Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Online concert Muziektheater Zeeland

Online concert Muziektheater Zeeland

Muziektheater Zeeland pakt, met het oog op de uitvoering van de langverwachte productie ‘Michiel de Ruyter’ in het najaar, de draad weer voorzichtig op. In de aanloop naar de voorstelling, die vorig jaar door corona niet kon doorgaan, geeft de musicalvereniging op 18 juni om 19.30 uur via streamen.nu/muze een online concert.

Volgens Eddie Bogaert, die al meer dan dertig jaar betrokken is bij de vereniging als bestuurslid en speler en nu de promotie op zich neemt, dient het concert verschillende doelen. “We vonden dat we als vereniging in beeld moesten blijven. En om iets te kunnen bieden aan onze fans en onze leden te kans te geven iets met elkaar te doen, werd besloten een concert te organiseren.”

Enthousiast

Amber de Vrieze, die in de voorstelling de vrouwelijke hoofdrol vertolkt, was meteen enthousiast. “We zijn een hechte club en we missen elkaar erg. Het is fijn dat we weer ergens met z’n allen naar toe kunnen werken en met elkaar muziek kunnen maken. Het concert bestaat uit een aantal solisten die in vogelvlucht nummers uit verschillende musicals brengt. Het zijn in totaal negen nummers en het is een leuke variatie geworden, van heel vrolijk tot dramatisch”.

Eddie benadrukt dat het voor alle theatergezelschappen moeilijk is geweest om in coronatijd overeind te blijven. “Het is ontzettend belangrijk dat je binding met elkaar weet te houden. Muziektheater Zeeland is daar gelukkig aardig in geslaagd”.

Lichtpuntje

Amber kan niet wachten om weer op de planken te staan. “Het concert is als een lichtpuntje aan de horizon. Het was zo raar dat vlak voordat de voorstelling gespeeld zou worden, deze niet door kon gaan. Alles was klaar. Ik denk dat we eerst nog een opfriscursus moeten doen, maar ik denk wel dat de meesten hun liedjes gewoon zijn blijven zingen. Iedereen is zo enthousiast dat in de afgelopen maanden echt niet alles weggezakt is”.

Eddie beaamt dit: “wij zijn een amateurvereniging met een professioneel artistieke staf en leden waar het enthousiasme van af spat. Dat gaan we dit jaar weer zo doen”.

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

Meer uit Beveland

Foto-expositie ‘Verbinding’ te zien in Geerteskerk Kloetinge

KLOETINGE - Op verzoek van de stichting Hart en Ziel exposeert Foto Groep Goes in de Geerteskerk in Kloetinge foto’s met het thema Verbinding. Op deze mooie locatie zijn in augustus en september de foto’s te bewonderen. De expositie is op woensdag en zaterdag tussen 13.30 en 16.00 uur vrij toegankelijk. 

50 minuten geleden
Waterschap zet gezuiverd rioolwater in tegen droogteschade

Waterschap Scheldestromen gaat het gezuiverde rioolwater van de rioolwaterzuiveringen Walcheren (in Ritthem) en Willem Annapolder (in Kapelle) tijdelijk in het achterliggende gebied brengen. Dit is een noodmaatregel om inklinking van veenlagen in de bodem te beperken en blijvende schade door bodemdaling te voorkomen, aldus het waterschap. 

4 uur geleden
Weerbericht: Heet weekeinde voor de boeg

Nederland gaat een hoogzomerse week tegemoet en daarbij zal er regionaal sprake zijn van een hittegolf. 

1 dag geleden
Mevrouw Van Poelje uit Colijnsplaat is honderd jaar

COLIJNSPLAAT - Mevrouw C.C. van Poelje-Sanders uit Colijnsplaat vierde zaterdag haar honderdste verjaardag.

1 dag geleden
Boekenmarkt in Zierikzee gaat na drie jaar weer door

Reizende boekhandel Louis Tinner organiseert op zaterdag 13 augustus een gezellige boekenmarkt op het Havenplein in Zierikzee. Hartje centrum, tussen de winkels en terrassen van Zierikzee, treft u daar boekverkopers uit het hele land met een gevarieerd aanbod aan tweedehands boeken. Van betaalbare lectuur voor de vakantie tot mooie aanwinsten voor uw collectie.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Zwart Sluisje?

Dit is ‘m dan: het Zwart Sluisje waar 96,5 procent van de Goesenaren nog nooit van gehoord heeft. Gelegen aan de parallelweg van de ’s-Heer Hendrikskinderendijk, net buiten de bebouwde kom. Het speelde een poosje verstoppertje, maar een maand geleden is het ontdaan van braam en klimop. Nu kunnen we het er ’s over hebben. En naar kijken.

2 dagen geleden
540 kilo afval opgeruimd van Zeeuwse stranden

BEVELAND - Deze week was de laatste Zeeuwse etappe van de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee. In totaal is er in vijf dagen tijd 540 kilo afval van de Zeeuwse Noordzeestranden gehaald door 212 vrijwilligers. 

2 dagen geleden