Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel staat te koop

Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel staat te koop

VLISSINGEN - De Rooms-Katholieke kerk aan de Singel en de naastgelegen pastorie staan te koop. Zowel de kerk als de pastorie hebben te kampen met flink wat achterstallig onderhoud. De Heilige Maria Parochie Walcheren is nog op zoek naar de passende ruimte om met ingang van volgend jaar kerkdiensten in Vlissingen te blijven houden.

De kerk aan de Singel is gebouwd in 1911 en uitgebreid in 1938. Een aantal jaren geleden maakte het kerkbestuur al plannen om appartementen te realiseren in de kerk waarbij de kerkzaal in verkleinde vorm behouden zou blijven. Die plannen bleken niet haalbaar, vandaar dat het parochiebestuur en het Bisdom Breda nu hebben besloten om de kerk en pastorie in de verkoop te zetten. Kerk (1.070 vierkante meter) en pastorie (490 vierkante meter) zijn zowel los als samen te koop. Met de gemeente Vlissingen heeft het bisdom de afgelopen jaren overleg gevoerd over welke bestemmingen de panden in de toekomst mogen krijgen.

Bed & breakfast
De gemeente Vlissingen heeft aan het parochiebestuur laten weten mee te willen werken aan een functieverandering van een ‘maatschappelijke bestemming’ naar de bestemming ‘wonen’. Daarbij kan gedacht worden aan twintig appartementen in het kerkgebouw, drie appartementen in de pastorie, zorgwoningen, bewoning met bed & breakfast en een hoogwaardige hotelfunctie. Verder is besloten dat na herontwikkeling in de kerk een devotiekapel gerealiseerd moet zijn. De panden worden verkocht door makelaar Miel Nobelen van MVGM uit Breda en geschiedt door middel van verkoop bij onderhandse inschrijving. Aspirant kopers kunnen tot 17 september een bod indienen middels een inschrijvingsformulier van de makelaar. Op 18 september worden de enveloppen geopend door het parochiebestuur. Bij het gunnen wordt niet alleen gekeken wie het hoogste bod heeft, maar ook welke bestemming er aan de panden gegeven gaat worden.

Parochie
De Heilige Maria Parochie laat weten dat er eind dit jaar afscheid wordt genomen van het kerkgebouw. Het is de bedoeling dat vieringen en andere bijeenkomsten vanaf 2022 op een andere locatie in Vlissingen worden gehouden. Hoewel er nog geen vervangende locatie is gevonden blijft de Mariaparochie in ieder geval in Vlissingen aanwezig.

Meer uit Vlissingen

Extra geld voor woningen Scheldekwartier

VLISSINGEN - De Provincie verleent ruim 1,5 miljoen euro subsidie voor vijf gebiedsgerichte projecten voor verbetering van de woningvoorraad. Het gaat om vervangende nieuwbouw of het veranderen van gebouwen in woningen. Deze subsidie draagt bij aan de realisatie van in totaal 215 nieuwe woningen in de gemeenten Goes, Middelburg, Terneuzen, Sluis en Vlissingen. 

15 uur geleden
Burgemeester en kinderen ontbijten samen in stadhuis

VLISSINGEN – Het belang van een goed en gezond ontbijt staat meer dan ooit op de agenda. Er wordt zelfs door het kabinet overwogen om deze startmaaltijd op school aan te bieden. Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken ontbeten burgemeester Van den Tillaar en Wethouder Portier vanochtend samen met 18 kinderen van Archipelschool de Branding.

1 dag geleden
Onderzoek naar hergebruik gezuiverd afvalwater bij RZWI in Ritthem

RITTHEM - Wat is er nodig als je gezuiverd afvalwater, effluent, uit een rioolwaterzuiveringsinstallatie (RZWI) zoals in Ritthem wil hergebruiken in de land- en tuinbouw? Dat onderzoekt een consortium onder leiding van Wageningen University & Research met onder meer waterschap Scheldestromen, HZ University of Applied Sciences en PureBlue. Voor de nazuivering van het water is dinsdag 4 oktober een speciale container met meet- en zuiveringsapparatuur van PureBlue uit Kapellebrug op het terrein van de RZWI geplaatst.  

1 dag geleden
‘Na 34 jaar vind ik Vlissingen nog steeds mooi’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

2 dagen geleden
Nieuwe rotonde bij Oost-Souburg officieel geopend

OOST-SOUBURG - Gedeputeerde Harry van der Maas van de provincie Zeeland en wethouder Coen Bertijn van de gemeente Vlissingen hebben donderdag de nieuwe rotonde bij de N662 en A58 tussen Oost-Souburg en Ritthem geopend. 

6 dagen geleden
‘Je hoeft maar ergens te lopen of je ziet een bekende’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

1 week geleden
Opbrengst Outrun CF 2022

VLISSINGEN - De 8e editie van Outrun CF te Vlissingen is ondanks de regenbuien weer uitgepakt in een groot succes. Er was een opkomst van ongeveer 50 mensen die de regen trotseerde en meeliepen over de boulevard. Door div acties en verkoop van apen/shirts/boeken is de opbrengst voor dit jaar uitgekomen op 900, - De gehele opbrengst komt ten goede aan het onderzoek naar taaislijmziekte.

1 week geleden