Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Adri stak zijn handen uit de mouwen tijdens Natuurwerkdag: ‘Soort thuiswedstrijd’

Ook Adri stak zijn handen uit de mouwen tijdens Natuurwerkdag: ‘Soort thuiswedstrijd’

THOLEN - Adri is voorman van de werkgroep landschapsbeheer natuurvereniging Tholen. Hij werkt samen met een groep van zo’n vijftien vrijwilligers. Deze groep met harde werkers laten zich niet gauw tegenhouden; goed of slecht weer, zolang de situatie veilig blijft gaan ze door. “Koud weer interesseert ons niet, dan moeten we maar wat harder zagen.”Zaterdag 5 november was Adri samen met de rest van de groep vrijwilligers bezig op een gastlocatie. Deze locatie is niet gepland door een natuurbeheerorganisatie. De reden waarom zij dan toch deze wilgen kwamen knotten is voor Adri heel duidelijk; het gaat hem om het aanzicht van de natuur. “Zodra je de afrit in Tholen af komt rijden zie je deze prachtige bomen staan. Het is dan toch een soort thuiswedstrijd.” In het kader van de natuurwerkdagen konden inwoners zich opgeven om een handje mee te helpen tijdens het knotten van de wilgen. Adri vertelt dat de gastvrijwilligers onder begeleiding het zelfde mogen doen als Adri met zijn vrijwilligers, namelijk: de wilgen knotten, takken klein maken en verzamelen. De takken opruimen en het versnipperen van de takken wordt aan de boer zelf overgelaten. Maar hier houdt het niet op. Niet alleen tijdens de natuurwerkdagen mogen mensen komen helpen. “Iedereen is welkom, echt iedereen. Het is prachtig werk om te doen: Je bent buiten in de natuur en zorgt dat de natuur mooi blijft”, vertelt Adri uitnodigend.

Meer uit Tholen

Zo speelden de Thoolse clubs tijdens de laatste speelronde [SPEELRONDE 22]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 18 mei allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 22.

1 uur geleden
KNMI waarschuwt met code geel voor onweer en wateroverlast in Zeeland

ZEELAND - Het KNMI heeft voor een groot deel van het land code geel afgegeven vanwege onweersbuien en veel regen in een korte tijd, wat kan leiden tot wateroverlast. De waarschuwing geldt in Zeeland vanaf 17.00 uur en eindigt pas middernacht. De buien kunnen gepaard gaan met windstoten en hagel.

6 uur geleden
Pinksteren: Een vrije dag voor Nederlanders, maar waarom eigenlijk?

ZEELAND - Pinksteren, de feestdagen die jaarlijks door Nederlanders worden gevierd, brengen een extra vrije dag op maandag met zich mee. Voor velen betekent dit een heerlijk lang weekend, maar wat vieren we eigenlijk? 

1 dag geleden
Let op: Inhaaldag voor afvalinzameling op Tweede Pinksterdag

THOLEN - Het afval en de grondstoffen van maandag 20 mei, Tweede Pinksterdag, worden pas op zaterdag 25 mei opgehaald. Bekijk de inhaaldata ook op de online afvalkalender van de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) en in de ZRD-app.

2 dagen geleden
'Meer Zeeuwen langdurig aan het werk na WW-uitkering'

ZEELAND - Na een WW-uitkering blijven mensen langer aan het werk, blijkt uit een analyse van UWV. 73 procent bleef langer dan een jaar achter elkaar aan het werk. Dat is een stijging ten opzichte van eerdere jaren. De krapte op de arbeidsmarkt is een van de oorzaken hiervan.

2 dagen geleden
Gezocht: Gezinnen die wasbare luiers willen testen in de gemeente Tholen

THOLEN - De gemeente Tholen zoekt weer gezinnen die vanaf juni gratis wasbare luiers willen testen. Het gebruik van wasbare luiers vermindert de hoeveelheid restafval bij jonge gezinnen. Dat draagt bij aan de gemeentelijke doelstelling om de hoeveelheid restafval per persoon per jaar te verminderen. Wasbare luiers zijn niet alleen beter voor het milieu, maar leveren ouders ook een besparing op.

3 dagen geleden
Politie zoekt eigenaren van drie, onder verdachte omstandigheden in beslag genomen, fietsen

THOLEN/ STEENBERGEN- De wijkagenten van Tholen en Steenbergen hebben vrijdagavond drie fietsen in beslag genomen. Dit gebeurde onder verdachte omstandigheden. De politie is via social media op zoek naar de rechtmatige eigenaren van de fietsen. 

3 dagen geleden