Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel staat te koop

Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel staat te koop

VLISSINGEN - De Rooms-Katholieke kerk aan de Singel en de naastgelegen pastorie staan te koop. Zowel de kerk als de pastorie hebben te kampen met flink wat achterstallig onderhoud. De Heilige Maria Parochie Walcheren is nog op zoek naar de passende ruimte om met ingang van volgend jaar kerkdiensten in Vlissingen te blijven houden.

De kerk aan de Singel is gebouwd in 1911 en uitgebreid in 1938. Een aantal jaren geleden maakte het kerkbestuur al plannen om appartementen te realiseren in de kerk waarbij de kerkzaal in verkleinde vorm behouden zou blijven. Die plannen bleken niet haalbaar, vandaar dat het parochiebestuur en het Bisdom Breda nu hebben besloten om de kerk en pastorie in de verkoop te zetten. Kerk (1.070 vierkante meter) en pastorie (490 vierkante meter) zijn zowel los als samen te koop. Met de gemeente Vlissingen heeft het bisdom de afgelopen jaren overleg gevoerd over welke bestemmingen de panden in de toekomst mogen krijgen.

Bed & breakfast
De gemeente Vlissingen heeft aan het parochiebestuur laten weten mee te willen werken aan een functieverandering van een ‘maatschappelijke bestemming’ naar de bestemming ‘wonen’. Daarbij kan gedacht worden aan twintig appartementen in het kerkgebouw, drie appartementen in de pastorie, zorgwoningen, bewoning met bed & breakfast en een hoogwaardige hotelfunctie. Verder is besloten dat na herontwikkeling in de kerk een devotiekapel gerealiseerd moet zijn. De panden worden verkocht door makelaar Miel Nobelen van MVGM uit Breda en geschiedt door middel van verkoop bij onderhandse inschrijving. Aspirant kopers kunnen tot 17 september een bod indienen middels een inschrijvingsformulier van de makelaar. Op 18 september worden de enveloppen geopend door het parochiebestuur. Bij het gunnen wordt niet alleen gekeken wie het hoogste bod heeft, maar ook welke bestemming er aan de panden gegeven gaat worden.

Parochie
De Heilige Maria Parochie laat weten dat er eind dit jaar afscheid wordt genomen van het kerkgebouw. Het is de bedoeling dat vieringen en andere bijeenkomsten vanaf 2022 op een andere locatie in Vlissingen worden gehouden. Hoewel er nog geen vervangende locatie is gevonden blijft de Mariaparochie in ieder geval in Vlissingen aanwezig.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Vlissingen

Onderzoek moordzaak Vlissingen nog in volle gang

VLISSINGEN - De man die gisterochtend dood werd aangetroffen in een brandgang in Vlissingen is een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Dat maakte de politie gisteren laat in de middag bekend.

12 uur geleden
Zinkend scoutingschip gaat op het droge

VLISSINGEN - De Nummer 70, het drijvend clubhuis van scoutinggroep De Watergeuzen is deze week lek geraakt tijdens duikwerkzaamheden. Hoewel met hulp van de brandweer het schip drijvend is gehouden kunnen de jeugdleden van de scoutinggroep voorlopig niet op het schip terecht. Om verdere problemen in de toekomst te voorkomen wordt de Nummer 70 in oktober uit het water getakeld en krijgt het een plek achter jachthaven De Schelde, naast de lasloods.

1 dag geleden
Dode man gevonden in Vlissingen

VLISSINGEN - In een woning aan de Adriaen van de Vennestraat in Vlissingen is vrijdagmorgen een dode man gevonden. ‘Hij is vermoedelijk door een misdrijf overleden’, laat de politie weten. Het politieonderzoek is in volle gang en de omgeving is afgezet.

1 dag geleden
Acteurs en ooggetuigen Slag om de Schelde vereeuwigen voetafdruk in Vlissingen

VLISSINGEN - Acteurs Susan Radder, Marthe Schneider, Gijs Blom, Coen Bril en Mark van Eeuwen lieten vandaag hun voetafdrukken samen met die van vijf ooggetuigen van de veldslag in 1944 vereeuwigen. De acteurs uit de film De Slag om de Schelde krijgen een plekje op de boulevard voor bioscoop CineCity XL in Vlissingen, het strijdtoneel van de veldslag tijdens de Tweede Wereldoorlog. De ceremonie vond plaats tijdens het Film by the Sea Festival.

2 dagen geleden
De Sierspeld in Oost-Souburg bestaat tien jaar

OOST-SOUBURG - Op Walcheren en in Zuid-Beveland heeft Anneke Bal-de Quelery (63) een flinke klantenkring, maar ze maakt ook regelmatig tijd vrij voor klanten die speciaal ‘van de overkant’ komen voor haar naai- en lockmachines. “Dozen schuiven kan iedereen, maar persoonlijke service en eerlijk ondernemerschap, daar rijden mensen graag voor om”.

2 dagen geleden
Film by the Sea in in volle gang

VLISSINGEN - Het jaarlijkse filmfestival Film by the Sea is in volle gang. Deze week staan er nog een aantal bijzondere gebeurtenissen op het programma van het festival.

3 dagen geleden
Eigen plek voor veteranen nu echt geopend

VLISSINGEN – Een eigen veteranencentrum in Zeeland. Na zeven jaar keihard werken ging de droom van John Kouters, voorzitter van Stichting Meijaard-Rijsdijk en Kees Jansen van het Veteranen Ontmoeting Centrum Zeeland afgelopen vrijdag dan echt in vervulling. Onder leiding van Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht luitenant-generaal Frank van Sprang werd het centrum aan de Faradayweg in Vlissingen onder grote belangstelling officieel geopend.

3 dagen geleden