Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook deze zomer geen Middelburgse kermis

Ook deze zomer geen Middelburgse kermis

MIDDELBURG - Ook dit jaar is er geen kermis op de Markt en Plein 1940 in Middelburg. De gemeente Middelburg stelt dat door de nog steeds geldende coronabeperkingen en de beperkte openbare ruimte in Middelburg er nog geen kermis mogelijk is. Het evenement stond gepland van 6 tot en met 12 augustus.

In een nieuwsbericht laat de gemeente Middelburg weten dat ze nu, en ook bij verdere versoepelingen in augustus,nog steeds te maken heeft met coronamaatregelen. Daarbij is het cruciaal dat op drukke locaties voldoende ruimte is voor iedereen. Op de Markt en Plein 1940 is het niet mogelijk om in de krappe ruimte, die dan grotendeels wordt ingenomen door kermisattracties, voldoende vrije ruimte te behouden voor looproutes en loopstromen. De kermis is een zogenaamd doorstroomevenement, dat in Middelburg in de vrij toegankelijke openbare ruimte plaatsvindt. In die ruimte, dus ook op en bij het kermisterrein, is er dan een mix van veel voetgangers; kermisbezoekers, winkelend publiek, toeristen, bewoners, enz. Zeker in de kermisperiode in het toeristisch hoogseizoen is het heel druk in de Middelburgse binnenstad. Vooral de Markt is een belangrijk “knooppunt” in de voetgangersstromen. Zeker in de tijd met corona-(afstand)maatregelen is het cruciaal dat op deze drukke locaties voldoende ruimte is voor iedereen.

Vitale locaties
Onderzocht is of de kermis in Middelburg op de gebruikelijke locaties in de binnenstad (de pleinen Markt en Plein 1940) kan plaatsvinden en of dan voldaan kan worden aan de bovengenoemde voorwaarden en maatregelen. Dat blijkt helaas niet het geval te zijn. Het is onmogelijk om in de krappe ruimte, die dan grotendeels wordt ingenomen door kermisattracties, voldoende vrije ruimte te behouden voor looproutes/ loopstromen. Ook kan dan de doorgang en toegankelijkheid voor hulpverlening(voertuigen) op vitale locaties niet worden gegarandeerd.

Alternatieve locaties
Volgens de gemeente is ook onderzocht of de kermis dan wellicht (eenmalig) op een andere locatie in de gemeente mogelijk is, waar meer ruimte en mogelijkheid is om goed en verantwoord kermis te houden en te voldoen aan de voorwaarden en normen met betrekking tot corona. Zo’n locatie is echter niet voorhanden of niet meer op zo korte termijn te regelen.

Vlissingen
Eerder deze maand besloot de gemeente Vlissingen de kermis van 2021 ook af te blazen. Als voornaamste reden noemde die gemeente het ontbreken van duidelijke richtlijnen van de rijksoverheid. “Omdat nog niet te voorspellen is hoe de situatie omtrent corona er in juli uitziet en welke maatregelen er dan van de rijksoverheid van kracht zijn kan de kermis niet goed worden voorbereid”, was de stelling. 

Motie
Enkele partijen in de Tweede Kamer willen juist meer ruimte voor festivals, kermissen en andere culturele activiteiten. In een motie van VVD-Kamerlid Pim van Strien, gesteund door D66 en CDA, werd het kabinet gisteren opgeroepen om te zorgen dat de overheid sneller meer vergunningen verleent.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Kennis, ervaring en inzicht bij SPFZ

MIDDELBURG – Tijdens de vakantie heb je vaak meer tijd om na te denken. Het kan zijn dat er levensvragen opkomen als: Wie ben ik? En: Wat doe ik hier op aarde? Deze en andere vragen staan centraal bij Stichting voor Praktische Filosofie Zeeland (SPFZ). Een organisatie die zich bezighoudt met het verkrijgen en verspreiden van specifieke kennis, inzichten en ervaringen. 

8 uur geleden
Stadsraad Domburg over de seizoenmarkt, de pump track en voetpaden in Domburg

DOMBURG - Het had nogal wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk is de seizoenmarkt terecht gekomen op het parkeerterrein bij de molen. Een mooie plaats met voldoende ruimte en met de molen op de achtergrond een sfeervolle plek.

12 uur geleden
De Drvkkery uit Middelburg wint Google Golden Pin Award

MIDDELBURG - Gisteren reikte Google voor het eerst twaalf Golden Pin Awards uit aan ondernemers in het hele land. Voor de provincie Zeeland ging de award naar boekhandel, brasserie, cadeau- en kantoorwinkel “De Drvkkery” in Middelburg. Google reikt de awards uit aan ondernemers die tijdens de moeilijke coronaperiode door creativiteit en de slimme inzet van digitale middelen hun dienstverlening wisten te continueren en hiervoor op hun online bedrijfsprofiel in Google Maps en Google Zoeken van klanten hoge review scores ontvingen.

1 dag geleden
Wat lees jij deze zomer voor? BoekStart bij de ZB

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je kind. Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten. Voorlezen kent namelijk vele voordelen; het stimuleert de taal-spraakontwikkeling, het versterkt de band tussen ouder en kind, het prikkelt de fantasie en het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar kinderen een leven lang plezier van hebben. In de ZB is een speciale plek ingericht voor kinderenboeken. Hier zijn boeken te vinden voor kinderen vanaf 0 jaar, want ook baby’s houden van boeken. Leuke boekentips voor elke leeftijd vind je op www.boekstart.nl.

1 dag geleden
De kunstmarkt mag weer!

MIDDELBURG - Wat is Kunst- en Cultuurroute Middelburg blij dat de kunstmarkt op het Abdijplein dit jaar weer door mag gaan!. Op zondag 1 augustus kunnen liefhebbers genieten van 55 kunstenaars uit heel Nederland die hun werk in uitgestalde kramen op het mooie Abdijplein in Middelburg presenteren en uiteraard verkopen. 

1 dag geleden
Feestelijk in gebruikneming duo-fiets Nieuw en St. Joosland

NIEUW EN ST. JOOSLAND - De medewerkers van de Binnehaven hadden een droom: een duo-fiets voor de bewoners en inwoners van Nieuwe en St Joosland. De duofiets is afgelopen week feestelijk in gebruik genomen door de Lonneboot en de inwoners van Nieuw en St. Joosland.

2 dagen geleden
Karter Youri Bonte als een speer naar de zege in Genk

VROUWENPOLDER - Ondanks de moordende concurrentie liet Youri Bonte (14)  tijdens de derde ronde van de GK4 Kart Series zien dat er niet te spotten valt met zijn kwaliteiten. In de IAME Junioren-klasse won de coureur uit Vrouwenpolder zowel heat één als heat twee en drie. En dat deed hij op indrukwekkende wijze.

2 dagen geleden