Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel staat te koop

Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel staat te koop

VLISSINGEN - De Rooms-Katholieke kerk aan de Singel en de naastgelegen pastorie staan te koop. Zowel de kerk als de pastorie hebben te kampen met flink wat achterstallig onderhoud. De Heilige Maria Parochie Walcheren is nog op zoek naar de passende ruimte om met ingang van volgend jaar kerkdiensten in Vlissingen te blijven houden.

De kerk aan de Singel is gebouwd in 1911 en uitgebreid in 1938. Een aantal jaren geleden maakte het kerkbestuur al plannen om appartementen te realiseren in de kerk waarbij de kerkzaal in verkleinde vorm behouden zou blijven. Die plannen bleken niet haalbaar, vandaar dat het parochiebestuur en het Bisdom Breda nu hebben besloten om de kerk en pastorie in de verkoop te zetten. Kerk (1.070 vierkante meter) en pastorie (490 vierkante meter) zijn zowel los als samen te koop. Met de gemeente Vlissingen heeft het bisdom de afgelopen jaren overleg gevoerd over welke bestemmingen de panden in de toekomst mogen krijgen.

Bed & breakfast
De gemeente Vlissingen heeft aan het parochiebestuur laten weten mee te willen werken aan een functieverandering van een ‘maatschappelijke bestemming’ naar de bestemming ‘wonen’. Daarbij kan gedacht worden aan twintig appartementen in het kerkgebouw, drie appartementen in de pastorie, zorgwoningen, bewoning met bed & breakfast en een hoogwaardige hotelfunctie. Verder is besloten dat na herontwikkeling in de kerk een devotiekapel gerealiseerd moet zijn. De panden worden verkocht door makelaar Miel Nobelen van MVGM uit Breda en geschiedt door middel van verkoop bij onderhandse inschrijving. Aspirant kopers kunnen tot 17 september een bod indienen middels een inschrijvingsformulier van de makelaar. Op 18 september worden de enveloppen geopend door het parochiebestuur. Bij het gunnen wordt niet alleen gekeken wie het hoogste bod heeft, maar ook welke bestemming er aan de panden gegeven gaat worden.

Parochie
De Heilige Maria Parochie laat weten dat er eind dit jaar afscheid wordt genomen van het kerkgebouw. Het is de bedoeling dat vieringen en andere bijeenkomsten vanaf 2022 op een andere locatie in Vlissingen worden gehouden. Hoewel er nog geen vervangende locatie is gevonden blijft de Mariaparochie in ieder geval in Vlissingen aanwezig.

Meer uit Vlissingen

De Piek wil graag naar de Machinefabriek

VLISSINGEN - Voorzitter Jaap van Boven heeft goede hoop dat er na jaren onzekerheid eindelijk toekomstperspectief komt voor poppodium De Piek. Het pand aan de Hellebardierstraat voldoet al jaren niet meer maar nu wordt het poppodium genoemd als één van de partijen die mogelijk onderdeel gaan uitmaken van de culturele invulling van de Machinefabriek.

11 uur geleden
Gemeente houdt Wesley Sekewael in spanning

VLISSINGEN - Het is om moedeloos van te worden. Wesley Sekewael wacht al sinds november op een reactie van de gemeente over hoe er wordt aangekeken tegen de plannen voor de herbouw van de vliegtuigfabriek van Koninklijke Maatschappij de Schelde. "Met de provincie voeren we constructieve gesprekken maar de gemeente laat het een beetje afweten," verzucht Sekewael. "We weten nog altijd niet wat hun standpunt is."

15 uur geleden
Tweemaal brons voor VTV-Acro

VLISSINGEN - Op de Zuid-Nederlandse kampioenschappen Acroturnen halen de meiden van de Vlissingse Turn Vereniging onder andere tweemaal brons.

1 dag geleden
Vrachtschip komt in de problemen en moet naar haven Vlissingen worden gesleept

VLISSINGEN - Een 90 meter lang vrachtschip is zaterdagmorgen in problemen gekomen bij de monding van de Westerschelde bij Vlissingen.

3 dagen geleden
Waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souborg: Verdachte aangehouden [UPDATE]

OOST-SOUBURG - De politie heeft zaterdagochtend waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souburg. Er is één persoon aangehouden.

3 dagen geleden
Mogelijke sinkhole in Irislaan

VLISSINGEN -  Door de weersomstandigheden van storm Louis is er een verzakking ontstaan op de Irislaan in Vlissingen. De brandweer heeft een gedeelte van de straat afgezet.

4 dagen geleden
Lion Storage kondigt bouw van Nederlands grootste batterij aan in Vlissingen

VLISSINGEN - De Haagse batterijfabrikant Lion Storage heeft plannen bekend gemaakt om een grootschalig energieopslagproject te realiseren in Vlissingen. Dit project, genaamd 'Mufasa', zal een vermogen hebben van 364 megawatt en een capaciteit van 1.457 megawattuur, waarmee het de grootste batterij van Nederland zal worden. De bouw van dit project moet worden voltooid in 2026.

4 dagen geleden