Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ontwikkeling OPEN straatatelier in Middelburg bevordert cultuurdeelname onder jongeren

Ontwikkeling OPEN straatatelier in Middelburg bevordert cultuurdeelname onder jongeren

MIDDELBURG - Het OPEN straatatelier in Middelburg is een project met als doel de cultuurdeelname onder jongeren te bevorderen. Een initiatief van KEW met een samenwerking tussen de organisaties Welzijn Middelburg, Zeeland Graffiti & Street Art, Urban Umbrella en gemeente Middelburg heeft geleid tot de oprichting van dit project. Het OPEN straatatelier biedt jongeren de kans om hun creatieve talenten te ontwikkelen en zelf de regie te nemen over culturele activiteiten. De focus ligt op de jongeren tussen 14 en 27 jaar oud.

 Het OPEN straatatelier is een fysieke plek die voor en door jongeren wordt gecreëerd. Hier krijgen zij de ruimte om hun talenten te ontwikkelen en zichzelf te ontplooien. Het projectteam werkt met elkaar samen om welzijn, cultuur en sociale aspecten nauw met elkaar te verweven.In het digitale tijdperk bevinden jongeren zich voornamelijk online. Met het OPEN straatatelier krijgen ze de mogelijkheid om offline een plek te hebben om aan de slag te gaan met cultuur en creativiteit. Door middel van bijvoorbeeld dans, beats, foto’s, film en Street Art kunnen jongeren zichzelf uiten en hun werk vervolgens weer online met elkaar delen. Tessa Sonnemans, programmamanager KEW: “het OPEN Straatatelier is een fysieke multifunctionele en multidisciplinaire plek waarmee voor en met jongeren een creatieve omgeving wordt gecreëerd. In het OPEN Straatatelier kunnen jongeren zelf actief aan de slag met dans, foto, film, street art en muziek. Door deze vijf culturele disciplines te verbinden wordt een multidisciplinaire, laagdrempelige en duurzame plek in de openbare ruimte voor en door de jongeren gecreëerd. Daarnaast past de ontwikkeling bij de visie van gemeente Middelburg op ontmoetingsplekken in de stad”

Ontwikkeling in co-creatie met jongeren
Een opvallend kenmerk van het OPEN straatatelier is de actieve betrokkenheid van jongeren bij het gehele proces. Vanaf de eerste brainstormsessie worden ze actief betrokken bij de ontwikkeling van het straatatelier en hebben ze zelf de verantwoordelijkheid voor het organiseren van activiteiten en het onderhoud van het straatatelier. Een aantal Middelburgse tunnels zal eveneens in samenwerking met de jongeren worden verfraaid. Uiteindelijk kan het OPEN straatatelier duurzaam ingezet worden, zodat jongeren zelfstandig en in hun vrije tijd aan de slag kunnen en ook zelf activiteiten en evenementen kunnen organiseren. Ook kan het atelier als buiten leslokaal voor cultuureducatie in het onderwijs worden ingezet. Potentiële locaties zijn al op het oog, waarbij rekening wordt gehouden met toegankelijkheid voor de jongeren en de wijk. Gemeente Middelburg is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het OPEN straatatelier.

Grotere cultuurdeelname
Dit initiatief heeft als doel om een grotere cultuurdeelname onder jongeren te stimuleren. Zo krijgen zij de kans om hun passies te ontdekken, maar het bevordert ook het welzijn van de jongeren. De betrokken organisaties kijken er naar uit om samen met jongeren deze creatieve en uitdagende omgeving te ontwikkelen. Het project wordt mogelijk gemaakt door de subsidieregeling Impuls Jongerencultuur door Provincie Zeeland en gemeente Middelburg.

Meer uit Middelburg

Update: Dode en twee gewonden bij ongeluk N57 Serooskerke

SEROOSKERKE - Het ernstige ongeluk op de N57 bij Serooskerke vanmiddag heeft één leven geëist. Het gaat om een 57-jarige vrouw uit Serooskerke Veere. Twee personen zijn gewond geraakt. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt.

11 uur geleden
Ernstig ongeluk met bus N57 Serooskerke

SEROOSKERKE  - Op de N57 bij Serooskerke  is maandag aan het begin van de middag een ernstig verkeersongeval gebeurd. De hulpdiensten zijn ter plaatse.

12 uur geleden
Honderdduizend bomen en een bos van draad in Veere

VEERE - De Grote Kerk Veere toont van 23 juni t/m 15 september een bijzonder kunstwerk: Honderdduizend bomen en een bos van draad, een geborduurd bos gemaakt door kunstenaar Sara Vrugt en meer dan duizend vrijwilligers. Rondom het kunstwerk plaatsen we op zaterdagmiddag 22 juni om 16.00 uur samen met bewoners en bezoekers een heleboel levende planten, midden in de kerk. Na afloop van de tentoonstelling worden deze wilde bloemen en planten in september in de Stadstuin van de Grote Kerk Veere geplaatst en kunnen zowel mensen als insecten er nog vele jaren van genieten.

13 uur geleden
Zorg om grensoverschrijdend gedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag jonge kinderen Vrouwenpolder

DOMBURG - Afgelopen week is aan het licht gekomen dat er verschillende vormen van grensoverschrijdend gedrag door en bij jonge kinderen heeft plaats gevonden. Het gedrag heeft onder meer plaats gevonden rondom de buitenschoolse opvang in Vrouwenpolder. Momenteel wordt alles in werking gezet om aan de betrokken kinderen en ouders, de zorg en hulpverlening te bieden waar behoefte aan is. Ook wordt er gekeken naar helderheid in wat de exacte toedracht is geweest.

16 uur geleden
Er moet meer te kiezen zijn dan een zakje chips of roze koek

MIDDELBURG - Het is moeilijk nee zeggen tegen een zakje chips na het sporten. En als de vitrines van de schoolkantine vol liggen met saucijzenbroodjes en frikandellen, waarom zou je dan je broodtrommel of appel uit je tas halen? Onze omgeving heeft ontzettend veel invloed op de keuzes die we maken. Ruud Mesu, Coördinator Gezondheid & Preventie bij de gemeente Middelburg, gaat in gesprek met scholen, sportclubs, jongerencentra en speeltuinen om samen een gezondere omgeving te creëren.  

1 dag geleden
Groot sportevenement voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een beperking in Middelburg

MIDDELBURG - Zaterdag 22 juni wordt bij Zeelandia Middelburg een groot evenement georganiseerd voor zo'n 80 kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een beperking. Niels Luteijn, trainer van het Zeelandia Middelburg G-team en speler van het eerste elftal, vertelt waarom dit evenement wordt georganiseerd. 'We willen dat al die 80 kinderen en jongeren een onbezorgde en hele leuke dag hebben.' 

1 dag geleden
Vierde editie Nationale DorpenTop 20 juni in Grote Kerk Veere

VEERE - Op 20 juni organiseert RegioBank de vierde editie van de jaarlijkse Nationale DorpenTop. Deze keer vindt de top plaats in de Grote Kerk in Veere. Lokale ondernemers, landelijke en regionale politici, bestuurders en academici gaan met elkaar in gesprek over de leefbaarheid in de regio. De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor iedereen die zich bij het onderwerp betrokken voelt.

2 dagen geleden