Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ontmoetingsbus gaat rijden door Reimerswaal

Ontmoetingsbus gaat rijden door Reimerswaal

KRUININGEN - Op donderdag 26 augustus rijdt voor het eerst de Ontmoetingsbus door de gemeente Reimerswaal. Iedereen kan zich aanmelden voor een dagjes weg in Zeeland met deze bus, die twee keer per maand rijdt.

De Ontmoetingsbus is een initiatief van Zorggroep Ter Weel, gemeente Reimerswaal, Buurtbusvereniging Reimerswaal, Connexxion en de provincie Zeeland. Deze partijen werken onder de noemer van de Ontmoetingsbus aan toekomstbestendig vervoer. ‘Het is een aanvullende voorziening die specifieke vervoersvragen inventariseert en probeert in te vullen’, laten de partijen weten. ‘Om de behoefte te inventariseren is in 2020 een enquête uitgezet en die is ingevuld door 160 inwoners van Reimerswaal. Inwoners die hun telefoonnummer hebben achtergelaten zijn gebeld om te onderzoeken welke specifieke vervoersbehoeften er zijn en op welke manier de Ontmoetingsbus hier een oplossing voor kan zijn.’

Suzanne Bassie van Zorggroep Ter Weel en Ingrid Brilleman van de gemeente Reimerswaal belden met inwoners en hoorden zo het ontroerende verhaal van een mevrouw uit Rilland die door corona en het niet beschikken over geschikte vervoersmogelijkheden al een jaar niet bij haar zussen op bezoek kon gaan. ‘Hoewel de Ontmoetingsbus nog niet was gestart, kon deze vraag niet blijven liggen. Er is daarom contact opgenomen met de Nederlandse Patiëntenvereniging en na één telefoontje was het vervoer naar haar zussen geregeld. Juist voor zulke vervoersvragen is het concept van de Ontmoetingsbus in het leven geroepen.’

Ritten

Vanwege corona liet de echte start van de Ontmoetingsbus op zich wachten. De eerste rit is op 26 augustus vanaf 13.00 uur. De Ontmoetingsbus biedt vanaf september twee keer per maand welzijnsritten aan, steeds vanaf 13.00 uur. Iedereen mag mee voor verschillende dagjes weg in Zeeland. Aanmelden kan door te mailen naar [email protected]. De datums zijn donderdag 2 september, maandag 6 september, vrijdag 15 oktober, donderdag 28 oktober, vrijdag 19 november, donderdag 25 november, vrijdag 17 december en donderdag 23 december.

De opstapplaatsen zijn bij het Dorpshuis Kruiningen en zorgcentrum Hof Cruninghe. ‘Is iemand slecht ter been of woonachtig in een ander dorp? Geen probleem! Als dit bij de aanmelding vermeld wordt, dan haalt de Ontmoetingsbus deze personen thuis op.’ Naast het aanbieden van welzijnsritten wordt verder onderzocht hoe de Ontmoetingsbus kan bijdragen aan toekomstbestendig vervoer. Bijvoorbeeld door ritten aan te bieden van deur tot deur naar bijvoorbeeld de huisarts, bij familie op bezoek, de supermarkt of indicatieloze dagbesteding. De Ontmoetingsbus wil daarom nog beter inzicht krijgen in de specifieke vervoersvragen van inwoners.
‘Bent of kent u iemand met een specifieke vervoersvraag? Neem dan vooral contact op via [email protected].’

Meer uit Reimerswaal

Groot herbestratingsproject in Wemeldinge Noord

WEMELDINGE - Dinsdag begint de herbestrating in het noordelijk deel van Wemeldinge. De komende maanden gaan in fases verschillende straten op de schop.

8 uur geleden
Molentocht op Eerste Pinksterdag: 'Passie voor rijdend erfgoed leeft in Zeeland'

GOES - Al meer dan 34 jaar wordt op de derde zondag van mei de Molentocht gereden waarbij 300 oldtimers de mooiste routes van Zeeland verkennen. Dit jaar vindt het evenement plaats op eerste Pinksterdag. Gestart wordt vanaf Vliegveld Midden Zeeland en de finish is op de Grote Markt in Goes. Onderweg is er altijd een aantal tussenstops, dit jaar bij Rijtuig- en Meubelstoffeerderij C.J. Brouwer in 's-Heer Hendrikskinderen.

1 dag geleden
Kunstmarkt en Schildersdag in kerktuin Kapelle

KAPELLE - Kapelle Cultureel sluit vandaag traditiegetrouw het evenementenseizoen af met de jaarlijkse Kunstmarkt & Schildersdag.

1 dag geleden
Toujours Kapelle: Drukke en gezellige zaterdag voor de boeg

KAPELLE - Deze week is het Toujours Kapelle, met herdenkingen, maar ook feestelijke activiteiten. Deze meeste activiteiten vinden deze zaterdag plaats. 

2 dagen geleden
Waterschap begint met jaarlijks onderhoud aan wegen door heel Zeeland

KRUININGEN/KAPELLE - Waterschap Scheldestromen is begonnen met het jaarlijkse groot onderhoud aan waterschapswegen op diverse locaties in Zeeland. 'Sommige wegen worden slechts enkele uren afgesloten, bij andere wegen kan de afsluiting oplopen tot enkele dagen of weken', laat het waterschap weten. 

2 dagen geleden
Drie dagen Kunst- en Natuurroute door Wemeldinge

WEMELDINGE - Kunst- en Natuurroute Wemeldinge viert het 25-jarig jubileum dit pinksterweekeinde. 

2 dagen geleden
Waterschap: 'Dijkversterking komt op stoom'

KRUININGEN/KAPELLE - De jaarrekening over 2023 van waterschap Scheldestromen laat een positief slotsaldo zien van 1,78 miljoen euro. 

2 dagen geleden