Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ongeval spoorwegovergang Goes

Ongeval spoorwegovergang Goes

GOES - Vanwege een aanrijding op een spoorwegovergang bij Goes rijden momenteel geen treinen tussen Goes en Middelburg. Het slachtoffer van de aanrijding is naar het ziekenhuis gebracht.

Bij de overgang Riemwagenweg, tussen de Verrijn Stuartweg en de Ringbaan West, kwam rond 11.15 uur een passagierstrein in aanrijding met een persoon. Na het ongeluk werden meteen flink wat hulpverleners opgeroepen. Twee ambulanceteams, meerdere politie-eenheden, brandweerploegen en een traumahelikopter werden ter plaatse gestuurd. De helikopter kwam uiteindelijk niet meer ter plekke.

De gewonde vrouw is na twintig minuten met spoed per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis. Vanwege de aanrijding is het treinverkeer gestremd tussen de stations Goes en Middelburg. Rond 12.00 uur meldden de Nederlandse Spoorwegen (NS) nog dat de stremming nog tot ongeveer 14.45 uur zou gaan duren en dat de extra reistijd meer dan 60 minuten bedroeg. De spoorwegovergang zelf is overigens al wel weer vrijgegeven.

Meer uit Beveland

Traumahelikopter ingezet voor melding Ketelkade Goes

GOES - In Goes is woensdagavond de Rotterdamse traumahelikopter ingezet bij een medische noodsituatie in de Goese Meer. De patiënt is uiteindelijk met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

7 uur geleden
Borsele krijgt positieve reacties op fietsonderhoudstations: 'Als het een succes is, komen er misschien wel meer'

HEINKENSZAND - Een pomp, inbussleutels, bandenlichters, torx-schroeven, zelfs een steun om de fiets in te hangen hebben de drie nieuwe fietsonderhoudstations in de gemeente Borsele. Wie bij het fietsen even de banden wil oppompen of voor een kleine reparatie komt te staan, kan bij het onderhoudstation zelfs een index raadplegen voor de juiste luchtdruk per fietsbandbreedte en via een qr-code op de smartfone instructiefilmpjes bekijken. 

1 dag geleden
Goese Verzetsheldenbuurt vernieuwt: 'Kan niet wachten tot ik terug ben'

GOES - Het liefst morgen trekt Anja in haar nieuwe woning, maar het duurt nog zo'n anderhalf jaar tot de derde en laatste fase van de herstructurering van de Verzetsheldenbuurt in Goes-Oost klaar is. Naar verwachting worden de laatste vijftig huur- en vijf koopwoningen eind volgend jaar opgeleverd. "Dan kan ik eindelijk terug naar mijn plek, mijn buurtje", vertelt Anja, die in afwachting daarvan in Goes-Zuid woont.

2 dagen geleden
Zeeland na jaren weer vertegenwoordigd in VNG-bestuur

GOES - Drie Zeeuwen zijn eind juni benoemd in het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). 'De afgelopen jaren was Zeeland niet vertegenwoordigd in het bestuur', laat de Vereniging van Zeeuwse Gemeenten weten in een persbericht.

2 dagen geleden
Subsidie voor kennisverspreiding in landbouw

De subsidieregeling 'Kennisverspreiding en informatie' is opengesteld. 'De subsidieregeling richt zich op het verspreiden van kennis binnen de landbouwsector', laat de provincie Zeeland weten. 'Kennisaanbieders kunnen de subsidie aanvragen voor trainingen, workshops, coaching, voorlichtingsacties en demonstratieactiviteiten.'

2 dagen geleden
Wolphaartsdijk viert de oogst

WOLPHAARTSDIJK - Een dag vol traditie, historie en folklore, dat bood het oogstfeest in Wolphaartsdijk zaterdag. Voor jong en ouder was er van alles te doen.

3 dagen geleden
Oogstfeest in Oudelande op zaterdag 17 augustus

OUDELANDE - Eindelijk is het weer zover, op zaterdag 17 augustus organiseren wij weer met veel plezier het Oogstfeest te Oudelande. Het belooft ook dit jaar weer een bijzondere dag te worden, boordevol activiteiten voor jong en oud.

3 dagen geleden