Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Online activiteiten tijdens Koningsdag 2021

Online activiteiten tijdens Koningsdag 2021

THOLEN - Nog een kleine drie weken en het is Koningsdag. Helaas zijn er geen mogelijkheden om evenementen te organiseren. Tholen STAD heeft daarom besloten om enkele activiteiten online te organiseren. Daar willen wij jullie van op de hoogte brengen, zodat er wat aandacht kan zijn voor onze activiteiten.

Alle leerlingen van de Thoolse basisscholen krijgen via school een folder mee, met daarop de activiteiten gemeld die op Koningsdag plaats vinden. Hierop staan ook wat suggesties die je alleen of samen met je vriendjes en/of ouders kunt doen.

Oranjejacht

Met trots wil de stichting melden dat er een heuse Oranje/Berenjacht wordt gehouden in Tholen. Vorig jaar, net na de eerste Coronaperikelen, was er een berenjacht in Nederland. Iedereen die dit wilde kon een beer voor het raam plaatsen en kinderen konden deze opsporen en ”verzamelen”. Dit bleek een schot in de roos, vele kinderen vonden dit geweldig. Nu hebben wij van de STAD het initiatief genomen om een Oranjejacht te houden.

Mensen in Tholen worden opgeroepen om in de periode van 26 april t/m 7 mei een oranje artikel voor het raam te plaatsen. Dat mag een beer zijn of iets anders, een oranje creatieve uiting vinden wij natuurlijk helemaal geweldig!

Inmiddels zijn de eerste reacties al binnen en lijkt het een leuke activiteit te gaan worden voor de Koningsdag maar ook voor de dagen van de Meivakantie!

Aanmelden met alleen de straatnaam kan op [email protected]. Wij kunnen dan via Facebook een lijst met straten melden, waar zeker iets te vinden is van de Oranjejacht.

Fietsen versieren en reveille

Daarnaast worden de kinderen uitgenodigd om hun fiets te versieren en daar een foto van sturen naar [email protected] of te plaatsen op onze Facebookpagina.

Uiteraard is er ’s ochtends weer de Reveille verzorgd door de muzikanten van Concordia. In tegenstelling tot andere jaren wordt deze niet geblazen vanaf de molen in het Bosje, maar vanaf het nieuwe gebouw de Kruittoren. De eigenaren van het Torentje waren meteen enthousiast voor dit idee en stelde de toren voor deze activiteit ter beschikking.

Letterpuzzeltocht voor het hele gezin

Tot slot is er nog een activiteit op Koningsdag voor het hele gezin.

Er wordt een letterpuzzeltocht uitgezet in de binnenstad en rond het Terreplein. In de etalages/ramen worden grote letters geplakt. En als je de letters verzameld hebt kun je hiermee een zin vormen. Deze Koningsdagzin kun je inzenden naar ons emailadres [email protected]. Uit de inzendingen worden de prijswinnaars getrokken.

Voor de meest creatieve inzending is ook nog een orginaliteitsprijs! Dus maak een mooie tekening, filmpje, foto, knutselwerk oid. En zend het naar Stichting STAD.

Wij hopen dat we op deze manier toch nog wat leuke activiteiten voor de Thoolse kids hebben georganiseerd.

Meer uit Tholen

Mogelijke gaslek in dorpskerk van Sint-Annaland, brandweer doet metingen

SINT-ANNALAND - In de hervormde dorpskerk aan de Ring van Sint-Annaland is gisteravond mogelijk een gaslekkage ontstaan. De brandweer en een speciaal nutsbedrijf werden ingeschakeld om onderzoek te doen naar de omgeving.

1 uur geleden
Thoolse Elke (13) haalt finale van internationale zwemwedstrijd

THOLEN - Elke Kriesels (13) uit Tholen presteerde uitstekend tijdens een internationale zwemwedstrijd in België, waar ze de finale wist te halen. In de categorie junioren meisjes behaalde ze uiteindelijk de zevende plaats op de 100 meter vlinderslag.

19 uur geleden
Smerdiek stelt Thoolse titelfeest uit, Stavenisse verliest nipt [SPEELRONDE 20]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 20 april allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 20.

22 uur geleden
Genieten van (kinder)kunst tijdens de tweedaagse kunstroute van Tholen

THOLEN - Het centrum van Tholen-stad is dinsdag 16 april opgeschrikt door een explosie. De knal was te horen van de Brede School tot in hartje centrum. Het ging gelukkig niet om een ongeluk, maar om een uitbundige kleurexplosie van kinderkunst, als bijdrage aan de kunstroute.

1 dag geleden
Op de werkvloer bij Dek Opleidingen: 'Alles op het gebied van veiligheid en logistiek' [WERKVLOER]

HALSTEREN - Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Dek Opleidingen. 

1 dag geleden
UWV: 'Iets meer ruimte op de arbeidsmarkt in Zeeland'

ZEELAND - De spanning op de arbeidsmarkt in Zeeland is in het vierde kwartaal van 2023 afgenomen. Dat is voor het tweede kwartaal op rij. Naar verwachting daalt de spanning in 2024 verder. Dat komt doordat het aantal vacatures afneemt en het aantal personen met een WW-uitkering stijgt. Toch wordt de arbeidsmarkt in onze provincie nog altijd als zeer krap getypeerd. Voor veel werkgevers blijft het lastig om geschikt personeel te vinden. De grootste krapte is er bij zorg- en dienstverlenende beroepen en in de ICT. 

2 dagen geleden
Wisselvallig en vrij koud weekend, mogelijk spectaculaire luchten

THOLEN - We krijgen dit weekend te maken met een mix van zon, wolken en enkele buien. De meeste buien zijn weggelegd voor de zaterdag en de meeste zonuren zien we terug op de zondag. Beide dagen liggen de maxima rond een graad of 10 en daarmee is het koud voor de tijd van het jaar. Gebruikelijke waarden voor deze tijd van het jaar zijn 13 tot 17 graden.

3 dagen geleden