Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Online concert Muziektheater Zeeland

Online concert Muziektheater Zeeland

Muziektheater Zeeland pakt, met het oog op de uitvoering van de langverwachte productie ‘Michiel de Ruyter’ in het najaar, de draad weer voorzichtig op. In de aanloop naar de voorstelling, die vorig jaar door corona niet kon doorgaan, geeft de musicalvereniging op 18 juni om 19.30 uur via streamen.nu/muze een online concert.

Volgens Eddie Bogaert, die al meer dan dertig jaar betrokken is bij de vereniging als bestuurslid en speler en nu de promotie op zich neemt, dient het concert verschillende doelen. “We vonden dat we als vereniging in beeld moesten blijven. En om iets te kunnen bieden aan onze fans en onze leden te kans te geven iets met elkaar te doen, werd besloten een concert te organiseren.”

Enthousiast

Amber de Vrieze, die in de voorstelling de vrouwelijke hoofdrol vertolkt, was meteen enthousiast. “We zijn een hechte club en we missen elkaar erg. Het is fijn dat we weer ergens met z’n allen naar toe kunnen werken en met elkaar muziek kunnen maken. Het concert bestaat uit een aantal solisten die in vogelvlucht nummers uit verschillende musicals brengt. Het zijn in totaal negen nummers en het is een leuke variatie geworden, van heel vrolijk tot dramatisch”.

Eddie benadrukt dat het voor alle theatergezelschappen moeilijk is geweest om in coronatijd overeind te blijven. “Het is ontzettend belangrijk dat je binding met elkaar weet te houden. Muziektheater Zeeland is daar gelukkig aardig in geslaagd”.

Lichtpuntje

Amber kan niet wachten om weer op de planken te staan. “Het concert is als een lichtpuntje aan de horizon. Het was zo raar dat vlak voordat de voorstelling gespeeld zou worden, deze niet door kon gaan. Alles was klaar. Ik denk dat we eerst nog een opfriscursus moeten doen, maar ik denk wel dat de meesten hun liedjes gewoon zijn blijven zingen. Iedereen is zo enthousiast dat in de afgelopen maanden echt niet alles weggezakt is”.

Eddie beaamt dit: “wij zijn een amateurvereniging met een professioneel artistieke staf en leden waar het enthousiasme van af spat. Dat gaan we dit jaar weer zo doen”.

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

Meer uit Beveland

Nieuwe kinderburgemeester Borsele: 'Zet zich in tegen pesten en discriminatie'

BORSELE - De gemeente Borsele heeft een nieuwe kinderburgemeester gekozen. Bregje Boonman mag zich heel 2024 kinderburgemeester van Borsele noemen. De jury koos afgelopenvrijdagmiddag de winnaar.

12 uur geleden
Brandweer komt af op gaslucht Oostsingel in Goes

GOES – Vanwege een gaslucht in een pand in het centrum van Goes werd de brandweer vrijdagavond ingezet.

14 uur geleden
Provincie vraagt aandacht voor Zeeuws spoor in brief aan ProRail

MIDDELBURG - Op 8 december 2023 heeft de Provincie Zeeland een brief gestuurd aan ProRail om aandacht te vragen voor de problematiek op het Zeeuwse spoor. De afgelopen periode hebben treinreizigers in Zeeland veel overlast ervaren. De Provincie roept op om snel met een oplossing te komen.

15 uur geleden
Bestelbusje belandt in vangrail op A58 bij 's-Heer Arendskerke

'S-HEER ARENDSKERKE – Bij een ongeval op de A58 bij 's-Heer Arendskerke is zaterdagmiddag een bedrijfsbusje tegen een vangrail tot stilstand gekomen.

15 uur geleden
Katse Kerk is zondag sfeervol decor voor kerstmarkt

KATS - De Katse Kerk is een zeventiende eeuws rijksmonument. Belangrijk voor het voortbestaan van kerken is een veelzijdig gebruik van de gebouwen, blijkt uit de kerkenvisie voor de gemeente Noord-Beveland. De Katse Kerk is al het adres voor allerhande activiteiten, zoals een kerstmarkt zondag (10 december).

17 uur geleden
Aan de keukentafel bij Hendriek Flikweert: 'We hebben een papierfetisj bij Lectori'

KAPELLE - Hendriek Flikweert-Herselman zou in de zorg gaan werken, dat wilde ze als jong meisje al doen. Toen ze achttien was veranderden de plannen. De vader van Hendriek had een bijzonder voorstel. Wilde ze niet samen met haar moeder een boekhandel beginnen in Kapelle? Zo gezegd, zo gedaan. Dit jaar bestaat Boekhandel Lectori ('De lezer zijt gegroet') 34 jaar. “Wij gaan gewoon door."

19 uur geleden
Ovezande glinstert tijdens advent-ramenroute

OVEZANDE - In aanloop naar Kerstmis én het feestjaar 700 jaar Ovezande - in 2024 - is de advent-ramenroute geopend. Iedere dag om 16.30 uur wordt er een nieuw raam onthuld, tot er op 24 december 26 ramen te bewonderen zijn. Samen vormen die een sfeervolle wandelroute door Ovezande. Het raam van Rinske en Chris, aan de Hoofdstraat 27, is als eerste onthuld. In een soort poppenkast zien voorbijgangers allerlei tafereeltjes, veelal zelf geknutseld door Rinske. De bekisting die Chris heeft getimmerd, maakt het helemaal af.

1 dag geleden