Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Onze gasten zijn eigenlijk altijd positief over Vlissingen’

‘Onze gasten zijn eigenlijk altijd positief over Vlissingen’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

DOOR HELGE PRINSEN

Lianka Schepman (65). Getrouwd. Opgegroeid in Vlissingen. Woonde 27 jaar buiten Zeeland. Rolde na haar studie Duits in de horeca. Had ‘n restaurant in Giethoorn. Kwam in 2004 terug.

“We hadden geen werk meer en zijn auto’s gaan rijden in de haven. Heerlijk. Geen stress meer. Daarna begonnen met een opleiding voor glazenier. Ik maak en restaureer glas-en-lood.”

“Mijn vader was bibliothecaris van de Technische Bibliotheek Zeeland. Mijn moeder schooltandarts. We woonden in de Willem Klooslaan. Nieuwbouw. De uiterste rand van de stad toen.” 

“Paauwenburg was er nog niet. Daar begonnen ze net met bouwen. Je zag daar de bouwkranen staan. Mijn lagere school was de VSV. Dat was een houten gebouw aan de Rembrandtlaan”. 

“Toen ik in 1977 ging studeren heb ik bezworen nooit meer terug te komen naar Vlissingen. Vond de stad niet aantrekkelijk. Veel afbraak. Er was naar mijn idee ook weinig te beleven.”

“Maar 18 jaar geleden kochten we dit huis in het Groenewoud. Beneden is nu mijn atelier en een B&B. We verhuren één kamer. Onze gasten zijn eigenlijk altijd positief over Vlissingen.”

“Je hebt alles in Vlissingen en als het Scheldekwartier klaar is komen er ook meer voorzieningen en winkels lijkt me. Hier wil ik oud worden. Dat had ik in 1977 nooit kunnen bedenken.”

Meer uit Vlissingen

Forse schade bij ongeval kruising Oost-Souburg

VLISSINGEN - Bij een botsing op de kruising van de A58 en de Sloeweg in Vlissingen zijn twee auto's beschadigd geraakt. Er raakte niemand gewond.

14 uur geleden
Kunstwerk Kees Keizer is nog net niet verloren

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen is voornemens om de voormalige Markusschool aan de Falckstraat af te breken. Kunstenaar Ko de Jonge maakt zich zorgen over de toekomst van de 'Gevleugelde Leeuw' die aan de gevel van het schoolgebouw uit 1969 hangt. Het kunstwerk is gemaakt door de West-Brabantse beeldhouwer Kees Keizer.

23 uur geleden
De Vissershaven is eindelijk uit de steigers

VLISSINGEN - Het was voor veel Vlissingers al lange tijd een doorn in het oog: de steigers bij voormalig restaurant De Vissershaven. Maar de schilderwerkzaamheden zijn nagenoeg afgerond en gisteren en vandaag zijn dan toch eindelijk de steigers verwijderd en tonen de panden zich weer in volle glorie.

1 dag geleden
Vlissingse wethouder Sal Cracau legt functie neer

VLISSINGEN - De Vlissingse wethouder Sal Cracau (VVD) heeft dinsdag zijn ontslag ingediend.

2 dagen geleden
Auto uitgebrand in Willem van de Veldelaan in Vlissingen

VLISSINGEN - Een personenauto is maandagavond in vlammen opgegaan in de Willem van de Veldelaan in Vlissingen. Ook een tweede voertuig liep schade op. Er raakte niemand gewond. De politie onderzoekt de zaak.

2 dagen geleden
Positie wethouder Cracau wankel na debat over Vlissingen Maritiem

VLISSINGEN - Wethouder Sal Cracau (VVD) had maandagavond het een en ander uit te leggen aan de gemeenteraad. De aanwezige raadsleden waren vrijwel unaniem slecht te spreken over de gang van zaken rondom Vlissingen Maritiem en de houding die de gemeente tegenover de organisatie van het evenement heeft aangenomen. Pim Kraan, fractievoorzitter van de POV, was dermate ontevreden met de uitleg die Cracau gaf over de ontstane problematiek, dat hij een motie van wantrouwen tegen de wethouder indiende. De motie is met een nipte meerderheid van 11 stemmen tegen en 10 stemmen voor verworpen.

3 dagen geleden
Schrijfster Lisa Weeda te gast bij 't Spui

VLISSINGEN - Schrijfster Lisa Weeda is zaterdag 24 februari te gast in boekhandel 't Spui. Ze wordt er geïnterviewd over haar nieuwe boek 'Dans dans revolutie!'. De boekpresentatie begint om 14 uur.

3 dagen geleden