Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook deze winter ‘Parkconcerten’ van de Zeeuwse Concertzaal

Ook deze winter ‘Parkconcerten’ van de Zeeuwse Concertzaal

MIDDELBURG - De parkconcerten die de Zeeuwse Concertzaal afgelopen zomer in het Molenwaterpark organiseerde, waren bijzonder succesvol. Alle reden om daar mee door te gaan op de zondagmiddagen in de zomer van 2022. Daar is al een vergunning voor aangevraagd bij de gemeente Middelburg. De parkconcerten staan voor ontmoetingen in een ongedwongen sfeer met een diversiteit aan muzieksoorten, laagdrempelig vanwege een lage entreeprijs en een verrassend programma van een uur zonder pauze. 

Met deze formule organiseert de Zeeuwse Concertzaal ook de komende wintermaanden iedere maand een parkconcert op zondagmiddagen. Weliswaar niet in het Molenwaterpark, maar in de Zeeuwse Concertzaal zelf. De aanvang is iedere keer 15.30 uur. Optredens worden gevolgd door een gezellig samenzijn met drankjes en hapjes.  Het eerste ‘parkconcert’ is  op zondag 14 november. Dan bijt het trio Sol y Luna, met aanstekelijke zonnige Mexicaanse, Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek het spits af. 

Sol y Luna, onder leiding van de uit Middelburg afkomstige violiste en zangeres Indra van Hal, heeft een uitgebreid repertoire van de meest gevarieerde muziek uit Zuid-Amerika, Spanje en Mexico. Uiteraard bekende nummers maar ook onbekende nummers en op verzoek. Zo brengt ze romantische Bolero’s met gevoel en opzwepende Rumba’s met een sprankelende overgave. De swingende Son Cubano, evenals de eigen composities van de zanger/gitarist Marco Antonio Sanchez zullen ook zeker niet ontbreken. Het is muziek om bij weg te zwijmelen, op te dansen of gewoon van te genieten. Sol y Luna heeft in de 28 jaar dat ze bestaat een geheel eigen stijl ontwikkeld. Subtiel, poëtisch en authentiek. Een betoverend viool- en gitaarspel en hartverwarmende zangstemmen maken Sol y Luna tot een uniek afgestemd ensemble.

Zeeuwse Concertzaal Zondag 14 november 15.30 uur
Entreeprijs is 7,50. Tickets via de Drukkerij of www.zeeuwseconcertzaal.nl

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Nieuwe maatregelen vanaf vandaag: Horeca en winkels om 17.00 uur dicht

MIDDELBURG - De nieuwe coronamaatregelen zijn vandaag om 05:00 uur ingegaan. Dit betekent onder andere dat de horeca en niet-essentiële winkels vanaf vandaag om 17.00 uur moeten sluiten. Wij zetten alle nieuwe maatregelen even op een rij.

14 uur geleden
Kunst- en Cultuurroute Middelburg

MIDDELBURG - Stap tijdens de Kunst- en Cultuurroute Middelburg op 5 december gerust vrijblijvend binnen bij een atelier, galerie of museum en laat u verrassen of inspireren. Alle deelnemers van de kunstroute openen hun deuren deze zondagmiddag tussen 13.00 ten 17.00 uur speciaal voor u. Op andere dagen kunt u er ook op afspraak terecht. Geniet van de uitgebreide en interessante collecties en artistiek vervaardigde kunst. 

1 dag geleden
Expositie Zeeuwse muzikanten in lockdown in Middelburg

MIDDELBURG - De cultuursector kreeg zware klappen door corona. Professionele muzikanten, de mensen van het licht en geluid, eigenaren van café’s, theaters en poppodia, ze probeerden zich met kunst- en vliegwerk staande te houden.‘Mijn man is bassist en als je ziet wat (amateur)muzikanten misten: niet meer samen kunnen spelen, geen optredens meer voor en met publiek. Die frustraties wilde ik vastleggen’, vertelt fotografe Tanja Hoogerheijde uit Middelburg, die in het dagelijks leven een praktijk heeft voor Toegepaste Kinesiologie en Stressmanagement.

1 dag geleden
Wereldwinkel Serooskerke geopend op nieuw adres

SEROOSKERKE - De Wereldwinkel Serooskerke is verhuisd naar de Torenstraat. De voormalige ‘bakkerij-opslag’ is door de nieuwe eigenaars omgebouwd naar een knusse winkel en die wordt nu gehuurd door de Wereldwinkel. Het bestuur van de Wereldwinkel was op zoek naar een nieuwe winkelruimte, omdat het oude gebouw aan de Wilgenhoekweg gesloopt gaat worden.

1 dag geleden
Nieuwe muziek rond de kerstdagen vanaf het stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Vanaf donderdag 25 november klinken er weer nieuwe melodieën op het carillon van de stadhuistoren in Veere.

1 dag geleden
Een stil protest van Not Your Honey Zeeland in Middelburg

MIDDELBURG - Op donderdag 25 november was het Orange The World, de dag waarop jaarlijks wereldwijd wordt stilgestaan bij geweld tegen vrouwen. Provincie Zeeland droeg ook een steentje bij, door het provinciehuis van de Abdij in Middelburg ‘s avonds oranje aan te lichten.

2 dagen geleden
Illegaal vuurwerk aangetroffen bij integrale controle opslaglocaties Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft woensdag in het kader van een integrale controle een doorzoeking gedaan in een groot aantal opslag-en garageboxen in Middelburg. Bij de controle werd op één locatie illegaal vuurwerk aangetroffen.

2 dagen geleden