Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ontdek zaterdag Cultuur uit de Zak: ‘Eindelijk is er weer ontmoeting mogelijk!’

Ontdek zaterdag Cultuur uit de Zak: ‘Eindelijk is er weer ontmoeting mogelijk!’

LEWEDORP - Baarland, Ovezande, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Kwadendamme, Nisse, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek en Lewedorp laten zich zaterdag van hun creatieve kant zien tijdens Cultuur uit de Zak. ‘Eindelijk is ontmoeting weer mogelijk’, zeggen de plaatselijke organisatoren. Zo zijn op basisschool De Leeuwerik in Lewedorp de voorbereidingen voor Cultuur uit de Zak al in volle gang.De leerlingen exposeren zaterdag in dorpshuis de Zandlôôper werken als bloemen van plastic, kunst van anderhalve meter en maskers geïnspireerd op carnaval. Ook oudere inwoners van Lewedorp hebben, naar aanleiding van het coronavirus, anderhalvemeterkunst gemaakt. Dat wordt tentoongesteld bij zorgcentrum de Kraaijert.

Van 10.00 tot 17.00 uur is ook werk van lokale kunstenaars te zien, zoals keramiek van Truus Louise, beelden en tekeningen van Claudette de Wit en Olga Joosse, textiel en kledingontwerp van Tannie Louwerse en Sterre Raas, houtsnijwerk en houtbewerking van Hans Louwerse en Marlies van Geenen, quiltkunst van Juul Hoebeke en glaskunst van Cor Hemmes. De kunstmarkt is ook zondag nog te zien. 

Muziek is er de hele dag in de vorm van korte optredens van Olga Joosse en Tannie Louwerse (accordeon), Jeannette en Erik Koudenburg (piano) en Max Joosse (gitaar). Bezoekers kunnen met watervaste stift wensen achterlaten op plaquettes. “Kunstenaars hebben deze plaatjes gemaakt van keramiek”, vertelt Max Joosse, betrokken bij de organisatie in Lewedorp. “De plaquettes hangen we in drie wensbomen die via touw aan elkaar verbonden zijn en de wensen blijven een poosje te zien.” Lantaarnpalen bij de dorpsentree worden tot eind januari versierd met graffiti die bezoekers zaterdag kunnen maken bij de workshop van Zeeland Graffiti @ Street Art.

Meer uit Beveland

Goese fracties zoeken extern begeleider om tot nieuwe coalitie te komen

GOES - Na het vertrek van Nieuw Goes uit de coalitie vorige week nemen de fracties van de Goese gemeenteraad een extern voorzitter in de arm om een nieuwe coalitie te vormen. Dit proces zou weken kunnen duren, brengen de partijen dinsdag naar buiten.

17 uur geleden
Zeker Zeeuws streekproducenten in de spotlights

GOES - Op de leukste, meest duurzame, vriendelijkste of gewoonweg je favoriete Zeeuwse streekproducent kan 27 september tot 10 oktober 2023 een online stem worden uitgebracht. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct organiseert voor het 4e jaar op rij de onlinepublieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’.

20 uur geleden
Bouwbedrijf Schrijver krijgt subsidie voor vergroening

‘s-GRAVENPOLDER - De provincie Zeeland kent Bouwbedrijf Schrijver in ‘s-Gravenpolder en Nemag Vastgoed in Zierikzee subsidie toe voor het vergroenen en verduurzamen van hun bedrijfsterrein.

20 uur geleden
'Herfstfestival is voor veel kinderen eerste kennismaking met cultuur'

GOES – Het kindercollege van Goes heeft vorige week, samen met bijna honderdzestig kleuters, in theater De Mythe het Herfstfestival feestelijk geopend. 

21 uur geleden
Truck vol suikerbieten kantelt bij Sinoutskerke

SINOUTSKERKE - Een vrachtwagen met suikerbieten is dinsdagmorgen gekanteld op de Noordweg bij Sinoutskerke.

22 uur geleden
LHBT Netwerk Zeeland maakt nominaties Zeeuwse Parel bekend

MIDDELBURG - LHBT Netwerk Zeeland reikt ook dit jaar weer de Zeeuwse Parel uit aan een persoon of organisatie die zich het afgelopen jaar op een grensverleggende manier heeft ingezet voor de belangen of bevordering van acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen, intersekse personen en/of transgenders in Zeeland, in welke vorm dan ook. 

22 uur geleden
Duitse vrouw (22) verdacht van veroorzaken zwaar ongeluk en rijden onder invloed

KAMPERLAND - Een 22-jarige Duitse vrouw is aangehouden voor het ernstige verkeersongeval zondag op de Oost-Westweg tussen Vrouwenpolder en Kamperland. 

1 dag geleden