Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook burgemeester Reimerswaal is het vuurwerk beu

Ook burgemeester Reimerswaal is het vuurwerk beu

KRUININGEN - Ook burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal is het vuurwerk tijdens de jaarwisseling beu.

In haar nieuwjaarstoespraak van maandag zei ze het eens te zijn met politiechef Erik Akerboom, die de jaarwisseling op een andere manier wil vieren.

De schade door vuurwerk in Reimerswaal bedroeg dit keer 9000 euro. “Geld van u en ons allemaal”, zei Van Egmond, die wel blij zei te zijn over de ‘relatief rustig verlopen jaarwisseling’. “Het gesprek over wat we nog acceptabel vinden aan het gedrag tijdens de jaarwisseling komt ook bij uw burgemeester binnen. Los van de materiële schade hoor ik verhalen van inwoners die het zat zijn dat, als zij anderen op gedrag aanspreken, zij weggehoond worden of uitgelachen.”

Bescheiden

In haar toespraak ging het vooral over het 50-jarig bestaan van Reimerswaal. De gemeente viert dat in 2020 op bescheiden wijze. “Reimerswaal heeft zich ontwikkeld tot een bloeiende gemeente, rijk aan verbanden, divers en economisch sterk. Met een gevarieerd aanbod aan voorzieningen. Trots mogen we zijn, ofwel ‘hroôs’ op Reimerswaal. Laten we dat koesteren, vasthouden en ontwikkelen.”

Meer uit Reimerswaal

Jongeren in Krabbendijke bekogelen politie met vuurwerk en eieren

KRABBENDIJKE - Leerlingen in Krabbendijke hebben zich dinsdagmorgen, net voor de meivakantie, misdragen door met vuurwerk en eieren te gooien. 'Er werd een Cobra 6 richting de politie gegooid', laat de politie weten, 'ook besmeurden ze een dienstauto.' 

8 uur geleden
Drukte bij muziekavond leerlingen Wim Steenbakker in Wemeldinge

WEMELDINGE - Ondanks het slechte weer was het vrijdag volop lente in het Dorpshuis De Wemel in Wemeldinge. Daar kwamen meer dan tweehonderd muziekliefhebbers bijeen om te genieten van diverse optredens van de leerlingen van Wim Steenbakker.

9 uur geleden
Jan Eversdijk uit Kruiningen verrast met lintje

KRUININGEN - Zaterdagavond is Jan Eversdijk uit Kruiningen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

1 dag geleden
Motorrijdster komt ten val in Yerseke en moet naar ziekenhuis

YERSEKE - Op de Burenpolderweg in Yerseke is zondagavond een motorrijdster gewond geraakt bij een val. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Vier de vakantie met spel archery tag in Yerseke

YERSEKE - Dinsdag (23 april) kunnen kinderen in Yerseke het spel archery tag spelen.

2 dagen geleden
Dronken automobilist belandt in de berm na eenzijdig ongeluk op de A58

KAPELLE - Een dronken automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A58. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. De man heeft een tijdelijk rijverbod opgelegd gekregen.

2 dagen geleden
Op zoek naar Jacobus Pieter Griep uit Yerseke

YERSEKE - Henk Goedbloed is op zoek naar nakomelingen van Jacobus Pieter Griep en zijn vrouw Santje. 

3 dagen geleden