Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ontdek Westkapelle met een speurtocht

Ontdek Westkapelle met een speurtocht

WESTKAPELLE - Op 27 december tussen 11.00 en 16.00 uur kun je bij het Polderhuis 3 verschillende speurtochten kopen waarmee je Westkapelle kunt verkennen.

Een leuke bezigheid voor als de kinderen vrij zijn en zo op ontdekkingstocht te gaan. De speurtochten zijn te koop in de museum winkel voor €2,50 per stuk. ‘Zie Westkapelle op een andere manier’, ‘Ontdek wat er leeft op de grens van land en water’ en ‘De monumenten van Westkapelle’. Na afloop kun je bij het Polderhuis terecht voor een kop snert of een glaasje Glühwein om op te warmen. De speurtochten zijn ook op andere dagen te verkrijgen bij het Polderhuis.

Geocaching
In Westkapelle kun je ook verschillende caches vinden die onderdeel uit maken van het spel Geocaching. Ook via dit spel kom je op plaatsen waar je normaliter niet zou komen.

Zeeuwse speurtochten
Sharon van Zeeuwse speurtochten biedt ook in Westkapelle een speurtocht aan naast vele andere plaatsen. De speurtochten zijn online te koop via haar site: www.zeeuwsespeurtochten.nl

Polderhuis en openingstijden
Het Polderhuis is beperkt geopend nu en in de kerstvakantie. Je kan terecht aan de achterkant bij het Polderhuis tussen 11.00-16.00 uur voor speurtochten, coffee to go, heerlijke taart, bouwplaten en cadeautjes. Vuurtoren ’t Hoge Licht is tot 14 januari gesloten voor publiek.

Meer uit Middelburg

Meerdere personen gewond na valpartij bij kruising Walcherseweg en de Stenen Kruisweg

MIDDELBURG - Bij een valpartij op het fietspad aan de Walcherseweg zijn vanmiddag meerdere personen gewond geraakt. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. 

11 uur geleden
Kwartiermakers organiseren bijeenkomst in Middelburg over toekomstige Nationaal Slavernijmuseum

MIDDELBURG - Kwartiermakers John Leerdam, Peggy Brandon en David Brandwagt nodigen Zeeuwen uit om met hen over het toekomstige Nationaal Slavernijmuseum in gesprek te gaan. Eind dit jaar dienen de kwartiermakers een voorstel in voor het museum. Voor de ontwikkeling van het plan trekken ze daarom het land door om de verwachtingen en ideeën in kaart te brengen. De bijeenkomst is op donderdag 8 juni in de ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg.

11 uur geleden
Wijn ruiken en proeven met Bruno Soeters in Museum Veere

VEERE - Op vrijdagmiddag 16 juni, 16.30 uur is er een Smaek atelier in Museum Veere met Bruno. Hij is enkele jaren geleden een wijngaard begonnen in Koudekerke, achter verpleeghuis der Boede. De wijngaard heet dan ook De Boe. Zijn eerste druiven worden komend najaar geplukt.

12 uur geleden
Minister Bruins Slot neemt Zeeuwse reactie op rapport 'Elke regio telt!' in ontvangst

MIDDELBURG - Op 31 mei werd de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van het Overleg Zeeuwse Overheden (OZO) georganiseerd in het Joint Research Center. Minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) nam daar de Zeeuwse reactie op het rapport ‘Elke regio telt!’ in ontvangst en gaf haar eerste reactie aan Zeeland.

13 uur geleden
Op schattenjacht tijdens de Rommelroute in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Op zoek naar koopjes, voordelig speelgoed of kleding, meubeltjes of een tweedehands fiets? Kom dan naar de Rommelroute in Arnemuiden op zaterdag 17 juni van 09.00 uur tot 14.00 uur. “Het is altijd gezellig”, vertelt medeorganisator Marga van de Ketterij. “Er doen dit jaar ook weer lekker veel bewoners mee, verspreid door het hele dorp. Dus er is voor elk wat wils’”

13 uur geleden
Gemeenteraad Middelburg zoekt inwoners op in Politiek Café

MIDDELBURG - Vorig jaar konden alle Middelburgers naar de stembus voor de gemeenteraad. Iets meer dan de helft van de mensen deed dat. Heel weinig eigenlijk. Dat vindt de gemeenteraad zelf ook. En daarom nodigen ze inwoners uit om naar het politiek café te komen, dat ze organiseren op 15 juni in de Oostkerk.

13 uur geleden
Politie verspreid signalementen in onderzoek naar twee straatrovers in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagmiddag de signalementen van twee mannen gedeeld die er van verdacht worden een straat overval te hebben gepleegd in Middelburg. De mannen zouden op zondag 28 mei een 17-jarige jongen hebben beroofd en mishandeld. De politie doet nu een beroep op getuigen die de twee verdachten kennen of die zondag hebben gezien. 

1 dag geleden