Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook deze winter ‘Parkconcerten’ van de Zeeuwse Concertzaal

Ook deze winter ‘Parkconcerten’ van de Zeeuwse Concertzaal

MIDDELBURG - De parkconcerten die de Zeeuwse Concertzaal afgelopen zomer in het Molenwaterpark organiseerde, waren bijzonder succesvol. Alle reden om daar mee door te gaan op de zondagmiddagen in de zomer van 2022. Daar is al een vergunning voor aangevraagd bij de gemeente Middelburg. De parkconcerten staan voor ontmoetingen in een ongedwongen sfeer met een diversiteit aan muzieksoorten, laagdrempelig vanwege een lage entreeprijs en een verrassend programma van een uur zonder pauze. 

Met deze formule organiseert de Zeeuwse Concertzaal ook de komende wintermaanden iedere maand een parkconcert op zondagmiddagen. Weliswaar niet in het Molenwaterpark, maar in de Zeeuwse Concertzaal zelf. De aanvang is iedere keer 15.30 uur. Optredens worden gevolgd door een gezellig samenzijn met drankjes en hapjes.  Het eerste ‘parkconcert’ is  op zondag 14 november. Dan bijt het trio Sol y Luna, met aanstekelijke zonnige Mexicaanse, Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek het spits af. 

Sol y Luna, onder leiding van de uit Middelburg afkomstige violiste en zangeres Indra van Hal, heeft een uitgebreid repertoire van de meest gevarieerde muziek uit Zuid-Amerika, Spanje en Mexico. Uiteraard bekende nummers maar ook onbekende nummers en op verzoek. Zo brengt ze romantische Bolero’s met gevoel en opzwepende Rumba’s met een sprankelende overgave. De swingende Son Cubano, evenals de eigen composities van de zanger/gitarist Marco Antonio Sanchez zullen ook zeker niet ontbreken. Het is muziek om bij weg te zwijmelen, op te dansen of gewoon van te genieten. Sol y Luna heeft in de 28 jaar dat ze bestaat een geheel eigen stijl ontwikkeld. Subtiel, poëtisch en authentiek. Een betoverend viool- en gitaarspel en hartverwarmende zangstemmen maken Sol y Luna tot een uniek afgestemd ensemble.

Zeeuwse Concertzaal Zondag 14 november 15.30 uur
Entreeprijs is 7,50. Tickets via de Drukkerij of www.zeeuwseconcertzaal.nl

Meer uit Middelburg

Ontdek de verborgen geschiedenis van Middelburg in 3D

MIDDELBURG - Maandag 12 december om 14.30 uur lanceert wethouder Eduard Smit de geschiedenis van Middelburg in 3D. Hij doet dit door samen met de leden van de werkgroep op de Markt een bord te onthullen. Op dat bord staat een QR-code waarmee met 3D beelden de Markt van 1540 beleefd kan worden. Ook bij de Kuiperspoort (1642) en op het Abdijplein (1940) is dit te beleven.

4 uur geleden
Nieuwjaarsreceptie Gemeente Veere

DOMBURG - Bestuur en medewerkers van de gemeente Veere wensen iedereen alvast prettige feestdagen. Op 2 januari 2023 wordt er een nieuwjaarsreceptie gegeven.

5 uur geleden
Inschrijving Stadstekenaars Middelburg 2023 geopend

MIDDELBURG - De inschrijving voor Stadstekenaar Middelburg 2023 is vanaf nu geopend. Kom met je plan hoe je Middelburg wilt tekenen en misschien wordt je de nieuwe stadstekenaar. Er zijn net als afgelopen jaar twee categorieën: er wordt een stadstekenaar beroepskunstenaars en een stadstekenaar-liefhebber aangesteld.

5 uur geleden
Controle opslaglocaties Vlissingen en Middelburg

VLISSINGEN/MIDDELBURG - Op donderdag 8 december 2022 werd een groot aantal opslagunits in Vlissingen en Middelburg gecontroleerd. Deze controle werd uitgevoerd door de gemeente met gebruikmaking van speurhonden en in samenwerking met de politie en de branchevereniging NSSA (Nederlandse Vereniging voor mini-opslag). Verder verleenden de verhuurders van opslagboxen, waaronder ALLSAFE Mini Opslag, alle medewerking aan deze controle. Er werden geen bijzonderheden aangetroffen tijdens de controle.

5 uur geleden
Werkzaamheden aan hellingbaan ZB in Middelburg

MIDDELBURG - Vanaf 8 tot ca. 23 december 2022 worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de hellingbaan naar de ingang van de ZB, aan de Kousteensedijk in Middelburg. De helling is dan afgesloten voor voetgangers en rolstoel- en scootmobielgebruikers. 

1 dag geleden
Nationaal wetenschapsfestival Expeditie NEXT komt naar Middelburg

MIDDELBURG - De derde editie van Expeditie NEXT, hét Nationale Wetenschapsfestival voor kinderen dat wordt georganiseerd door de Nationale Wetenschapsagenda (NWA), komt naar Middelburg. Midden in de meivakantie op woensdag 3 mei kunnen kinderen en hun begeleiders in de historische binnenstad op expeditie. Onderzoekers, musea en kennisinstellingen vanuit heel Nederland staan klaar om hen te enthousiasmeren voor de wetenschap, met workshops, interactieve installaties en mini-colleges.

1 dag geleden
Auto belandt op kop in sloot Aagtekerke

AAGTEKERKE - Bij de Roosjesweg tussen Aagtekerke en Domburg is vanochtend een auto op zijn kop in een sloot terecht gekomen. De bestuurder van het voertuig raakte gewond.

1 dag geleden