Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook bij Colijnsplaatse Boys is de energierekening hoog

Ook bij Colijnsplaatse Boys is de energierekening hoog

COLIJNSPLAAT - De coronapandemie veroorzaakte financiële tegenvallers voor voetbalvereniging Colijnsplaatse Boys en nu wordt de energierekening een flinke kostenpost. “We zwemmen niet in het geld, en dan druk ik het nog voorzichtig uit”, vertelt clubvoorzitter Thijs ‘t Hart. “Er komt een einde aan onze polsstok als dit lang gaat duren.”

“Hoe we energie kunnen besparen heeft ons al heel wat hoofdbrekens gekost. De kantine is verouderd (foto, redactie) en het is moeilijk om die energiezuiniger te maken.” De kosten van nieuwbouw wegen echter niet op tegen de baten, legt ‘t Hart uit, omdat de kantine daarvoor te weinig gebruikt wordt. “We kunnen wel de temperatuur lager zetten.” Leden vragen thuis te douchen, zoals sommige clubs doen, gaat Colijnsplaatse Boys nog te ver, net als de contributie verhogen. “We vinden het belangrijk dat iedereen lid kan zijn.” 

De club kan gelukkig voor van alles en nog wat een beroep doen op vrijwilligers. Dat scheelt ook kosten. “Zonder hen zouden we niet meer bestaan.” De voorzitter durft niet te zeggen of sportverenigingen een tegemoetkoming gaan ontvangen voor de hoge energiekosten. “We bekijken het stapje voor stapje”, zegt ‘t Hart, die nuchter blijft. “De club bestaat al 85 jaar en we hebben wel vaker dipjes meegemaakt. Met een loupe erop wordt alles groot, dus je moet ook relativeren. Er zijn mensen die het zwaarder hebben dan wij. En als de nood echt aan de man komt, vertrouwen we erop dat de gemeente er voor ons is. We hebben een meedenkend gemeentebestuur.”

Meer uit Beveland

Automobilist ramt geparkeerde auto en rijdt in sloot, mogelijk in slaap gevallen

WOLPHAARTSDIJK - Op de Muidenweg bij Wolphaartsdijk zijn woensdagmiddag twee auto’s beschadigd geraakt bij een verkeersongeval. Er raakte niemand gewond. Een bestuurder ramde een auto en kwam daarna in de sloot terecht.

11 uur geleden
910 euro voor monument ‘s-Gravenpolder

‘s-GRAVENPOLDER - Een statiegeldactie bij supermarkt Plus heeft 910 euro opgeleverd voor een herdenkingsmonument bij het dorpshuis in ‘s-Gravenpolder.

15 uur geleden
Borsele vraagt inwoners naar voorwaarden voor bouw kerncentrales

BORSSELE - De gemeente Borsele vraagt haar inwoners welke voorwaarden zij belangrijk vinden bij de bouw van twee nieuwe kerncentrales. Vrijdag besluit het kabinet over de locatie hiervoor en volgens RTL Nieuws valt de keuze op Borssele. 

16 uur geleden
Wat was jouw momentin 2022?

GOES - Wat maakt het jaar 2022 voor jou nou echt bijzonder? Heb je een eerste kindje gekregen? Of een tweede, derde of vierde? Ben je opa of oma geworden? Zijn jullie dit jaar getrouwd? Of vierden jullie juist een huwelijksjubileum?

17 uur geleden
Veiligheidsregio Zeeland voert systeemoefening uit

Bij de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is woensdagmorgen een grote systeemoefening van start gegaan om de hoofdstructuur van de crisisorganisatie te testen. ‘De persalarmering die via de pager is uitgegaan is onderdeel van de oefening’, laat de VRZ weten. Er is in de openbare ruimte niet veel van de oefening te zien.

18 uur geleden
Super gaat gemeentehuis Heinkenszand verwarmen

HEINKENSZAND - Het gemeentehuis in Heinkenszand wordt straks verwarmd met restwarmte van de nieuwe buurman, supermarkt Lidl.

20 uur geleden
Zilveren speld van verdiensten voor Jo Rombaut

GOES - Tijdens de algemene ledenvergadering van de ouderenbond KBO-PCOB, afdeling Goes, is donderdag de zilveren speld van verdiensten uitgereikt aan Jo Rombaut. 

1 dag geleden