer toezicht op de spelling der naambordjes'. Helaas ontbreken deze straatnamen in het artikel. Maar welke nieuwe straten aanvankelijk dubieus gespeld waren, doet er nu niet toe. Want de kwestie is uiteindelijk goed gekomen; straks leest u hoe dat ging. 

1 dag geleden
Op de werkvloer bij plantmanager Pieter van Rijs: 'Er moet steeds meer geïsoleerd worden, dus er zit groei in'

VLISSINGEN-OOST - Pieter van Rijs (56) geeft sinds drie maanden leiding aan de fabriek van Stepan Netherlands B.V. in Vlissingen-Oost. Daarvoor werkte hij negen jaar in Rotterdam en hij is blij dat hij nu dichter bij zijn woonplaats Middelburg aan de slag kan. “We maken hier hard isolatieschuim, een grondstof voor brandvertragend en brandwerend isolatiemateriaal. Het verlaat de fabriek als een soort stroopachtige substantie," vertelt Van Rijs. “En in deze tijd van verduurzaming en energiebesparingen is daar veel vraag naar. We verwachten dan ook de komende jaren verder te groeien."

1 dag geleden
Cees van den Bos voorgedragen als burgemeester van Goes

GOES - De gemeenteraad van Goes heeft donderdagavond Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting wordt hij per 1 februari 2024 benoemd. 

3 dagen geleden
Maartenskerk 's-Gravenpolder heeft eindelijk weer een torenspits

's-GRAVENPOLDER - Het heeft langer geduurd dan verwacht - bijna anderhalf jaar - maar sinds donderdag prijkt er weer een torenspits op de Maartenskerk in 's-Gravenpolder.

3 dagen geleden