Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ongeveer 20 Wuhan-evacués mogelijk besmet met coronavirus

Ongeveer 20 Wuhan-evacués mogelijk besmet met coronavirus

MARSEILLE (ANP/AFP/DPA) - Ongeveer twintig van de 250 mensen die zondag vanuit China zijn aangekomen op de luchthaven van Istres in het zuiden van Frankrijk zijn mogelijk besmet geraakt met het nieuwe coronavirus. Zij vertoonden verschijnselen die daarop kunnen duiden en werden daarom op de landingsbaan afgescheiden van de rest. Dat heeft de Franse minister van Volksgezondheid Agnès Buzyn gezegd. Aan boord waren dertig nationaliteiten.

Tests moeten uitwijzen of het inderdaad om de gevreesde infectieziekte gaat. In Frankrijk zijn tot dusver zes bevestigde gevallen geregistreerd. Vrijdag arriveerde ook al een toestel met repatrianten uit Wuhan. Twee van hen werden doorgestuurd naar Marseille voor verder onderzoek maar bleken uiteindelijk negatief. Alle betrokkenen moeten nog wel veertien dagen in quarantaine blijven.

In het toestel dat zondag aankwam zaten volgens de autoriteiten 65 Fransen. Zijn gaan, voor zover gezond bevonden, in gezelschap van de gestrande buitenlanders naar een vakantiepark aan de Middellandse Zee om de incubatietijd van de ziekte af te wachten. Veel Europeanen mochten doorvliegen, onder wie de Nederlandse en Belgische passagiers.

Meer uit Buitenland

Trump wint ook voorverkiezing in North Dakota

BISMARCK (ANP/RTR) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft ook de Republikeinse voorverkiezingen gewonnen in de staat North Dakota, voorspellen Edison Research en verschillende nieuwszenders.

5 uur geleden
China schroeft defensiebudget verder op en mikt op 5 procent groei

BEIJING (ANP/AFP) - De Chinese regering gaat zijn defensiebudget dit jaar met 7,2 procent opschroeven. Ook mikt Beijing op een economische groei van 5 procent. Dat heeft de regerende communistische partij bekendgemaakt bij de start van de jaarlijkse bijeenkomst van het Volkscongres dinsdag.

5 uur geleden
Super Tuesday laatste kans voor Haley om het Trump lastig te maken

WASHINGTON (ANP) - Het is 'Super Tuesday' in de Verenigde Staten, traditioneel de belangrijkste dag in de voorverkiezingen van de presidentsverkiezingen. Amerikanen uit vijftien staten en een overzees gebied mogen dinsdag naar de stembus voor de voorverkiezingen, die dit jaar bij beide partijen nog weinig spanning hebben opgeleverd. Dinsdag wordt gezien als de laatste kans voor de Republikein Nikki Haley om het partijgenoot Donald Trump nog moeilijk te maken in de race om de nominatie.

5 uur geleden
EU en VK gaan samenwerken om migrantenbootjes te stoppen

LONDEN (ANP) - De douaneautoriteiten van een groep EU-landen, waaronder Nederland, en die van het Verenigd Koninkrijk gaan nauwer samenwerken om de oversteek van migrantenbootjes te verstoren. Dat heeft het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken maandagavond bekendgemaakt.

8 uur geleden
UNRWA: Israëli's hebben gedetineerd personeel gemarteld

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Volgens het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) hebben Israëlische autoriteiten enkele UNRWA-medewerkers tijdens ondervragingen gemarteld. De medewerkers werden vastgehouden op verdenking van medewerking aan de Hamas-aanval van 7 oktober.

12 uur geleden
VN-onderzoek: waarschijnlijk groepsverkrachting bij Hamas-aanval

NEW YORK (ANP/RTR) - Een team deskundigen van de Verenigde Naties heeft bekendgemaakt dat er "redelijke gronden zijn om aan te nemen" dat seksueel geweld, waaronder verkrachting en groepsverkrachting, op verschillende locaties heeft plaatsgevonden tijdens de aanval van 7 oktober op Israël door Hamas-militanten. Eerder maandag had Israël zich beklaagd dat de VN nog geen actie hebben ondernomen op basis van de conclusies in het nieuwe rapport.

12 uur geleden
UNRWA zoekt steun Algemene Vergadering VN na verlies financiering

GAZA-STAD/NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - Het hoofd van het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) verdedigt maandag het werk van zijn organisatie in de Algemene Vergadering van de VN. De organisatie verloor een aanzienlijk deel van haar financiering nadat Israël beweerd had dat UNRWA-medewerkers betrokken waren bij de Hamas-aanval op Israël van 7 oktober.

13 uur geleden