Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onlineverkoop tickets voor musea gaat hard

Onlineverkoop tickets voor musea gaat hard

AMSTERDAM (ANP) - De onlinekaartverkoop voor musea, die volgende week weer de deuren openen, gaat hard. Tickets zijn alleen verkrijgbaar via de websites van de musea, aangezien bezoekers vooraf een bepaalde tijd moeten reserveren. Het Rijksmuseum in Amsterdam is in de eerste week al volgeboekt, laat een woordvoerster weten.

Ook bij het Van Gogh Museum in de hoofdstad, dat maandag met de kaartverkoop begon, gaan de tickets snel. De teller stond aan het begin van de middag op zo'n 1500 verkochte tickets. "Fantastisch om te merken dat zoveel mensen staan te popelen om het Van Gogh Museum weer te bezoeken", constateert een woordvoerder.

Bij het Mauritshuis in Den Haag zijn sinds vrijdag al zo'n 1200 kaartjes gereserveerd. Het Drents Museum in Assen heeft tot nu toe rond de vierhonderd tickets verkocht, waarvan de helft aan bezoekers uit de noordelijke provincies.

Maatregelen

Musea hebben allerlei maatregelen getroffen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Door te werken met onlinekaartverkoop en tijdvensters, willen ze het publiek spreiden. Ook hebben culturele instellingen looproutes gemaakt en zijn er extra hygiƫnemaatregelen.

Alle musea in ons land zijn sinds 12 maart dicht vanwege de uitbraak van het coronavirus.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Beau sluit seizoen af met 637.000 kijkers

AMSTERDAM (ANP) - Op vrijdagavond hebben 637.000 mensen gekeken naar de laatste aflevering van Beau van dit seizoen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De komende tijd zullen de kijkers de late talkshow op RTL4 moeten missen. Collega Eva Jinek keert pas na de zomer weer terug.

20 uur geleden
Royalty-verslaggever Marc van der Linden (RTL) ligt in ziekenhuis

AMSTERDAM (ANP) - Royalty-verslaggever Marc van der Linden, bekend van onder meer RTL Boulevard, is opgenomen in het ziekenhuis. Wat hem mankeert is niet duidelijk. Kijkers van het programma misten Van der Linden al, zijn plaats werd ingenomen door Justine Marcella, hoofdredacteur van het tijdschrift Vorsten.

1 dag geleden
Politie Den Haag tegen relschoppers: Meld je of je komt op tv

DEN HAAG (ANP) - De politie in Den Haag gaat mensen op televisie laten zien die meededen aan de rellen in Den Haag op zondag 21 juni. Als de relschoppers dat willen voorkomen moeten ze zich voor aanstaande dinsdag gemeld hebben op het politiebureau, zo zegt de politie vrijdag.

1 dag geleden
Veel mensen willen zondag meepraten in racismedebat op tv

HILVERSUM (ANP) - Veel mensen willen zondagavond meedoen aan het racismedebat op NPO 1. De aanmeldingen stromen binnen voor het debat, waarbij live op televisie kan worden meegediscussieerd over racisme in de Nederlandse samenleving. Dat gebeurt tijdens een speciale aflevering van De Stelling, die wordt geleid door Jort Kelder. De thema-aflevering wordt zondagavond vanaf 20.25 uur live uitgezonden vanuit Rotterdam.

1 dag geleden
Ziggo Dome en AFAS Live ontslaan derde van personeel

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse concertzalen Ziggo Dome en AFAS Live moeten een derde van hun personeel ontslaan. Directeur Danny Damman heeft vrijdag een bericht daarover van Het Parool bevestigd. De reorganisatie is een direct gevolg van de coronamaatregelen.

1 dag geleden
Roman Bonita Avenue wordt toneelstuk met Willem Voogd

AMSTERDAM (ANP) - De succesroman Bonita Avenue van schrijver Peter Buwalda wordt bewerkt tot toneelstuk. De theaterversie is in 2021 in de Nederlandse theaters te zien. De hoofdrollen worden gespeeld door Willem Voogd en Hajo Bruins, maakte Hummelinck Stuurman Theaterbureau vrijdag bekend.

1 dag geleden
Rutger Bregmans De meeste mensen deugen onverminderd populair

DEN HAAG (ANP) - Het boek De meeste mensen deugen doet het nog altijd goed in de Bestseller 60. Hij staat nu in totaal 44 weken in de boekenlijst, en op drie weken na stond het boek in 2020 in de top 10. Deze week ontving schrijver Rutger Bregman nog het Gouden Boek, omdat het sinds het verschijnen in 2019 meer dan 200.000 keer is verkocht.

3 dagen geleden