Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook dit jaar geen grote carnavalsoptochten in Zeeland

Ook dit jaar geen grote carnavalsoptochten in Zeeland

Welke coronamaatregelen er eind februari ook gelden, het is voor de Zeeuwse burgemeesters helder dat er geen grote carnavalsoptochten kunnen plaatsvinden. ‘Hoe teleurstellend ook, helaas geeft corona hier ook dit jaar geen ruimte voor’, laat de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) maandag weten. 

Carnaval kan dus opnieuw niet zoals vanouds georganiseerd worden. Zeeuwse burgemeesters vragen carnavalsverenigingen om alternatieve activiteiten voor te bereiden. 

Donderdag hebben de Zeeuwse burgemeesters met elkaar gesproken over carnaval. Met sommige carnavalsverenigingen heeft afgelopen week ook al oriënterend overleg plaatsgevonden. ‘Carnaval zal weer anders dan anders zijn, maar dat hoeft niet te betekenen dat er niks kan doorgaan. Dat lieten de Zeeuwse carnavalsverenigingen vorig jaar al zien. Met veel creativiteit zijn toen binnen de geldende coronamaatregelen kleinschalige en alternatieve activiteiten georganiseerd. Juist in tijden als deze is het belangrijk positieve dingen te blijven doen. Ook carnavalsverenigingen dragen daar aan bij. Daarom vragen de burgemeesters de carnavalsverenigingen ook dit jaar om alternatieve activiteiten te bedenken.’

Meer uit Beveland

284 vergunningen te vergeven voor zeegroenten snijden bij Oosterschelde

KATTENDIJKE - Wie volgend seizoen zeegroenten wil snijden bij de Oosterschelde kan tot vrijdag 22 december een aanvraagformulier indienen bij de provincie Zeeland. Er zijn 284 vergunningen te vergeven.

22 uur geleden
284 vergunningen te vergeven voor zeegroenten snijden bij Oosterschelde

RILLAND - Wie volgend seizoen zeegroenten wil snijden bij de Oosterschelde kan tot vrijdag 22 december een aanvraagformulier indienen bij de provincie Zeeland. Er zijn 284 vergunningen te vergeven.

22 uur geleden
Politie: 'Overleden man in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk stierf natuurlijke dood'

WOLPHAARTSDIJK - De man die zondag levenloos is gevonden in het arbeidsmigrantenhotel aan de Lepelstraat in Wolphaartsdijk is een natuurlijke dood gestorven. Dat laat de politie woensdag weten na onderzoek.

22 uur geleden
Gemeente en dorpsraad werken samen aan wandelpad Baarland

BAARLAND - Baarland krijgt binnenkort een nieuw wandelpad.

1 dag geleden
Tom Verbeek 25 jaar tussen de schappen

KWADENDAMME - Vijfentwintig jaar geleden is Tom Verbeek (41) als derde generatie begonnen in de winkel van zijn vader, Kees Verbeek. En alweer de helft van die tijd is hij eigenaar/ondernemer. Aanleiding genoeg voor een feestje.

1 dag geleden
Veel rookontwikkeling bij woningbrand in Eindewege

EINDEWEGE - Bij een woningbrand aan de Spoorstraat in Eindewege is maandagavond veel rook vrijgekomen. Niemand raakte gewond.

2 dagen geleden
Chantal Giesbertz: 'Trouwen is meer dan simpel “ja" zeggen'

KLOETINGE - Chantal Giesbertz (49) werkt 32 uur in loondienst en sluit alleen al dit jaar dertig huwelijken, waarvan de helft vanuit haar eigen onderneming Meer dan Trouwen. “Deze naam heb ik gekozen omdat ik van mening ben dat trouwen echt meer is dan alleen maar simpel 'ja' zeggen. Er valt heel veel omheen te kiezen en te regelen."

2 dagen geleden