Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Online oudjaarsfeest voor jongeren

Online oudjaarsfeest voor jongeren

KAPELLE/KRUININGEN - 2020 zullen we altijd bij ons dragen als het jaar waarin corona bepalend was voor ons doen en laten. “Vooral voor wat we niet mochten en daarbij, als bekende klap op de vuurpijl, een vuurwerkverbod”, zeggen jongerenwerkers Jeroen Kempees en Chris Scheermeijer. Zij proberen samen met hun collega’s binnen de coronamaatregelen activiteiten voor de jeugd te organiseren. Zo komt er een digitaal feest op oudjaarsdag.

“Jongeren hebben het zwaar”, weet Jeroen, jongerenwerker in de gemeente Reimerswaal. “Ze hebben een uitlaatklep nodig. Dat kan zijn door samen te sporten, schoollessen fysiek te volgen of te chillen. Belangrijk voor jongeren is het woord samen. Ze ontwikkelen zich tot volwassen mensen en zoeken hun eigen identiteit. Door samen te zijn met leeftijdsgenoten, lukt dat. Maar dit jaar was dat een stuk lastiger.” Vuurwerk is voor sommige jongeren een uitlaatklep. “Maar nu mag vuurwerk afsteken ook niet meer. Voor veel jongeren is dit, naast de coronaregels, de druppel die de emmer doet overlopen.”

Gesprekken op straat

Via gesprekken op straat horen jongerenwerkers veel. Jeugdagent René Vader is hierbij ook betrokken. “Omdat wij makkelijk bereikbaar zijn en geen handhavende rol hebben, durven jongeren zich te uiten”, leggen Jeroen en Chris, jongerenwerker in de gemeente Kapelle, uit. “We horen regelmatig dat jongeren het zat zijn, het niks mogen en de regels moeten opvolgen. Natuurlijk hoort dit bij de leeftijd en wanneer je uitlegt dat er regels zijn om hun opa en oma gezond te houden, begrijpen ze dat wel. Volwassenen begrijpen soms beter dan jongeren dat een vuurwerkverbod de druk op de ziekenhuizen vermindert.”

Escaperoom-spel

De jongerenwerkers proberen binnen de coronaregels activiteiten te organiseren voor de jeugd. In de kerstvakantie kunnen jongeren vanaf twaalf jaar een online escaperoom-spel spelen. “Ook organiseren we met buurgemeenten een online jongerenevent met dj’s op oudjaarsdag.” Dit duurt van 22.00 tot 2.00 uur en wordt georganiseerd door onder meer de jongerenwerkers van Reimerswaal, Goes en Kapelle. “Het wordt een spectaculair programma, met plaatselijke dj’s, prijsvragen en vier uur lang feest en plezier”, belooft Chris.

Meer informatie

Jongeren - en ook hun ouders - kunnen de jongerenwerkers bereiken via onder meer de websites inreimerswaal.nl en jongkapelle.nl en via Whatsapp; 06-24928651 (Jeroen Kempees) of 06-51281742 (Chris Scheermeijer).

Meer uit Reimerswaal

Jan Eversdijk uit Kruiningen verrast met lintje

KRUININGEN - Zaterdagavond is Jan Eversdijk uit Kruiningen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

22 uur geleden
Motorrijdster komt ten val in Yerseke en moet naar ziekenhuis

YERSEKE - Op de Burenpolderweg in Yerseke is zondagavond een motorrijdster gewond geraakt bij een val. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

22 uur geleden
Vier de vakantie met spel archery tag in Yerseke

YERSEKE - Dinsdag (23 april) kunnen kinderen in Yerseke het spel archery tag spelen.

1 dag geleden
Dronken automobilist belandt in de berm na eenzijdig ongeluk op de A58

KAPELLE - Een dronken automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A58. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. De man heeft een tijdelijk rijverbod opgelegd gekregen.

1 dag geleden
Op zoek naar Jacobus Pieter Griep uit Yerseke

YERSEKE - Henk Goedbloed is op zoek naar nakomelingen van Jacobus Pieter Griep en zijn vrouw Santje. 

2 dagen geleden
Personenauto raakt van de weg op de A58 vlakbij afrit Rilland: Eén gewonde

RILLAND- Op de A58, vlakbij afrit Rilland, is zaterdagmorgen een personenauto van de weg geraakt. Dit gebeurde op de rechter rijbaan richting Vlissingen. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Eén persoon raakte bij het ongeval gewond. Hoe het kwam dat de auto van de weg raakte is onbekend. 

2 dagen geleden
Rilland actief in verduurzamen woningen

RILLAND - Een duurzamer Rilland, dat is waar Energiecoöperatie 4411 voor staat. Op dit moment is de coöperatie druk bezig met het project met energiecoaches, zoals dat ook in andere gemeenten gebeurt. Daarbij krijgen woningeigenaren in het postcodegebied advies over het verduurzamen van hun woning. 

3 dagen geleden