Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ontwerper Maaike Roozenburg verbindt zich aan Zeeuws Genootschap

Ontwerper Maaike Roozenburg verbindt zich aan Zeeuws Genootschap

MIDDELBURG - Ontwerper Maaike Roozenburg is dit jaar fellow bij het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen (KZGW). Tot de zomer verdiept zij zich in kansrijke studieobjecten voor het genootschap.

In het kader van het 250-jarig jubileum van het KZGW is ontwerper en onderzoeker Maaike Roozenburg voor het komend academisch jaar aangesteld als Zeeuws Genootschap Fellow. Haar werk heeft raakvlakken met onder meer erfgoed en technologie en haar werkwijze sluit aan bij ontwikkelingen binnen de UCR (University College Roosevelt) en KZGW. Zo biedt de digitalisering van de KZGW-collectie volgens het genootschap de kans om nieuwe verbanden tussen fysiek verspreide collectiestukken te maken.

Cursus

Tot de zomer verdiept Roozenburg zich in de collectie van het Zeeuws Genootschap en maakt een voorselectie van kansrijke studieobjecten. 'In het najaar geeft ze samen met kunstenaar en UCR-docente Sophie Krier de cursus 'True Replicas'.' Hierbij brengen studenten objecten in kaart vanuit verschillende disciplines. Ze repliceren die met behulp van digitale technieken, zoals 3D-scannen en -printen. Hiermee onderzoeken ze onder meer wat er te leren is van oude objecten en of het mogelijk is om intuïtieve, zintuiglijke interacties te ontwerpen. 

Eerder waren wetenschapshistoricus Huib Zuidervaart (2017-2018) en conservator Ad Maas van Museum Boerhaave in Leiden (2015-2016) fellow bij het KZGW. 

Meer uit Middelburg

Oplichter doet zich voor als politieagent: Vraagt om bankgegevens 'slachtoffers'

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor een persoon die zich voordoet als een politieagent en vervolgens probeert op te lichten, laat HVZeeland weten.

1 dag geleden
Gemeente Veere stelt nieuwe verordening voor om leegstand woningen aan te pakken

DOMBURG - Gemeente Veere staat voor een groeiende vraag naar woningen en vindt het onwenselijk dat panden zonder geldige reden langdurig leegstaan. Om dit aan te pakken en effectieve maatregelen te kunnen nemen, wordt de invoering van een leegstandsverordening voorgesteld.

1 dag geleden
1000ste inschrijving Middelburg Ontmoet

MIDDELBURG De 1000ste inschrijving op het online community platform Middelburg Ontmoet is een feit. Om dit te vieren kreeg de 1000ste inwoner gistermiddag een taart van wethouder Willemien Treurniet.

1 dag geleden
Gemeente Middelburg stelt grafrechten voor KNIL-militairen vrij tot en met 2050

MIDDELBURG - Het college van gemeente Middelburg heeft besloten de grafrechten voor KNIL-militairen vrij te stellen tot en met 2050. In 2021 was het 70 jaar geleden dat de eerste KNIL-militairen en hun gezinnen aankwamen in Nederland. In het kader hiervan zijn destijds aan de gemeente Middelburg de eerste vragen gesteld vanuit de Molukse wijkraad over hoe de gemeente omgaat met de graven van KNIL-militairen. Er zijn in 2023 en 2024 ambtelijk en bestuurlijk meerdere gesprekken geweest met de Molukse wijkraad over de invulling van een regeling om de grafrechten vrij te stellen. 

1 dag geleden
Westkapelle 800 jaar presenteert een uniek fotoboek van de optocht in 2023

WESTKAPELLE - Op 13 mei 2023 was heel Westkapelle op de been voor de optocht van 800 jaar stadsrechten Westkapelle. Een prachtige dag, waarop het feestjaar op mooie wijze werd geopend. 

2 dagen geleden
Wethouder Tuk wordt kernwethouder Meliskerke

DOMBURG - Wethouder Tuk gaat kernwethouder worden van Meliskerke. Hiermee neemt wethouder Tuk het kernwethouderschap voor Meliskerke over van wethouder De Jonge.

3 dagen geleden
40 Jaar Scouting Blauwe Jungle: een feest voor scouts met een beperking in Middelburg

MIDDELBURG - Op 20 april zal er een groot feest plaatsvinden in verband met het 40-jarig bestaan van Scoutinggroep Blauwe Jungle in Middelburg. Van 13:30 tot 16:30 verzamelen alle Zeeuwse scoutinggroepen met een beperking;  de Blauwe Vogels van de Deltagroep uit Goes en de Jitsers van scouting 't Jagertje uit Hulst, in clubhuis aan de Geerseweg 8.

4 dagen geleden