Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Onze gasten zijn eigenlijk altijd positief over Vlissingen’

‘Onze gasten zijn eigenlijk altijd positief over Vlissingen’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

DOOR HELGE PRINSEN

Lianka Schepman (65). Getrouwd. Opgegroeid in Vlissingen. Woonde 27 jaar buiten Zeeland. Rolde na haar studie Duits in de horeca. Had ‘n restaurant in Giethoorn. Kwam in 2004 terug.

“We hadden geen werk meer en zijn auto’s gaan rijden in de haven. Heerlijk. Geen stress meer. Daarna begonnen met een opleiding voor glazenier. Ik maak en restaureer glas-en-lood.”

“Mijn vader was bibliothecaris van de Technische Bibliotheek Zeeland. Mijn moeder schooltandarts. We woonden in de Willem Klooslaan. Nieuwbouw. De uiterste rand van de stad toen.” 

“Paauwenburg was er nog niet. Daar begonnen ze net met bouwen. Je zag daar de bouwkranen staan. Mijn lagere school was de VSV. Dat was een houten gebouw aan de Rembrandtlaan”. 

“Toen ik in 1977 ging studeren heb ik bezworen nooit meer terug te komen naar Vlissingen. Vond de stad niet aantrekkelijk. Veel afbraak. Er was naar mijn idee ook weinig te beleven.”

“Maar 18 jaar geleden kochten we dit huis in het Groenewoud. Beneden is nu mijn atelier en een B&B. We verhuren één kamer. Onze gasten zijn eigenlijk altijd positief over Vlissingen.”

“Je hebt alles in Vlissingen en als het Scheldekwartier klaar is komen er ook meer voorzieningen en winkels lijkt me. Hier wil ik oud worden. Dat had ik in 1977 nooit kunnen bedenken.”

Meer uit Vlissingen

Speelstad Vlissingen maakt zich op voor vijftigste editie: 'Ideale locatie!'

VLISSINGEN - Speelstad Vlissingen maakt zich op voor de vijftigste editie op een nieuwe locatie. Omdat op de vertrouwde locatie op voormalig sportpark Baskensburg huisvesting voor arbeidsmigranten wordt gebouwd, moest de organisatie van Speelstad in allerijl op zoek naar een nieuwe locatie waar naar hartenlust kan worden gespeeld en hutten kunnen worden gebouwd. "We kunnen terecht op het veld bij CSW Bestevaêr," vertelt penningmeester Alex van den Elshout. "Voor ons eigenlijk een ideale locatie, het ligt mooi centraal. Maar we hebben al van de gemeente begrepen dat we hier niet kunnen blijven omdat er binnen een jaar of twee, drie een nieuwe sporthal gebouwd gaat worden."

14 uur geleden
Fietstunnel onder Nieuwe Vlissingseweg (N661) wordt gerenoveerd

MIDDELBURG - Van maandag 19 augustus tot en met vrijdag 6 september 2024 wordt de fietstunnel onder de Nieuwe Vlissingseweg (N661), ter hoogte van de draaibrug Souburg, gerenoveerd. 

18 uur geleden
Reddingsevenement LEF in Vlissingen dit weekeinde extra groot feest door jubileum

VLISSINGEN - Het reddingsevenement Lifesaving Event Flushing (LEF) vindt zaterdag en zondag plaats vanaf het Badstrand in Vlissingen. Het wordt in samenwerking met de Dr. A. Stavermanbrigade door vier enthousiaste instructeurs georganiseerd. 'Dit jaar is een feestelijke editie, omdat de brigade honderd jaar bestaat', laat de organisatie weten.

1 dag geleden
Provincie waarschuwt strandgangers: 'Let op voor zeeschuim'

VLISSINGEN - Naar aanleiding van berichtgeving van de NOS waarschuwt de provincie Zeeland woensdag voor zeeschuim op het strand vanwege de giftige PFAS-stoffen.

2 dagen geleden
Lezersfoto van de week toont strakblauwe hemel

VLISSINGEN - Een heerlijk zomerse foto heeft Anne-Marie van Iersel uit Vlissingen ingestuurd naar de Vlissingse Bode. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden.

3 dagen geleden
Vlissinger (18) onwel; politie treft drugs aan

VLISSINGEN - Een man (18) uit Vlissingen is maandagmorgen rond 00.30 uur vermoedelijk door drugs onwel geworden in Westerzicht.

4 dagen geleden
Bellamypark is vrijdag en zaterdag weer domein ringrijders

VLISSINGEN - De Zeeuwse Ringrijders Vereniging houdt vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli wedstrijden ringrijden op het Bellamypark in Vlissingen.

4 dagen geleden