Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook burgemeester Reimerswaal is het vuurwerk beu

Ook burgemeester Reimerswaal is het vuurwerk beu

KRUININGEN - Ook burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal is het vuurwerk tijdens de jaarwisseling beu.

In haar nieuwjaarstoespraak van maandag zei ze het eens te zijn met politiechef Erik Akerboom, die de jaarwisseling op een andere manier wil vieren.

De schade door vuurwerk in Reimerswaal bedroeg dit keer 9000 euro. “Geld van u en ons allemaal”, zei Van Egmond, die wel blij zei te zijn over de ‘relatief rustig verlopen jaarwisseling’. “Het gesprek over wat we nog acceptabel vinden aan het gedrag tijdens de jaarwisseling komt ook bij uw burgemeester binnen. Los van de materiële schade hoor ik verhalen van inwoners die het zat zijn dat, als zij anderen op gedrag aanspreken, zij weggehoond worden of uitgelachen.”

Bescheiden

In haar toespraak ging het vooral over het 50-jarig bestaan van Reimerswaal. De gemeente viert dat in 2020 op bescheiden wijze. “Reimerswaal heeft zich ontwikkeld tot een bloeiende gemeente, rijk aan verbanden, divers en economisch sterk. Met een gevarieerd aanbod aan voorzieningen. Trots mogen we zijn, ofwel ‘hroôs’ op Reimerswaal. Laten we dat koesteren, vasthouden en ontwikkelen.”

Meer uit Reimerswaal

Meld je aan voor Wemeldinge's Got Talent

WEMELDINGE - Op 1 juli vind in Wemeldinge het Zomerfeest Wemeldinge plaats. 

1 dag geleden
Auto in sloot bij Kapelle, bestuurder gewond

KAPELLE - Bij de Vierwegen in Kapelle is afgelopen nacht een bestelauto in een sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte gewond.Gisteravond rond 01.40 uur vond er een ongeluk plaats toen een automobilist vanaf de Vierwegen richting de Noordhoeksewegeling reed. Net voor de carpoolplaats bij het ANWB Wegenwachtstation ging het mis. De bestuurder raakte in de rechterberm en na een stuurcorrectie reed de auto aan de linkerzijde van de weg tegen een verkeersbord. De auto kwam vervolgens in de naastgelegen sloot tot stilstand.Ambulancemedewerkers hebben zich over de automobilist ontfermd. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot getrokken en afgevoerd. Rond 02.50 uur was de weg weer helemaal vrij.

1 dag geleden
Traumahelikopter ingezet voor ongeval Hoofdweg Rilland

RILLAND - Een scooterbestuurder is woensdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Hoofdweg in Rilland. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De politie is een onderzoek gestart naar het ongeval waarbij een auto en de scooter met elkaar in botsing kwamen.

5 dagen geleden
Tent gaat in vlammen op bij Havendijk Yerseke

YERSEKE - Op een bedrijfsterrein aan de Havendijk in Yerseke is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote tent in vlammen opgegaan. De brandweer schaalde op naar middelbrand en zette twee blusvoertuigen in.

5 dagen geleden
Wet helpt gemeente Reimerswaal sneller te bouwen

KRUININGEN - Het Reimerswaalse college van burgemeester en wethouders wijst vijf gebieden in de gemeente Reimerswaal aan waarop de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing is. Dat betekent dat de eigenaars deze gronden niet mogen verkopen aan wie zij willen, maar de grond eerst aan de gemeente moeten aanbieden. ‘Zo verstevigt de gemeente haar positie op de grondmarkt en kunnen we voorzien in de behoefte aan woningen en bedrijventerreinen de komende tien jaar’, verklaart wethouder Maarten Both. 

6 dagen geleden
Kapelse band Grote Geelstaart wint Spectra

OVEZANDE - De Kapelse muziekformatie de Grote Geelstaart heeft op festival Klomppop in Ovezande de bandcompetitie Spectra gewonnen.

6 dagen geleden
Dronken man steelt auto en rijdt zich vast

KRUININGEN - Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in een dronken bui een auto te hebben gestolen vanaf een camping in Yerseke. De politie hield hem niet veel later aan.

1 week geleden