Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onlinebank Bunq wil vluchtelingen uit Oekraïne opvangen

Onlinebank Bunq wil vluchtelingen uit Oekraïne opvangen

NEW YORK (ANP) - Onlinebank Bunq wil vluchtelingen uit Oekraïne gaan opvangen in Bulgarije en Georgië. De bank heeft voor een paar honderd mensen onderkomen geregeld in deze landen, zegt Bunq-oprichter en topman Ali Niknam.

Op kosten van de bank kunnen vluchtelingen verblijven in hotels en appartementen. De opvang staat open voor "iedereen die zich niet senang voelt" met de situatie, zegt Niknam. Zowel Oekraïeners als Russen zijn welkom. Ze moeten wel zelf transport naar de opvanglocaties zien te regelen.

Bunq wil de vluchtelingen in dienst nemen, zodat ze met een visum voor kennismigranten naar Nederland kunnen komen. Om hoeveel mensen het dan zou gaan en hoe lang Bunq ze in dienst neemt, kan Niknam nog niet zeggen. "De tent staat in de fik. We moeten nu blussen."

Meer uit Binnenland

Dodenherdenking Waalsdorpervlakte verloopt zonder protest

WASSENAAR (ANP) - De dodenherdenking op de Waalsdorpervlakte in de duinen tussen Den Haag en Wassenaar is zonder incidenten verlopen. De twee minuten stilte vanaf 20.00 uur zijn niet verstoord. In het hele land waren gemeenten extra alert op verstoringen en protestacties in verband met situatie in Gaza en hadden extra maatregelen genomen.

33 minuten geleden
Nederland was twee minuten stil voor oorlogsslachtoffers

AMSTERDAM (ANP) - Op veel plekken in Nederland was het om 20.00 uur twee minuten stil, om mensen te herdenken die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties of bij vredesoperaties. Bij de Nationale Herdenking op de Dam namen ongeveer 4000 mensen die hun plek van tevoren hadden gereserveerd de stilte in acht.

1 uur geleden
Halsema vraagt in toespraak aandacht voor open wonden na oorlog

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft in haar toespraak op de Dam gevraagd om "een zacht gemoed voor al die mensen die de wond van oorlog elke dag voelen". "Wij, hier verzameld, zijn de erfgenamen van een zwaar bevochten vrede", sprak zij na de Nationale Herdenking. "Laten wij die erfenis - onze open samenleving - beschermen."

1 uur geleden
Nationale Herdenking op Dam verloopt rustig

AMSTERDAM (ANP) - De Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam is zonder grote incidenten verlopen. Tijdens de twee minuten stilte om 20.00 uur was het op en rond de Dam ook stil. Er waren bij de herdenking naar schatting van het Comité 4 en 5 mei ongeveer 4000 mensen aanwezig.

1 uur geleden
Maar 4000 mensen op de Dam bij Nationale Herdenking

AMSTERDAM (ANP) - Bij de Nationale Herdenking op de Dam zijn zaterdagavond 4000 mensen aanwezig, meldt het Comité 4 en 5 mei een kwartier voor het begin van de dodenherdenking. Dat is inclusief de genodigden die voorafgaand in de Nieuwe Kerk aanwezig waren.

1 uur geleden
Half uur voor Nationale Herdenking 2000 mensen op de Dam

AMSTERDAM (ANP) - Om 19.30 uur, een half uur voor het begin van de Nationale Herdenking, zijn er zo'n 2000 toeschouwers op De Dam, meldt het Comité 4 en 5 mei. Bezoekers moesten zich vooraf aanmelden en er zijn 10.000 mensen welkom bij de dodenherdenking om 20.00 uur. Eerdere jaren waren er zo'n 20.000 mensen op de Dam.

2 uur geleden
Tientallen mensen bij herdenking bij Joodse begraafplaats Tacozijl

TACOZIJL (ANP) - Naar schatting hebben zo'n 75 mensen bij de Joodse begraafplaats in het Friese buurtschap Tacozijl de jaarlijkse dodenherdenking bijgewoond. Normaal gesproken komen op die herdenking ongeveer vijftien mensen af, maar een oproep van de Friese commissaris van de Koning Arno Brok om de Joodse gemeenschap te steunen leidde tot meer belangstelling. Brok was zelf ook aanwezig bij de herdenking en legde een krans.

5 uur geleden